Annonce
forside

Byrådskandidat satser nu på Folketinget

Hanne Lene Haugaard har også været lærer, viceskoleleder, skoleleder ved ?Skolen ved Kløften? ? Haderslev kommunale 10.klasse center. Arkivfoto

Hanne Lene Haugaard er ny folketingskandidat for Radikale Venstre i Haderslev kommune

Hanne Lene Haugaard er ny folketingskandidat for Radikale Venstre i Haderslev kommune. Hun blev valgt på opstillingsmøde, der fandt sted d. 30. maj 2018.

Det oplyser den lokale partiforening.

Formanden for Radikale Venstre i Haderslev kommune Jane Stewart er sikker på, at valget er det helt rigtige:

- Jeg er meget stolt og glad for valget af vores nye kandidat. Hanne Lene lagde i sit kandidatur vægt på involveringen af det sønderjyske område før og efter folketingsvalget. Nu får vi en kandidat, som demonstrerer, at hun har hjertet på rette sted og kender sine rødder.

Hanne Lene Haugaard er ny i det politiske arbejde. Hun fik sin første ilddåb i sidste års kommunalvalg i Haderslev. Her opnåede hun et flot personligt resultat.

- Undervejs i den kommunale valgkamp opdagede jeg, at mit perspektiv også er landspolitisk, og jeg trives med at sætte det lange lys på, siger Hanne Lene Haugaard.

Hendes store erfaring med det idrætspolitiske arbejde i DGI på landsplan giver en stærk platform til at arbejde for de radikale værdier især folkeoplysningen, det sundhedsmæssige og socialpolitiske aspekt.

- Derfor er jeg er glad og ydmyg, over at blive Haderslev Kredsens folketingskandidat. Det er en stærk radikal kreds med engagerede medlemmer. Jeg glæder mig til samarbejdet og til at stille endnu mere skarpt på Radikale Venstres potentiale og politik i et sønderjysk perspektiv, siger Hanne Lene Haugaard.

Hanne Lene Haugaard er en naturlig arvtager efter Stephan Kleinschmidt (SP), der trak sig sidste år for at fokusere på lokalpolitisk arbejde.

Hun er ved kampvalg i Sønderborg kredsen valgt til deres folketingskandidat også.

Hanne Lene vil kæmpe for det grænseoverskridende samarbejde, kultur og en god politisk tone. Der vil opleves et tæt samarbejde med det radikale byrådsmedlem Børge Koch for at fastholde et perspektiv på både det nationale og kommunale politiske arbejde.

Den nye R-kandidat betjener et væld af poast: Hun er medlem af DGI's Hovedbestyrelse med politiske ansvarsområder som DGI Sundhed, Foreningsudvikling, vision Bevæg Dig For Livet (25-50-75), Landsbyklynger og meget mere.

Er formand for DGI Gymnastik på landsplan Bestyrelsesmedlem i Landdistrikternes Fællesråds bestyrelse.

Bestyrelsesmedlem i CEFU (Center for ungdomsforskning).

Og desuden bestyrelsesmedlem i Haderslev Ungdomsskole Formand for Vilstrup Ungdoms- og Idrætsforening.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

JV mener: Først nu er Britta Nielsen dømt

Det har vakt berettiget opsigt, at det over en lang årrække lykkedes Britta Nielsen at stjæle over 100 millioner kroner, som ellers skulle være brugt til gavn for de svageste borgere i samfundet. Hvordan kunne en betroet offentligt ansat optræde så kynisk? Og hvordan kunne kontrolmekanismerne i en ellers gennemreguleret offentlig sektor svigte i så uhørt grad? Det er spørgsmål, mange danskere savner gode svar på. Og med god grund. For Britta Nielsen-sagen er sammen med andre statslige skandaler i de senere år med til at skabe tvivl om, hvorvidt vores samfund virkelig er så ukorrupt og velfungerende, som vi ellers godt kan lide at bryste os af. Desværre har Britta Nielsen også kunnet have oplevelsen af at være dømt på forhånd. Her er, hvad daværende socialminister Mai Marcado (K) sagde om Britta Nielsen i efteråret 2018 til Berlingske: - Man er virkelig gennemgående et dårligt menneske, når man vælger at stjæle fra den her gruppe. Så har man jo ingen moral og ingen nedre grænse for anstændighed. Mai Mercado havde fuldstændig ret i sin bedømmelse af Britta Nielsen. Men det var meget upassende, at hun stemplede Britta Nielsen som skyldig, inden retten havde talt. Det var en udtalelse, der formentlig er i strid med god forvaltningsskik, da Mai Mercado på det tidspunkt var minister og dermed havde et særligt ansvar. Såvel borgere, medier som politikere kan undervejs i en så omtalt sag som denne nemt komme til at bruge formuleringer, der reelt slår fast, at den mistænkte er skyldig. Men det er meget vigtigt, at vi holder fast i, at det kun er de uafhængige domstole, som kan frikende eller dømme en anklaget. Det skal også gælde for en gennemført kynisk svindler som Britta Nielsen. Selv om hun siden efteråret 2018 af de fleste har været opfattet som skyldig, var det først tirsdag klokken 16.30, at hun fik sin dom ved Københavns Byret. Mange vil nok mene, at hun havde fortjent en længere straf end de seks år og seks måneders fængsel, det blev til. Men det er ligegyldigt for Britta Nielsens sag, hvad den enkelte borger mener. Retten har talt, og sådan skal det være i et retssamfund.

112

Sag mod bisidder, der hængte jobcenter-ansatte ud på YouTube, er blevet udsat: Dommeren undersøges for at være inhabil

Annonce