Annonce
Esbjerg

Byrådsflertal fastholder nej til højhus-boliger på Dokken

Kandidaterne til Esbjerg Byråd har den samme holdning til ønsket om boliger på Dokken som et flertal i det nuværende byråd. Illustration: C. F. Møller

En rundspørge blandt partierne viser, at Bjarne Pedersens ønsker om bolig på Dokken i et 38 etager højt hus heller ikke synes gangbart i det nye Esbjerg Byråd.

Esbjerg: Bjarne Pedersen, manden, der drømmer om at få lov til at opføre boliger på Dokhavnen, skrev i en helsidesannonce i avisen forleden, at otte ud af ti esbjergensere gerne vil bo på Dokken, og at han glæder sig også til at gøre Dokken levende sammen med en ny borgmester.

Men der er ikke meget, der tyder på, at det nye Esbjerg Byråd, som kommer til at regere kommunen fra årsskiftet og fire år frem, lader sig påvirke af resultater i en meningsmåling. Det viser en rundspørge, som JydskeVestkysten har foretaget, hvor spidskandidaterne fra de forskellige partier er blevet spurgt, hvorvidt de går ind for boliger på Dokken?

Som formand for et enigt Plan & Miljøudvalg var John Snedker imod Dokken-planerne, som ville medføre boliger i en 28 etager høj bygning på 125 meter. Den holdning har han fortsat.

- Havnen er rygraden i Esbjergs erhvervsliv, og planloven er jo sådan indrettet, at hvis du først åbner op for boliger og der opstår konflikt med virksomheder, så er det virksomhederne, som skal rette ind. Måske skulle Bjarne Pedersen i stedet få bygget det hotel, som var en del af den oprindelige plan, siger John Snedker.

Sagen kort

Pedersen Group præsenterede i juni 2015 projektet Dokken Towers med 40.000 kvadratmeter kontorer, boliger, hotel, butikker, restauranter og caféer fordelt på 38 etager. Plan- & Miljøudvalget skød senere projektet ned, men Pedersen Group holder fast i planerne. Også borgmester Johnny Søtrup og Esbjerg Havns ledelse var imod. Det samme gjaldt en række havnevirksomheder.

Villig til at se på sagen

Nogenlunde samme holdning kommer fra Venstres borgmesterkandidat, Jesper Frost Rasmussen, som dermed fortsætter nuværende borgmester Johnny Søtrups linje i sagen. Frost Rasmussen er dog villige til at kigge på sagen igen, hvis der kommer nye oplysninger.

- Det er meget, meget vigtigt, at havnens virksomheder kan være der og udvikle sig, og med den nuværende planlovgivning vil de blive presset væk, hvis der kommer beboerklager. Omvendt - hvis lovgivningen ændres, vil jeg da gerne kigge på sagen igen, lyder det fra Frost Rasmussen.

Også Dansk Folkeparti, SF og Enhedslisten er som udgangspunkt imod boligbyggeri på Dokken med henvisning til en potentiel miljøkonflikt mellem boliger og erhverv.

Annonce

Borgerlisten og LA positive

Derimod er Borgerlistens Henrik Vallø fortsat tilhænger af projektet.

- Dokken er oplagt område, fordi det er så bynært. Med en bro fra Dokken til Fanøfærgeriet, et stort parkeringsområde og en havneplads med koncerter foran retsbygningen, der bindes sammen med midtbyen via Landgangen. Det kan blive et helt fantastisk område med masser af liv, siger Henrik Vallø, der dog samtidig tilføjer, at boliger på Dokken på ingen måde må begrænse aktiviteterne på Esbjerg Havn.

- Og det kan også sikres på forhånd med klausuler, så der ikke pludselig er beboere, der klager, fordi en kran kommer forbi, mener han.

Også hos Liberal Alliance går i hvert fald spidskandidat Peter Nikolajsen ind for havneboligerne.

- Jeg indrømmer gerne, at vi i partiet er lidt splittede, men her er også højt til loftet, og undertegnede og Marianne Mørk Mathiesen (regionsrådskandidat) synes, det er et kanongodt projekt. Jeg er ikke teknisk funderet, men jeg er overbevist om, at erhvervsliv og boliger kan komme til at fungere, og at man bygningsmæssigt for eksempel via støjdæmpende vinduer kan kommet meget langt, siger LA-spidsen.

Annonce
Esbjerg For abonnenter

Derfor er alle ansatte pillet ud af Sydbank hovedsæde i Esbjerg

Danmark

Mandagens coronatal: 752 nye tilfælde af coronavirus det seneste døgn - højeste prositivprocent siden august

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Annonce
Annonce
Annonce
Sønderborg

Se video - Bro helt lukket for første gang i 91 år: Sejl med over Alssund

Sønderborg For abonnenter

Se billeder og video: Kom med ind i Alssundbroens hemmelige rum

Sydjylland

Knap en million syddanskere er fuldt ud vaccinerede: Men smitten stiger i syv ud af ti syd- og sønderjyske kommuner

Billund

Patienter kommer fra hele landet til gynækolog i Billund: De skal mærke, at de er i gode hænder her

Vejen

Efterårsferien indledt med en dag i bevægelse

Esbjerg For abonnenter

Millionerne er afsat, men firebørnsfamilien venter på femte år på cykelstien: Det er godt nok vildt, det skal tage så lang tid

Esbjerg

Efterlyst mand fra Esbjerg er fundet i god behold

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Aabenraa

Mand slipper for fængsel efter dødstrusler: - Jeg kommer tilbage og slår dig ihjel

Erhverv

Tak for indsatsen: Jysk-ansatte bliver belønnet med million-bonus

Vejen

Brobisserne: Mudder - det er noget man spiser

Sønderjyske Fodbold For abonnenter

Kommentar: Der er ikke så meget at rafle om - det er blodig  alvor for SønderjyskE frem mod vinterpausen

Varde

Kunderne bliver, efter at Kirsten har betalt 50.000 for to sure smileyer: - Du får mig ikke til at sige, at loven er retfærdig

Annonce