Annonce
Varde

Byrådet sagde ja til 12 meter – nu vil projektmager bygge endnu højere på remisen

Det er denne visualisering fra arkitekterne Sleth, der fik flertallet i plan- og teknikudvalget til ikke at være afvisende for fire etager i 13,55 meters højde ved selve remisen. Vi ser her byggeriet fra Ortenvej. Tegning: Sleth
Varde Byråd besluttede i fjor, at det højeste byggeri må være 12 meter. Men projektmager vil bygge 13,55 meter i fire plan ved selve remisen, hvilket ikke afvises af et flertal i plan og teknik.

Varde: Alle i Varde Byråd er enige om, at en genfødsel af remisen fra 1902 vil være en gave for Varde by. Så glæden var derfor stor, da Martin Bøgh Jensen fra Varde købte remisen i fjor af Vestbanen.

Han ønskede i første omgang at bygge i fem etager og i 18 meters højde på hjørnet af Ortenvej og Vestre Landevej. Men det sagde Varde Byråd efter indstilling fra plan-og teknikudvalget klart nej til. Byrådet kunne acceptere en højde på maksimalt 12 meter.

Men nu er bygherre så kommet med et forslag på 13,55 meter, hvilket flertallet i plan og teknik ikke er kategorisk afvisende overfor.

Det sker nu

  • Inden for den kommende tid vil Varde Kommune lave en forhøring og holde et online borgermøde om remisen, hvor byggehøjden på 13,55 meter kan diskuteres.
  • Efter endt politisk behandling fremlægges et egentlig lokalplansforslag, som derefter kommer i høring.
  • På fem andre byggefelter på remisen må der kun bygges i otte meters højde.

Formand sendt ud

Det var Peter Nielsen (V), som havde overtaget dirigentstokken, da formanden Preben Friis-Hauge (V) var sendt uden for døren. Han er som medlem af bestyrelsen i Vestbanen inhabil i sagen, da den endelige pris på grunden er afhængig af, hvor meget Martin Bøgh Jensen får lov til at bygge på grunden.

- Det var et kardinalpunkt med de 12 meter. Men vi fik en præsentation og en visualisering. Så vi vil måske strække den lidt, siger Peter Nielsen.

Annonce

Vil høre borgerne

Anders Linde (V), som i hele forløbet ikke har været tilhænger af et byggeri ved selve remisen, stemte imod, mens resten af udvalget på nær den fraværende Niels Haarh Larsen (V), stemte for ikke at afvise ønsket på forhånd.

- Det er ikke ensbetydende med, at vi beslutter det. Vi står fast på 12 meter, men vil gerne høre borgernes syn på ønsket, siger Peter Nielsen om en mulig byggehøjde på 13,55 meter.

At flertallet i udvalget ikke kategorisk vil afvise ønsket, skyldes det forhold, at den øverste etage er trukket halvanden meter tilbage. Lidt som vi kender det fra især Puerto Rico på Gran Canaria med forskudte etager på hotellerne, så de følger bjergsiderne.

Det er her på hjørnet af Vestre Landevej og ned ad Ortenvej, at Bjarne Bøgh Jensen gerne vil have love til at bygge i 13,55 meters højde i stedet for 12 meter som besluttet af byrådet. Arkivfoto: Henrik Reintoft
Annonce
Esbjerg

Tag kandidattesten her

Varde For abonnenter

Lystfiskere fatter ikke Fødevarestyrelsens forbud: Årtiers succesfyldt yngelpleje sat på pause på grund af fiskevirus i dambrug

Danmark

Lørdagens coronatal: Igen over 1200 testet positiv

Annonce
Annonce
Annonce
Esbjerg

Fra mobbe-offer til skarp politiker: Derfor kan du ikke længere høre borgmesteren skændes med De Konservatives frontkvinde

Esbjerg For abonnenter

Brolægger konkurs: Konflikt om mangeårig ansats sygdom fik ejer til at trække stikket

Tønder

Markant politisk sejr førte ikke til genvalg: Da Henrik vandt, blev han vraget

Erhverv

Selvstændig ønsker bedre vilkår for iværksættere: - Fritag os for moms og skat

Navne

Ny butik: Christian vækker gammelt håndværktøj til live

Sønderjylland For abonnenter

Rikke Thomsen er ude med nyt album på sønderjysk: - Dialekten har været min trygge ramme, som jeg altid har kunnet tage med mig

Varde

Stig hænger plakater op, selv om han og Conny måtte have krisehjælp: Derfor bakker hustruen op om genvalg

EfB

Hold da op en nedtur: Esbjerg lukker mål ind i de døende sekunder og taber 2-1 på eget græs - se videoanalysen

KANDIDATTEST

Ved du hvem, du vil stemme på? Tag kandidattesten her

EfB

EfB-målscorer efter lørdagens dukkert: En vildt skuffende følelse

EfB For abonnenter

EfB's nye målmand var sønderknust:  - Det her er lige til at tude over

Sønderborg For abonnenter

Tidligere fejl udløser sur-smiley til hostel: - Det her er bittert

Annonce