Annonce
Haderslev

Byrådet udpeger ”tunge drenge” til Sommersted Plejehjems bestyrelse

I 2017 hængte Jens Christian Gjesing kæden om halsen på Geil, og de kender hinanden godt, partiskel til trods. Tilsammen har de mange års erfaring, og mens de i byrådssalen sidder på hver sin fløj, kommer de på Sommersted Plejehjem til at sidde på samme side. Arkivfoto: Jacob Schultz
Tirsdag udpegede Haderslev Byråd tidligere borgmester Jens Christian Gjesing (S) og nuværende borgmester H.P. Geil (V) til Sommersted Plejehjems bestyrelse.

HADERSLEV: Nu skal der ro på. Det var signalet fra Haderslev Byråds medlemmer, da byrådet tirsdag aften valgte at udpege tidligere borgmester Jens Christian Gjesing (S) og nuværende borgmester H.P. Geil (V) til Sommersted Plejehjems skandaleombruste bestyrelse.

- Den borgerlige byrådsgruppe ønsker at udpege borgmester H.P. Geil for at give bestyrelsen noget tyngde, sagde Allan Emiliussen (V).

Eks-borgmester, Jens Christian Gjesing (S) var kandidaten fra den anden side, og han takkede for valget med lidt spøg, den alvorlige sag til trods:

Annonce

- Jeg er glad for, at byrådet finder mig moden til plejehjem. Den opgave påtager jeg mig gerne. Jeg mener, at både H.P. (Geil, red.) og jeg tilsammen har en vis erfaring. Nu gælder det om at kigge fremad og få ro omkring Sommersted Plejehjem af hensyn til beboere, pårørende og medarbejdere.


Jeg er glad for, at byrådet finder mig moden til plejehjem. Den opgave påtager jeg mig gerne. Jeg mener, at både H.P. (Geil, red.) og jeg tilsammen har en vis erfaring.

Jens Christian Gjesing (S)


Jo, det stod hurtigt klart, at byrådets fløje havde forberedt sig – både hver for sig – og nok også på tværs, inden byrådsmødet. Man fik i hvert fald fornemmelsen af, at aftalen var mere eller mindre forseglet forinden. Alligevel blev der plads til et par meningstilkendegivelser.

Ingen svar om Juhl

Henrik Rønnow, formand for Socialdemokratiet, var i tvivl om, hvorvidt byrådet overhovedet skulle udpege nogen, fordi bestyrelsen på Sommersted Plejehjem havde jo vedtaget et nyt sæt vedtægter i april måned, der havde sat en stopper for politisk udpegede medlemmer.

Den 19. april holdt bestyrelsen på Sommersted Plejehjem nemlig bestyrelsesmøde. Her valgte de hidtidige politisk udpegede medlemmer af bestyrelsen, Jan Christensen fra Socialdemokratiet og Rita Juhl fra Venstre, at trække sig fra bestyrelsen. På det møde vedtog bestyrelsen også de nye vedtægter, som satte en stopper for politisk udpegede medlemmer i bestyrelsen. Efterfølgende, på samme møde, genindtrådte Rita Juhl i bestyrelsen, nu som ikke politisk udpeget, men som udpeget af den øvrige bestyrelse, der ifølge de nye vedtægter var ”selvsupplerende” hvilket betyder, at bestyrelsen selv kan bestemme, hvem der skulle være med i bestyrelsen.

Den viden havde langt de fleste af byrådets medlemmer imidlertid ikke, da de på byrådsmødet den 27. april behandlede punktet om at udpege to nye medlemmer til bestyrelsen på Sommersted Plejehjem. Punktet blev dog udsat, fordi den borgerlige flertalsgruppe gerne ville finde et medlem med de rette kvalifikationer. Det har de så fundet her en måned senere i skikkelse af borgmester H.P. Geil (V).

Annonce

Mange opgaver

Henrik Rønnow ville derfor også gerne vide, hvor Rita Juhl var i bestyrelsesøjemed. Det kom der dog ikke rigtigt noget svar på, men det bliver nok en opgave for ”de tunge drenge” at finde ud af.

Svend Brandt fra Enhedslisten mente imidlertid, at hun måtte være helt ude af billedet:

- Bestyrelsen har skrevet til byrådet den 25. maj 2021, at den dropper de nye vedtægter. Det fremgår også af bestyrelsesreferatet fra den 25. maj. 2021, og da hun blev valgt efter de nye vedtægter, men forinden havde nedlagt sit hverv som politisk udpeget, kan hun jo ikke være medlem, konstaterede Svend Brandt.

Han undrede sig i øvrigt også over, at der på bestyrelsens referat fra den 25. maj 2021 stod, at et andet medlem, Markus Fink, var fraværende, ikke desto mindre havde han skrevet under på bestyrelsens brev til Haderslev Kommune om, at de gerne ville droppe de nye vedtægter. Af referatet fremgik det, at brevet var skrevet på bestyrelsesmødet.

- Det er for mig et billede på, hvor lidt styr, der er på det derude.

Jo, der er vist nok at se til for de to ”tunge drenge” eller ”grand old men”, om man vil.

H.P. Geil understregede som afslutning, at han og Gjesing ikke var byrådets forlængede arm i bestyrelse, men bestyrelsesmedlemmer, som skal sikre Sommersted Plejehjem bedst muligt.

Annonce
Esbjerg

Tag kandidattesten her

Haderslev For abonnenter

Anklageskrift fylder 11 sider: Rerup tiltalt for at have 'fredskrænket' fem personer

Danmark

Fredagens coronatal: Yderligere 1270 er testet positive for corona

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Annonce
Annonce
Annonce
Tønder For abonnenter

Trine Jepsen siger farvel til Schackenborg: - Jeg skal være kvinde i eget hus

Aabenraa For abonnenter

Sønderjysk cykelkaptajn ramt af to blodpropper: Vi tager én dag ad gangen

Varde

Nu er firmaet bag Danmarks bedste burger flyttet ud af kommunen: Slut med naboklager over lugten af stegte løg

Sønderborg

Vores tidligere vaner er vendt tilbage, men håndspritten står stadig: Derfor er pandemiens restriktioner hurtigt blevet fortid

Sydjylland

Smitteproblemer bliver mindre i fem kommuner, men trænger sig på i en anden: Syd- og sønderjysk kommune har nu tre-cifret smittetryk

Sydjylland For abonnenter

Stævning afslører: Enerådig bankdirektør bevilligede ulovlige lån til egne sønner og bestyrelsesmedlem

Haderslev

Landsby hårdt ramt af oversvømmelser: - Alle vores ejendomshandler er gået i stå

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Esbjerg

Se videoen med kite-surfing på oversvømmelserne: Flere har taget en hurtig tur på regnmasserne

Sydjylland

Anders troede, han skulle stemme på Venstre, men kandidattest pegede på et andet parti: - Det er stof til eftertanke

Erhverv

83 års industrihistorie på danske hænder er slut: Kolding-producent af malkeudstyr er blevet opkøbt og 135 ansatte får ny ledelse

Esbjerg For abonnenter

Passer kvæg fra hesteryg i fantastisk natur: Marie nyder landbrugslivet i Canadas bjerge

Tønder

Vilde fugle i Vadehavet er blevet smittet med fugleinfluenza

Annonce