Annonce
Esbjerg

Borgmester og byrødder optrådte for frivillige i Ældre Sagen

Borgmester Jesper Frost Rasmussen (V) havde ikke musikinstrument med - han spiller i lighed med Alex Sørensen (V) keyboard - så han nøjedes med at synge. Dertil spillede Jakob Lose (V) på lead guitar og Jørn Boesen Andersen (SF) almindelig guitar. Foto: Martin Ravn
Esbjerg Byråds hus-orkester var i Bramming lørdag eftermiddag, hvor formanden for Ældre Sagen havde sikret sig assistance til at hygge om foreningens uundværlige frivillige.
Annonce

Bramming: Ældre Sagen i Bramming og omegn holder hvert år i januar et arrangement for at hylde foreningens aktive og engagerede frivillige, der er med til at sikre, at Ældre Sagen kan tilbyde områdets grå guld så mange aktiviteter, arrangementer og så megen hjælp i det daglige.

I år havde formand Karen Wagner Christensen sikret sig ganske særlig underholdning ud over den gode mad, der altid bliver serveret, nemlig fra ingen ringere end Esbjerg Byråds lille orkester bestående af borgmester Jesper Frost Rasmussen (V), Jakob Lose (V), Alex Sørensen (V) og SFs Jørn Boesen Andersen.

De fire meldte sig med det samme klar, da Karen Wagner Christensen rettede henvendelse til Jørn Boensen Andersen og spurgte, om byrådets hus-orkester kunne overtales til at optræde i en times tid for den gode sag.

- Vi har 56 frivillige, og de 35 er her i dag. Vi kunne slet ikke fungere uden dem - de frivillige er besøgsvenner, kørestol-skubbere, demens-venner, de står for telefonkæden, hjælper ældre ud på indkøbsture og levere it-hjælp. De gør et fantastisk stykke arbejde, og jeg ville ønske, at vi havde flere af dem, sagde Karen Wagner Christensen, der glædede sig til at høre politiker-bandet.

Kontakt formanden

  • Hvis man gerne vil være frivillig hos Ældre Sagen for Bramming og omegn, kan man henvende sig til formand Karen Wagner Christensen på telefonnummer 50 577 355.
Annonce

Starten

Det er ikke første gang, byrådsbandet optræder i Bramming - faktisk stillede de fire musiske politikere også op i september sidste år, da den nyrenoverede skøjtesø blev indviet med et brag af en fest, og det var da også fra dette arrangement, inspirationen til Karen Wagner Christensens forespørgsel kom. Men oprindelig begyndte samspillet mellem de fire politikere ved nu tidligere borgmester Johnny Søtrups (V) interne afskedsreception i rådhushallen i december 2017.

- Vi syntes, vi ville sende ham afsted med et musikalsk indslag, og siden har vi optrådt ved byfesten i Roager, hvor Alex jo bor. Det giver os alle fire en god, fælles oplevelse, og der er ikke noget politisk i det - ud over, at vi jo kender hinanden fra byrådsarbejdet. Det er bare et dejligt frirum, hvor vi deler passionen for musik, siger Jørn Boesen Andersen og tilføjer, at de fire har indgået en aftale om, at byrådsbandet ikke optræder med mindre, alle fire politikere kan være med:

- Så det kan godt give lidt kalender-udfordringer - blandt andet måtte vi sige nej tak til en forespørgsel i forbindelse med landsbyfesten i Hunderup (hvor Jørn Boesen Andersen selv bor, red.), men nu kunne vi altså allesammen denne lørdag, så det har vi glædet os til, siger Jørn Boesen Andersen.

Annonce

Humør-flasker

Alle fire politikere var i højt humør, da de gik på i et af Sognegårdens lokaler - der var ingen scene, men de klarede sig også fint stående på gulvet - og det kunne teoretisk set hænge sammen med de fire gange Underberg-miniflasker, som Alex Sørensen havde medbragt for at dulme bandets nerver.

- Vi kaster os ud i det - så håber vi, I bliver her, lød det fra borgmesteren, der omgående fik det svar tilbage fra de frivillige, at eftersom der var lagkage og kaffe bagefter, så skulle de ingen steder.

Derefter gik det derudaf med 16 numre - En enkelt sang om frihed, Joanna, Visen om de 18 svaner, Se hvilken morgenstund, Hello Mary Lou, Så længe jeg lever, Velkommen i den grønne lund, Blowin' in the vind, Haveje og flere andre ørehængere.

Borgmesteren og de tre byrådsmedlemmers optræden var god nok til, at der var interesse for at filme. Foto: Martin Ravn
Jørn Boesen Andersen (t.v.) og borgmester Jesper Frost Rasmussen, der har en fortid som suppe-steg-og-is musiker. Foto: Martin Ravn
Her ses hele byrådsbandet fra venstre Jørn Boesen Andersen, Jesper Frost Rasmussen, Alex Sørensen og Jakob Lose. Foto: Heidi Bjerre-Christensen.
Det er vigtigt at passe på hørelsen, og da lokalet ikke var et af de største i denne verden, havde flere bevæbnet sig med ørepropper for at dæmpe lyden. Foto: Martin Ravn
Det er vigtigt at passe på hørelsen, og da lokalet ikke var et af de største i denne verden, havde flere bevæbnet sig med ørepropper for at dæmpe lyden. Foto: Martin Ravn
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce