Annonce
forside

Byrådets beslutning om nedlæggelsen af Kolding Erhvervshavn

Læserbrev: Da meddelelsen om Kolding Erhvervshavns dødsstød nåede erhvervshavnens topchefer onsdag - vakte det stor undren og chok. Et enigt byråd havde - over-night - indgået en større forbrødring og udarbejdet en plan for - hvorledes man i fremtiden kan tilgodese ønsker om moderne boliger i et maritimt miljø - dog således at støj og støvgener ikke vil forulempe kommende boliger. Løsningen: Vi afvikler blot erhvervshavne-delen - så vil fremtiden tegne lys og uden de klager, som de to uforenelige interesser - afstedkommer.

Har det samlede byråd røget "sjov tobak" eller måske oven i købet taget LSD - forestiller jeg mig havnens virksomhedslederes første tanker var.

Personligt er jeg fortaler for at Kolding bibeholder sin erhvervshavn. Ja - en havn sviner og støjer indimellem - men er vi efterhånden der henne, hvor "tilværelsens ulidelige lethed" har fået sit faste tag i os, og at vi hellere vil kigge ud i et goldt vandbassin fra en etageejendom - end følge de mange fragtskibe - der dagligt majestætisk sejler ind og ud af fjorden? Fragtskibe bibringer byen autenticitet, liv og aktivitet. Romantisk nostalgi vil nogen tillægge mit synspunkt - men er Kolding ikke blot i gang med - som lallende lemminger - at kopiere nogle af Danmarks andre fjordbyers forsøg på at "boligbesætte" landets havnearealer?

Nogle steder er det lykkedes - andre steder langt fra - men når først boligerne langs de tidligere boldværker er opført - mågernes skrig forstummet og kraner og fragtskibe er borte - så lad for guds skyld være med stadig at kalde stedet for en havn - for det er det altså ikke ...

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sønderjyske Fodbold

Se højdepunkterne og genlæs livebloggen:  Sådan spillede SønderjyskE sig op på førstepladsen

Team Esbjerg For abonnenter

Kommentar: Det er ret forudsigeligt, at Team Esbjerg måtte lade livet

Annonce