Annonce
Billund

Byrådsmedlem drømmer om et spillested med plads til 500:  - Kommunen mangler et musikhus light

Mads Helbo (V) vil arbejde videre for, at der kommer et stort spillested i Billund Kommune, et musikhus light, kalder han det. Her er det aftenstemning ved Musikhuset i Aarhus. Arkivfoto: Kim Haugaard
En af opgaverne for det nye teknik-, miljø- og kulturudvalg bliver at finde ud af, om man vil prioritere, at Billund Kommune skal have et ordentlig spillested. Mads Helbo drømmer om et "musikhus light".

Grindsted/Billund: Selvom unge- og kulturudvalget overhovedet ikke drøftede spørgsmålet om et større koncertsted i Grindsted på torsdagens møde, forhindrer det ikke Mads Helbo (V) i at drømme videre.

- Jeg synes, at vi politisk skal finde ud af, om vi vil prioritere at have et spillested med plads til 500 gæster og de rigtige produktionsfaciliteter. Det håber jeg, at vi vil, siger han.

- Jeg synes, at vores kommune mangler sådan et sted, et musikhus light, tilføjer han.

Annonce

Mads Helbo vurderer med udgangspunkt i sit daglige arbejde som eventmanager og sit kendskab til kulturlandskabet, at et stort spillested i Billund Kommune kunne blive fyldt mere end de 10-12 gange, Magion har store navne på plakaten.

Magion bruger i gennemsnit 60.000 kroner hver gang, en stor produktion skal indrettes i arenaen i Magion. De penge var efter Mads Helbos mening givet bedre ud et andet sted.

Kræsne forbrugere

- Kulturforbrugerne er kræsne, og standarden er steget markant de seneste 20-30 år. Når man går til opera, sidder man ikke på en plasticstol. Man vil sidde godt, siger Mads Helbo med henvisning til, at netop operaer kunne være nogle af de forestillinger, kommunen kunne tiltrække - hvis man ellers havde faciliteterne til det. Foredrag og andet kunne også rummes på et stort spillested.

Drømmen holder jo kun, hvis der er foreninger og kulturaktører, der vil være med til at putte indhold ind i sådan et sted.

Mads Helbo (V)

- Det er en drøm, jeg har, og sådan en drøm skal jo tryktestes, før den kan blive til noget. Den holder jo kun, hvis der er foreninger og kulturaktører, der vil være med til at putte indhold ind i sådan et sted. Hvis der er det, tror jeg nemt, vi kunne fylde det meget mere end 10-12 gange om året, siger han.

Mads Helbo har ikke lagt sig fast på, hvor sådan et spillested skulle ligge. Det kunne enten være i forbindelse med det nye unge- og kulturhus i Grindsted eller i forbindelse med, at Billund Centret skal bygges om.

Annonce

Hvad er behovet

Unge- og kulturudvalget har sendt spørgsmålet om spillested og andre faciliteter videre til det nye teknik-, miljø- og kulturudvalg, der tiltræder 1. januar.

- Vi opfordrer til, at man får kigget på, hvad vi har af kirker, forsamlingshuse og andre større steder, der kan bruges til kulturelle aktiviteter. Vi skal have igangsat en proces, hvor vi finder ud af, hvad behovet er, siger Stephanie Storbank (V), formand for unge- og kulturudvalget.

Annonce
Billund For abonnenter

Ditte blev draget af den magiske verden i hypnose: - Det er bare ikke så hokus pokus-agtigt

Danmark

Lørdagens coronatal: Yderligere 25.034 coronatilfælde - antallet af indlagte falder

Annonce
Annonce
Annonce
Esbjerg For abonnenter

Kræftsyge Tanja har skreget på hjælp til sin retarderede søn i årevis: 8-årige Victor slår sine klassekammerater og kan hverken alfabetet eller tegne en sol – alligevel sidder han i en helt normal skoleklasse

Sydjylland For abonnenter

Jeg skød en impala på min 14-års fødselsdag: Det kunne have været mig, der var endt som en sag hos kommunen

Aabenraa

Væltet borgmester har intet hastværk: Mulighederne er jo mange og eftervederlag sikrer økonomien

Billund

Medbragte knojern med kniv: Udlænding stoppet i lufthavnen

Dall: Derfor frygter de andre blå partier DF's næste formand

Erhverv For abonnenter

10.000 biler i døgnet er ikke til at stå for: Vil bygge tank, vaskehal og fastfoodrestaurant

Billund

Nyt sundhedshus er næsten fyldt op: - Vi håber at kunne sparke et godt fællesskab i gang

Kolding For abonnenter

Børnefamilie er flyttet fra Frederiksberg og tilbage til Signes barndomshjem på landet: Nu skal de bo med alle bedsteforældre som nærmeste naboer

Redaktørens stol: Så meget tid må en kommune simpelthen ikke have

Aabenraa For abonnenter

Sådan får byrådsmedlemmer tingene til at hænge sammen: Nedsat tid, hurtige ben og køb af ekstra medarbejdertimer

Haderslev For abonnenter

Tre dybt kriminelle brødre venter på at blive sendt ud af landet

Esbjerg

Flere skoleelever har behov for særlig hjælp: Forældre føler sig svigtet - og kritiserer kommunen for at glemme børnene

Annonce