Annonce
Billund

Byrådsmedlem om gæstedagplejer i eget hjem: Børnene skal ikke til Billund eller Hejnsvig

Jørn Poulsen havde gerne set, at den gamle ordning kunne fortsætte. Arkivfoto: Joan Karlsen
Stillingen som gæstedagplejer i vuggestuen i Vorbasse blev nedlagt, og det undrer Jørn Poulsen (V) i Vorbasse en smule, for så kunne man have udnyttet ressourcerne fuldt ud.

Vorbasse: Hvorfor kan stillingen som gæstedagplejer i vuggestuen i Børnehuset Andedammen ikke bare genbesættes? Det er et godt spørgsmål ifølge Jørn Poulsen (V), der selv har haft børn i gæstedagpleje i vuggestuen.

- Det var en fantastisk ordning, der går helt tilbage til gammel Billund Kommune. Det er en god ordning, at der kun er ét sted, man skal aflevere sit barn og ikke tre forskellige, når ens faste dagplejer er syg, siger Jørn Poulsen, der i sin beslutning om at sige ja til at ansætte en gæstedagplejer i eget hjem har lagt vægt på høringssvar fra blandt andet forældrebestyrelsen i dagplejen.

- Det kan være generende for familierne, hvis de skal til Hejnsvig eller Billund for at aflevere deres barn, siger Jørn Poulsen.

Kommunen opnår med politikernes valg ikke så stor en besparelse ved den nye beslutning, som nedlæggelsen af stillingen som gæstedagplejer i børnehuset egentlig lægger op til.

- Som politiker har vi bedt forvaltningen om at se på effektiviseringer og udvise rettidig omhu, og stillingen i børnehuset er ikke blevet genbesat, fordi der er en besparelse at opnå i den, siger han, der undrer sig lidt over, at politikerne ikke er blevet spurgt, om stillingen skulle nedlægges eller ej.

- Ønskescenariet havde været at kunne fortsætte, for så havde der været bedre normering i børnehaven på de tidspunkter, hvor der ikke er gæstebørn.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kolding

Næsten dobbelt så mange uheld på motorvejen ved Kolding: Der er ikke plads til flere biler

Leder For abonnenter

Fortsæt nu endelig bare det gode arbejde

Det har siden september kostet et velfortjent klip i kørekortet, hvis politiet opdager, at du roder med din mobiltelefon, mens du kører bil. 6814 bilister har følt konsekvensen af den strammede lovgivning. Det er mange, men det er ikke en eneste for mange. Tvært imod. Det var på høje tid, at konsekvensen for åbenlyst uopmærksom adfærd i trafikken blev takseret hårdere. Politiet anslår, at op mod 30-35 procent af uheld og ulykker i trafikken skyldes uopmærksomhed. Mennesker kommer alvorligt til skade. Nogen kære dør. Fordi andre mener, at det er nødvendigt at læse en sms, kigge på Facebook, skrive en besked i Messenger, lede efter musik på Spotify. Mens bilen tordner afsted gennem landskabet. Det tager ikke meget mere end fire sekunder at læse en sms og besvare med et thumbs up, en smiley eller et hjerte. Mange af os har gjort det. Men fire sekunder er knap 60 meter hen ad vejen ved skolen. Det er knap 90 meter på landevejen. Og næsten 125 meter på motorvejen, hvor fartbegrænsningen er 110 kilometer i timen. I blinde. Det er livsfarligt, og selvfølgelig skal den slags ligegyldighed med andres liv og helbred koste noget mærkbart. Leder af færdselspolitiet ved Syd- og Sønderjyllands Politi, Knud Reinholdt, havde forventet, at flere ville lade mobilen ligge, da klippereglen trådte i kraft i september. Det forventede han med afsæt i erfaringer, fra dengang hastighedsforseelser begyndte at koste klip. Sådan er det desværre ikke gået. Der er ikke noget i antallet af klip, der tyder på bedring. Der er ikke noget i færdselspolitiets oplevelser, der tyder på det. I virkeligheden er det nok ikke så overraskende. Vi - og det vi gælder altså næsten os alle - har fået et helt utroligt tæt forhold til vores mobiltelefoner, og vi sætter den over venner, familie, koner og børn i masser af sociale sammenhænge. Der er det dog ikke strafbart, blot tankevækkende. I trafikken derimod skal vi ikke acceptere det. Det tog tid med alkohol og det at føre bil, men det blev dog med tiden totalt uacceptabelt. Vi må samme vej med mobilen, og vejen går over en række klippede kørekort. Klø på, kære politi. Vi trænger tydeligvis til kollektiv opdragelse, og den må være lidt hårdhændet. Hver og en af dem I klipper har fortjent det.

Annonce