Annonce
Aabenraa

Byrådskolleger: Godt det er overstået

Byrådskollegerne glæder sig over, at sagen mellem Kaare Solhøj Dahle og Philip Tietje er overstået. Arkivfoto.
Politikere fra de øvrige partier i byrådet glæder sig over, at retssagen mod Philip Tietje er overstået - og udfaldet tager de til efterretning.

AABENRAA: Blandt kollegerne i Aabenraa Byråd er der lettelse over, at retten har truffet en afgørelse i den civile retssag, som tidligere byrådsmedlem Kaare Solhøj Dahle anlagde mod Philip Tietje fra Venstre.

Retten har frikendt Philip Tietje og dermed fastslået, at han ikke har oprettet nogen falsk profil på Facebook, sådan som Kaare Solhøj Dahle ellers påstod.

- Retten har talt, og det må vi tage til efterretning. Jeg har hele tiden syntes, at det var en speget sag, og jeg har undret mig over, at Kaare er faret frem med bål og brand. Det ville jeg ikke have gjort, siger Ejler Schütt, gruppeformand for Dansk Folkeparti.

Han mener ikke, at sagen har påvirket arbejdet i byrådet - hverken da Kaare Solhøj Dahle sad der eller senere.

- Jeg har af og til diskussioner med Philip Tietje, men det er jo fordi, vi er politisk uenige. Derudover har vi ingen problemer, understreger Schütt.

Annonce

Løsgænder

Kaare Solhøj Dahle blev oprindelig valgt ind i byrådet for Dansk Folkeparti, men brød senere med partiet og blev løsgænger. Han genopstillede ikke ved det seneste kommunalvalg for halvandet år siden.

Juridisk vurdering

Povl Kylling Petersen, der var gruppeformand for Socialdemokratiet, mens Kaare Solhøj Dahle sad i byrådet, glæder sig over, at sagen er afsluttet.

- Det er glædeligt uanset resultatet. Nu kan alle komme videre, siger han.

- Det har jo nok påvirket arbejdet i byrådet på en eller anden måde. Om ikke andet, så har det i hvert fald været en psykisk belastning for Philip Tietje, siger Povl Kylling Petersen.

Han vil dog ikke forholde sig til indholdet af retssagen.

- Der er foretaget en juridisk vurdering og truffet en afgørelse. Det er jeg jo ikke i stand til, understreger han.

Det konservative byrådsmedlem Jan Riber Jakobsen konstaterer også, at sagen nu er afgjort rent juridisk og tager det til efterretning:

- Jeg har ikke været inde i den sag, og jeg vil ikke involvere mig i, hvad der er rigtigt og forkert, siger han.

- På en eller anden måde har det jo nok påvirket byrådsarbejdet. Det er jo ligesom enhver anden arbejdsplads. Det er aldrig sjovt, når der er nogen, der har en konflikt, tilføjer han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce