Annonce
Varde

Byrådskolleger bakker op om Friis-Hauge efter biogassag

Preben Friis-Hauge (V) fortalte på byrådsmødet, at i den sikkerhedsstillelse, som Sydbank har fået i Blåbjerg Biogas, ikke fremgår af det lånedokument, der er udleveret til Varde Kommmune. Arkivfoto: Chresten Bergh
Annonce

Nørre Nebel: Blåbjerg Biogas har overtrådt om ikke at blande økonomien i det nuværende selskab med økonomien for et nyt biogasprojekt. Derfor må Blåbjerg Biogas formentlig skifte til dyrere lån, hvor kommunen ikke længere garanterer for selskabet, hvis det får problemer med økonomien.

Preben Friis-Hauge (V) er byrådets repræsentant i bestyrelsen for Blåbjerg Biogas, men både gruppeformand Søren Laulund (S) og Holger Grumme (R) tog ordet på byrådsmødet for at slå fast, at de mener, at det er ledelsen i Blåbjerg Biogas, der har ansvaret og ikke Preben Friis-Hauge.

- jeg er helt sikker på, at der i den her sag ikke har været nogen, der har forsøgt at lave numre, sagde Søren Laulund.

Niels Christiansen spurgte ind til, om kommunen kan gøre noget for at sikre varmeforbrugerne i Nørre Nebel, der modtager varme fra Blåbjerg Biogas. Borgmester Erik Buhl (V) svarede, at det er "suverænt" et ansvar for bestyrelserne i Blåbjerg Biogas og Nørre Nebel Fjernvarme.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

Hvorfor er aktivister så forudsigelige?

Annonce