Annonce
Varde

Byrådsmødet var uden større debatter

I området til venstre på billedet skal der bygges et nyt demensplejehjem. Det var en af de ting, som byrådet skulle godkende tirsdag aften. Foto indeholder data fra Styrelsen for Dataforsyning og Effektivisering. Skråfoto, 4. juni 2019
Den åbne del af byrådsmødet blev overstået på under tre kvarter tirsdag aften.

Varde Kommune: Byrådsmødet tirsdag aften var uden store debatter, og det blev derfor også et hurtigt møde. Her er de fleste punkter, som byrådet behandlede.

Annonce
Jonas Gadgaard bliver hyldet af borgmester Erik Buhl (V). PR-foto: Anna Ellesgaard

Hæder til naturvejleder

Jonas Gadgaard fra NaturKulturVarde er for nyligt blevet kåret som Årets Naturformidler, og derfor blev han hyldet til byrådsmødet.

- Du er én af dem, der er stolt af at være en nørd, sagde borgmester Erik Buhl (V), der fortalte, at Jonas Gadgaard blev nummer ét blandt 92 indstillede.

Erik Buhl kaldte ham også for en dansk Steve Irwin. Steve Irwin var en australsk tv-vært, der også var kendt som "krokodillejægeren". Mens Steve Irwin lavede programmer på tv-skærmene, er det dog på sociale medier, at man kan se Jonas Gadgaards videoer.

Med til byrådsmødet var også Lasse Frøkjær Madsen, der er teamleder for NaturKulturVarde.

Kommunens overforbrug i 2019

På programmet var også den første budgetopfølgning for 2019, der har vist, at kommunen de første måneder har brugt for mange penge, og hvis det fortsætter, så risikerer kommunen en sanktion - altså en slags bøde.

- Det her er vores første spæde bud, sagde gruppeformand Line Berner (V), der altså gjorde klart, at det ikke er sikkert, at regnskabet ender med det resultat, som det ser ud til på nuværende tidspunkt.

Nyt medlem af huslejenævn

Den tidligere udlejerrepræsentant i Huslejenævnet er stoppet. Byrådet besluttede, at i stedet indtræder Ingerlise Nybro Damgaard frem til 31. december 2022, og at Søren Hvidberg vælges som suppleant i samme periode. Huslejenævnet behandler sager om husleje i private ejendomme i både Varde og Billund kommuner.

Spionage med skjult kamera skal ikke ske igen

Byrådet har godkendt en ny informationssikkerhedspolitik.

Under debatten bemærkede Stig Leerbeck (V), at der ikke står noget om, hvorvidt kommunen igen kan bruge et eksternt firma, der prøver at komme ind i kommunens it-netværk ved at dukke fysisk op på en af kommunens matrikler. Da det blev gjort sidst, brugte det eksterne firma skjult kamera, og mange byrådspolitikere ønsker ikke, at det kan forekomme igen. Stig Leerbeck ville gerne være sikker på, at kommunens direktion har forstået det politiske signal.

- Det er noteret med en stor og tyk streg under, svarede borgmester Erik Buhl (V).

Demensplejehjem er færdig i 2021

På byrådsmødet fortalte udvalgsformand Tina Agergaard Hansen (DF), at byggeriet af Ølgods nye plejehjem for demente begynder i oktober i år, og at byggeriet er færdig i foråret 2021.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kolding

Mere regn på vej: Beredskab holder ekstra øje med vandstand i Kolding efter oversvømmelser

Leder For abonnenter

JV mener: Først nu er Britta Nielsen dømt

Det har vakt berettiget opsigt, at det over en lang årrække lykkedes Britta Nielsen at stjæle over 100 millioner kroner, som ellers skulle være brugt til gavn for de svageste borgere i samfundet. Hvordan kunne en betroet offentligt ansat optræde så kynisk? Og hvordan kunne kontrolmekanismerne i en ellers gennemreguleret offentlig sektor svigte i så uhørt grad? Det er spørgsmål, mange danskere savner gode svar på. Og med god grund. For Britta Nielsen-sagen er sammen med andre statslige skandaler i de senere år med til at skabe tvivl om, hvorvidt vores samfund virkelig er så ukorrupt og velfungerende, som vi ellers godt kan lide at bryste os af. Desværre har Britta Nielsen også kunnet have oplevelsen af at være dømt på forhånd. Her er, hvad daværende socialminister Mai Marcado (K) sagde om Britta Nielsen i efteråret 2018 til Berlingske: - Man er virkelig gennemgående et dårligt menneske, når man vælger at stjæle fra den her gruppe. Så har man jo ingen moral og ingen nedre grænse for anstændighed. Mai Mercado havde fuldstændig ret i sin bedømmelse af Britta Nielsen. Men det var meget upassende, at hun stemplede Britta Nielsen som skyldig, inden retten havde talt. Det var en udtalelse, der formentlig er i strid med god forvaltningsskik, da Mai Mercado på det tidspunkt var minister og dermed havde et særligt ansvar. Såvel borgere, medier som politikere kan undervejs i en så omtalt sag som denne nemt komme til at bruge formuleringer, der reelt slår fast, at den mistænkte er skyldig. Men det er meget vigtigt, at vi holder fast i, at det kun er de uafhængige domstole, som kan frikende eller dømme en anklaget. Det skal også gælde for en gennemført kynisk svindler som Britta Nielsen. Selv om hun siden efteråret 2018 af de fleste har været opfattet som skyldig, var det først tirsdag klokken 16.30, at hun fik sin dom ved Københavns Byret. Mange vil nok mene, at hun havde fortjent en længere straf end de seks år og seks måneders fængsel, det blev til. Men det er ligegyldigt for Britta Nielsens sag, hvad den enkelte borger mener. Retten har talt, og sådan skal det være i et retssamfund.

Annonce