Annonce
Tønder

Byrådsmedlem skifter parti: Der er brug for et alternativ

Få timer efter at han onsdag aften som førstesuppleant for SF indtrådte i kommunalbestyrelsen i Tønder meddelte Henrik Møller (t.h.) at han fremover repræsenterer Uffe Elbæk (t.v.) parti Alternativet. Privatfoto

Den tidligere SF'er Henrik J. Møller kommer fremover til at repræsentere Alternativet i Tønder. Han indtrådte i kommunalbestyrelsen som 1. suppleant onsdag aften for SF og udspringer torsdag som medlem af Alternativet.

Annonce

Tønder: Der er på mere end én måde skiftedag i byrådssalen i Tønder.

Onsdag aften afløste den mangeårige SF'er Henrik J. Møller sin partifælle Søren Ebbesen Skov i Tønders kommunalbestyrelse. Søren Ebbesen Skov flytter fra kommunen. Henrik Møller var førstesuppleant på SF's liste og har tidligere siddet i kommunalbestyrelsen og regionsrådet for SF.

Men når han vender tilbage til byrådssalen i Tønder bliver det ikke som SF'er, men som medlem af Uffe Elbæks parti Alternativet. Det meddeler partiet i pressemeddelelse, der var klausuleret til offentliggørelse et halvt døgn efter byrådsmødet i Tønder.

Henrik J. Møller bliver Alternativets første kommunalbestyrelsesmedlem i Sønderjylland, mens partiet er allerede repræsenteret i regionsrådet.

- Der er brug for et alternativ i Tønder Kommune. Der er brug for nytænkning, siger Henrik J. Møller i den udsendte pressemeddelelse om sit skifte til Alternativet, som han altså nu skal repræsentere i byrådet:

- I byrådet vil jeg som nyt medlem af Alternativet arbejde for partiets mærkesager på lokalt plan. Det drejer sig om beskyttelse af naturen, miljøet og kulturmiljøet i kommunen samt kvalitetsturisme. Jeg vil også arbejde for de bedste forhold for alle dem, der ikke er på arbejdsmarkedet og samtidig udvikle kommunens arbejdspladser, særligt med henblik på grønne arbejdspladser og udvikling til gavn for mennesker og et bedre miljø og klima, siger Henrik J. Møller, der pointerer, at han også vil arbejde for mere vedvarende energi i kommunen.

I byrådet vil jeg som nyt medlem af Alternativet arbejde for partiets mærkesager på lokalt plan. Det drejer sig om beskyttelse af naturen, miljøet og kulturmiljøet i kommunen samt kvalitetsturisme.

Henrik Møller, nyudsprunget medlem af kommunalbestyrelsen i Tønder for Alternativet

Ny kommuneforening

På tirsdag 6. juni kl. 19 holder Alternativet møde med henblik på at etablere en ny kommuneforening for Alternativet i Tønder Kommune.Mødet afholdes i Tønder Medborgerhus, Østergade 63 i Tønder.

Til mødet deltager storkredsformand Karin Rohr Genz, der vil fortælle om Alternativet.

Annonce

Klimapolitik

Henrik J. Møller har meldt sig ind i Alternativet, fordi partiets klimapolitik og arbejde for en ny politisk kultur tiltaler ham, lyder det. Det gælder også, når det kommer til forslaget om 30 timers arbejdsuge og en mere menneskelig social- og ældrepolitik.

- Jeg glæder mig til at komme tilbage til byrådet og være med til at bygge Alternativet op i Tønder og resten af Sønderjylland, siger Henrik J. Møller.

Alternativet er med 11.000 medlemmer landets fjerdestørste parti målt på antallet af medlemmer, heraf over 500 i Sønderjylland.

Henrik J. Møller har i længere perioder været medlem af SF's hovedbestyrelse og været amtsformand og siden storkredsformand for partiet i Sønderjylland, ligesom han var været folketingskandidat for SF i en årrække.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv For abonnenter

Irene tog springet før denne uges massefyringer på Danfoss: - Jeg ville ikke være en af de sidste tilbage

Sydjylland For abonnenter

Kristian og Tina investerede millioner i topmoderne minkfarm: Nu drømmer børnene om at forvandle den til kæmpe legeland

Annonce