Annonce
forside

Byrådets beslutning om nedlæggelsen af Kolding Erhvervshavn

Læserbrev: Da meddelelsen om Kolding Erhvervshavns dødsstød nåede erhvervshavnens topchefer onsdag - vakte det stor undren og chok. Et enigt byråd havde - over-night - indgået en større forbrødring og udarbejdet en plan for - hvorledes man i fremtiden kan tilgodese ønsker om moderne boliger i et maritimt miljø - dog således at støj og støvgener ikke vil forulempe kommende boliger. Løsningen: Vi afvikler blot erhvervshavne-delen - så vil fremtiden tegne lys og uden de klager, som de to uforenelige interesser - afstedkommer.

Har det samlede byråd røget "sjov tobak" eller måske oven i købet taget LSD - forestiller jeg mig havnens virksomhedslederes første tanker var.

Personligt er jeg fortaler for at Kolding bibeholder sin erhvervshavn. Ja - en havn sviner og støjer indimellem - men er vi efterhånden der henne, hvor "tilværelsens ulidelige lethed" har fået sit faste tag i os, og at vi hellere vil kigge ud i et goldt vandbassin fra en etageejendom - end følge de mange fragtskibe - der dagligt majestætisk sejler ind og ud af fjorden? Fragtskibe bibringer byen autenticitet, liv og aktivitet. Romantisk nostalgi vil nogen tillægge mit synspunkt - men er Kolding ikke blot i gang med - som lallende lemminger - at kopiere nogle af Danmarks andre fjordbyers forsøg på at "boligbesætte" landets havnearealer?

Nogle steder er det lykkedes - andre steder langt fra - men når først boligerne langs de tidligere boldværker er opført - mågernes skrig forstummet og kraner og fragtskibe er borte - så lad for guds skyld være med stadig at kalde stedet for en havn - for det er det altså ikke ...

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Godda' mand solcellelov

Lovgivningsdanmark har vundet endnu en sejr. Med et hidtil uset krav til bureaukrati og dokumentation er det lykkes at bremse stor set alle landets kommuner i at få oprettet solcelleanlæg i forbindelse med kommunale bygninger og derved bidrage til den grønne omstilling. Og tillykke med det. For grundet en i særklasse ubegrundet og uigennemskuelig lovgivningsjungle er det nemlig lykkes at gøre kommunale solcelleanlæg til egentlige forsyningsvirksomheder med deraf følgende krav til selvstændige bestyrelser, regnskabsaflæggelse og meget andet af det, som i stigende grad DJØF'iserer denne nation. Alt sammen krav, der æder gevinsten ved og idéen med disse anlæg. Resultat: Flere steder er eksisterende kommunale solcelleanlæg lukket ned, ligesom planer om anlæg er droppet. Lige så uigennemskueligt er det, hvorfor så regionernes sygehuse, der jo er akkurat lige så offentlige, er fritaget for dette nonsens, og ingen kan give en bare nogenlunde gangbar forklaring. Begrundelserne er det rene volapyk og et eksempel på, hvad der sker, når lovgivningsmaskinen snurrer, uden at nogen griber ind med brugen af deres sunde fornuft. Lad os håbe, at den for tiden ganske tavse klima-, energi- og forsyningsminister Dan Jørgensen (S) også ser dette som en vanvittig indretning, i hvert fald ligger der lige til højrebenet her serveret en sag, som man skal være godt dum for ikke at spark i mål. Især når man skal være instrumental i en regeringssatsning, som ingen har bare den fjerneste idé om hvad ender med at koste. Sådan er det nemlig med det fromme ønske om at reducere nationens menneskeskabte CO2-udledning med 70 procent i forhold til 1990-niveau inden 2030. Man ved end ikke, om det overhovedet kan lade sig gøre, men man ved, at det bliver utroligt dyrt. Her står vi med en sag, der, som megen anden klimasnak, ikke er fugle på taget, men miljøgevinster lagt lige i hånden på Dan Jørgensen, hvis han ellers vil tage imod dem. Lad os få fjernet disse bureaukratiske forhindringer - hellere i dag end i morgen.

112

Tre brandværn rykkede ud til Tingvejen

Annonce