Annonce
Aabenraa

Byrådsmedlem gik i protest mod borgmesteren

Gert Nordklitgaard mener ikke, at Thomas Andresen er værdig til at være borgmester, sådan som han opfører sig. Arkivfoto

Enhedslistens Gert Nordklitgaard forlod temamødet om Fjordskolen, efter borgmester Thomas Andresen (V) havde bedt ham om at tie stille.

Aabenraa: De var 18 byrådsmedlemmer, da tirsdagens temamøde om Fjordskolen begyndte. Da det sluttede knap tre timer senere, var de 17.

Efter godt en time forlod Enhedslisten Gert Nordklitgaard nemlig forsamlingen i protest.

- Jeg er træt af at blive pisset på af borgmesteren. Det er det samme, han gør på byrådsmøderne. Hver gang man tillader sig at have kritik, så bliver man afbrudt, lyder det vredt fra Enhedslistens enlige byrådsmedlem, der fortæller, at han var i gang med at stille en række spørgsmål, da han blev bedt om at stoppe.

- Man kan ikke indrette de lokaler, man skal, og man får ikke de kvadratmeter, man har i det nuværende. Men de har jo lovet, at vi får en bedre eller tilsvarende skole. Det løber de bare fra sammen med de dikkende lammehaler fra Slesvigsk Parti og Konservative, siger Gert Nordklitgaard.

Annonce

De deltog i mødet

Ud over Thomas Andresen deltog i temamødet Eivind Underbjerg, Jens Wistoft, Kirsten Nørgård Christensen, Thomas Juhl og Philip Tietje (alle V), Povl Kylling Petersen, Dorte Soll, Helga Nørgaard og Kim Brandt (alle S), Erwin Andresen og Kurt Andresen (begge SP), Ejler Schütt og Jette Julius Kristiansen (begge DF), Gert Nordklitgaard (EL), Jan Riber Jakobsen (K), Kaare Solhøj Dahle og Hans Kristian Wollesen (begge UP).

Så overlegen

Han er af den klare overbevisning, at Fjordskolen med en flytning til Kruså bliver et dårligere tilbud end det, der er i dag.

- Og det kæmper jeg da selvfølgelig imod. Men det gider han ikke at høre på. Han er så overlegen efterhånden. Det er ikke en borgmester værdig, mener Gert Nordklitgaard.

Thomas Andresens udlægning af forløbet tirsdag aften er ikke overraskende lidt anderledes. Han siger, at Gert Nordklitgaard begyndte på en af sine "typiske oplæsninger".

- Det var jo ikke spørgsmål, men et manifest. Vi skulle bruge mødet til at få afklaret nogle ting, ikke til at udveksle politiske synspunkter, siger Thomas Andresen.

Lidt objektivitet

Borgmesteren kalder det en lidt mærkelig situation, at Nordklitgaard sådan valgte at forlade mødet, men tillægger det ikke det store.

- Vi havde et rigtigt godt møde også efterfølgende, og han var der jo tydeligvis ikke for at blive klogere, mener borgmesteren, der ikke kan lade være med at indsparke, at han godt kunne have ønsket sig bare en lille smule objektivitet fra byrådets repræsentant i Fjordskolens bestyrelse, som Gert Nordklitgaard jo er.

Annonce
Annonce
Danmark

Her er de nyeste corona-tal:

Danmark For abonnenter

Frøs Sparekasse fjerner ældre kunders mulighed for at overføre penge via netbank

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Live: Coronavirus ændrer studentereksamen - alle afgangselever skal op i færre fag 

Sydjylland For abonnenter

Børn føler sig flove og anderledes: Konfirmationstiden udpensler familiers manglende ressourcer

Annonce