Annonce
Esbjerg

Byrådsflertal fastholder nej til højhus-boliger på Dokken

Kandidaterne til Esbjerg Byråd har den samme holdning til ønsket om boliger på Dokken som et flertal i det nuværende byråd. Illustration: C. F. Møller

En rundspørge blandt partierne viser, at Bjarne Pedersens ønsker om bolig på Dokken i et 38 etager højt hus heller ikke synes gangbart i det nye Esbjerg Byråd.

Esbjerg: Bjarne Pedersen, manden, der drømmer om at få lov til at opføre boliger på Dokhavnen, skrev i en helsidesannonce i avisen forleden, at otte ud af ti esbjergensere gerne vil bo på Dokken, og at han glæder sig også til at gøre Dokken levende sammen med en ny borgmester.

Men der er ikke meget, der tyder på, at det nye Esbjerg Byråd, som kommer til at regere kommunen fra årsskiftet og fire år frem, lader sig påvirke af resultater i en meningsmåling. Det viser en rundspørge, som JydskeVestkysten har foretaget, hvor spidskandidaterne fra de forskellige partier er blevet spurgt, hvorvidt de går ind for boliger på Dokken?

Som formand for et enigt Plan & Miljøudvalg var John Snedker imod Dokken-planerne, som ville medføre boliger i en 28 etager høj bygning på 125 meter. Den holdning har han fortsat.

- Havnen er rygraden i Esbjergs erhvervsliv, og planloven er jo sådan indrettet, at hvis du først åbner op for boliger og der opstår konflikt med virksomheder, så er det virksomhederne, som skal rette ind. Måske skulle Bjarne Pedersen i stedet få bygget det hotel, som var en del af den oprindelige plan, siger John Snedker.

Sagen kort

Pedersen Group præsenterede i juni 2015 projektet Dokken Towers med 40.000 kvadratmeter kontorer, boliger, hotel, butikker, restauranter og caféer fordelt på 38 etager. Plan- & Miljøudvalget skød senere projektet ned, men Pedersen Group holder fast i planerne. Også borgmester Johnny Søtrup og Esbjerg Havns ledelse var imod. Det samme gjaldt en række havnevirksomheder.

Villig til at se på sagen

Nogenlunde samme holdning kommer fra Venstres borgmesterkandidat, Jesper Frost Rasmussen, som dermed fortsætter nuværende borgmester Johnny Søtrups linje i sagen. Frost Rasmussen er dog villige til at kigge på sagen igen, hvis der kommer nye oplysninger.

- Det er meget, meget vigtigt, at havnens virksomheder kan være der og udvikle sig, og med den nuværende planlovgivning vil de blive presset væk, hvis der kommer beboerklager. Omvendt - hvis lovgivningen ændres, vil jeg da gerne kigge på sagen igen, lyder det fra Frost Rasmussen.

Også Dansk Folkeparti, SF og Enhedslisten er som udgangspunkt imod boligbyggeri på Dokken med henvisning til en potentiel miljøkonflikt mellem boliger og erhverv.

Annonce

Borgerlisten og LA positive

Derimod er Borgerlistens Henrik Vallø fortsat tilhænger af projektet.

- Dokken er oplagt område, fordi det er så bynært. Med en bro fra Dokken til Fanøfærgeriet, et stort parkeringsområde og en havneplads med koncerter foran retsbygningen, der bindes sammen med midtbyen via Landgangen. Det kan blive et helt fantastisk område med masser af liv, siger Henrik Vallø, der dog samtidig tilføjer, at boliger på Dokken på ingen måde må begrænse aktiviteterne på Esbjerg Havn.

- Og det kan også sikres på forhånd med klausuler, så der ikke pludselig er beboere, der klager, fordi en kran kommer forbi, mener han.

Også hos Liberal Alliance går i hvert fald spidskandidat Peter Nikolajsen ind for havneboligerne.

- Jeg indrømmer gerne, at vi i partiet er lidt splittede, men her er også højt til loftet, og undertegnede og Marianne Mørk Mathiesen (regionsrådskandidat) synes, det er et kanongodt projekt. Jeg er ikke teknisk funderet, men jeg er overbevist om, at erhvervsliv og boliger kan komme til at fungere, og at man bygningsmæssigt for eksempel via støjdæmpende vinduer kan kommet meget langt, siger LA-spidsen.

Annonce
Esbjerg For abonnenter

Planklagenævnet jorder klager over kommunal håndtering af omstridt højhus i Esbjergs bykerne: Bygherrer klar til næste fase

Annonce
Annonce
Annonce
Sydjylland

Hotel- og barejer sad midt i middagsselskab, da de nye restriktioner blev præsenteret: Mentalt er det næsten ikke til at holde til

Kolding For abonnenter

29-årig mor dømt for at tæve kæreste med ledning og stikke ham med kniv: Nu er parret kærester igen

Esbjerg

Borgmestre raser efter besøg på Christiansborg: - Folketingspolitikere befinder sig jo på en anden planet

Sport

Kristina Jørgensen sprudlede og blev Danmarks topscorer: Det er bare super fedt, at vi kører dem over - se de herlige billeder

Mange er dybt berørt: Den fynske fodboldlegende Lars Høgh er død 62 år gammel

Erhverv For abonnenter

Prisbelønnet industrivirksomhed er gået konkurs: Nu skal den sælges til højestbydende for at redde arbejdspladser

Esbjerg

Politiet takker for hjælpen: 24-årig mand sigtet for røveri efter flere henvendelser fra borgere

Aabenraa

Efter et hårdt første leveår med nedlukninger og restriktioner: Restaurant får stor hæder i førende dansk spiseguide

Vaccine tilpasset Omikron kan være klar til marts

Sport

VM-festen i det spanske ruller videre: Ungarn fik én på låget i ny dansk håndboldopvisning

Sport For abonnenter

VM-kommentar: Det er nye tider på landsholdet - og heldigvis for det

Sydjylland

Stort spillested er 'pisse skuffet' over nye nedlukninger: Kan miste en halv million og må sende medarbejdere hjem

Annonce