Annonce
Sønderborg

Byrådsmøder på luksushotel til samme pris som i en idrætshal

Dyvig Badehotel  var i august ramme om byrådsmødet. Det kostede cirka det samme, som møderne i idrætshaller vil koste. Foto: Ulrik Pedersen
Sønderborg Byråds møder holdes på grund af corona-restriktioner udenfor rådhuset. Politikerne er på turné til haller og hoteller i store dele af kommunen. Opgørelse viser, at der ikke er stor prisforskel på at holde byrådsmøderne i en hal eller på et hotel.
Annonce

Sønderborg: Er 24.000 kroner for et byrådsmøde på Dyvig Badehotel dyrt?

Det er i hvert fald ikke dyrere end at holde det i en idrætshal. Men byrådsmødet, der i august blev holdt på netop Dyvig Badehotel, har været genstand for en levende debat på sociale medier.

Internetmediet Journalista.dk - der offentliggør aktindsigter for danske kommuners brug og især misbrug af skattekroner - har i en artikel om Sønderborg Byråds august-møde skrevet:

"Byråd tog på luksushotel for at diskutere gigantiske nedskæringer".

Mange borgere - og enkelte politikere fra Sønderborg Byråd - har deltaget i debatten. Dorthe Mehlberg fra Dansk Folkeparti skrev, at hun aldrig har forstået den "kultur",  men at det jo ikke var de enkelte politikere, der beslutter, hvor byrådsmøderne skal holdes.

Hun har dog siden slettet sine kommentarer.

- Ja, det har jeg. Det blev for personligt, men jeg mener stadig, at vi burde holde møderne andre steder. Det må være muligt at holde dem på en i multikulturhuset eller på en skole - hvad ved jeg, siger hun til JydskeVestkysten.

- Jeg mener, det kan ikke være rigtigt, at vi skal spare og spare i kommunen, og så kunne vi da også begynde med os selv. Jeg ved godt, at det ikke er det store beløb i det store budget, men alligevel, siger Dorthe Mehlberg.

Annonce

V: Ren populisme

JydskeVestkysten har bedt og fået aktindsigt i Sønderborg Kommune udgifter til byrådmøder udenfor rådhuset. Siden maj har byrådet holdt byrådsmøder udenfor rådhuset på grund af corona-restriktioner. Det viser sig faktisk, at udgiften til byrådsmødet på Dyvig Badehotel ikke var markant højere end andre steder.

Byrådsmøder er for de 31 politikere og cirka 10 ledende embedsmænd.

De første gange var møderne på Hotel Sønderborg Strand, hvor det kostede henholdsvis 9920 kroner og 18.600 kroner. Første gang i maj fik politikerne en sandwich i hånden efter mødet, mens byrådet anden gang i juni spiste en middag sammen efter mødet. Det gør byrådet normalt efter møderne.

På Dyvig blev den samlede pris 31.370 kroner, fordi der også skulle særligt lydudstyr til, hotellet ikke råder over. Det købte kommunen hos et lokalt firma.


Jeg har aldrig - som i aldrig - modtaget et forslag fra det byrådsmedlem eller fra Dansk Folkeparti om, at vi skulle gøre det på en anden måde.

Erik Lauritzen (S), borgmester


Sønderborg Kommune oplyser, at der er planlagt byrådsmøder i Sydals-Hallen i september og i Broager-Hallen i oktober. Det forventer kommunen vil koste 22.000-29.000 kroner per gang.

I november og december holdes byrådsmøderne i HR-Huset i Havnbjerg, og det vil koste 8000-9000 kroner per gang. Et byrådsmøde på rådhuset koster cirka 8000 kroner.

- Det er ren populisme, når der tales om en eller anden form for kultur. I de 16 år, jeg har været med i byrådet har vi været ekstremt påholdende. Det er ikke noget, der kan få mig på barrikaderne. Der er ikke en eller anden form for kultur med at ødsle med borgernes penge, siger politisk ordfører Peter Hansen (V).

Annonce

Har intet hørt fra DF

Borgmester Erik Lauritzen (S) afviser, at der er en ødsel kultur i Sønderborg Kommune med luksus og ekstravagance. Han har valgt at lægge byrådsmøderne rundt om i kommunen - også for at støtte haller og restauratører i en svær tid.

- I de 16 eller 20 år jeg har siddet i byrådet, har vi altid fået en middag sammen bagefter. Det har stor værdi for os, at vi også kan være sammen på den måde, og det er holdt på et fornuftigt  niveau, siger han.

- Så vil jeg også gerne sige, at jeg har aldrig - som i aldrig - modtaget et forslag fra det byrådsmedlem eller fra Dansk Folkeparti om, at vi skulle gøre det på en anden måde, siger Erik Lauritzen.

Byrådsmøder

Pris for byrådsmøder - forventet pris på byrådsmøder:

Rådhuset indtil corona-krisen cirka 7500-8000 kroner.

23/5-2020 - Hotel Sønderborg Strand 9.920 kroner.

24/6-2020 - Hotel Sønderborg Strand 18.600 kroner.

26/8-2020 - Dyvig Badehotel 24.974 kroner (plus 6456 kroner til lydfirma).

Septembermødet: Sydals-Hallen 22.000 kroner.

Oktobermødet: Broager-Hallen 29.000 kroner.

November- og decembermødet: HR-Huset i Havnbjerg 8000-9000 kroner.

Der har også været undersøgt muligheden for at holde et møde i Kværs-Hallen. Men det var ikke muligt.

Kilde: Sønderborg Kommune

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
CORONAVIRUS

Live: Mundbind skal bæres i fitnesscentrene - men ikke under træning

Esbjerg

Hjerneskadet mand fundet i god behold

Annonce