Annonce
Vejen

Byrådsmedlem: Tiny Houses kan trække nye borgere til

Martin Boye, byrådsmedlem for Liberal Alliance, mener, at Tiny Houses kan være et godt bidrag til Vejen Kommunes tilflytningsstrategi. Foto: Martin Ravn
Liberal Alliances Martin Boye har en tro på, at begrebet Tiny Living kan være et vigtigt bidrag til Vejen Kommunes tilflytningsstrategi.
Annonce

Vejen: Rundt i Vejen Kommune og i særdeles i hovedbyen Vejen er mulighederne gennem de seneste år øget ganske markant, når det gælder om at vælge ny bolig. Og det uanset om det er nybyggeri af eget hus eller indflytning i en ny lejlighed.

Med en langt større og bredere vifte af boligmuligheder er det med til at styrke mulighederne for at trække nye borgere til. Og står det til et enkelt byrådsmedlem, så skal en ganske særlig og alternativ boligform tages med. Det er Martin Boye fra Liberal Alliance, som ser klare muligheder i de såkaldte Tiny Houses.


Tiny Houses åbner specifikt for nogle helt nye måder at bo og leve på, der både tager bæredygtighed, verdensmål, personlig frihed og miljøhensyn op til nye højder.

Martin Boye, byrådsmedlem for Liberal Alliance


Begrebet Tiny Houses eller Tiny Living er dukket op fra USA. Det er et koncept, hvor bosætningen sker i fysiske rammer, som er betydeligt mindre end normalt for at skabe overskud og ressourcer til andre ting i livet end rengøring, vedligehold og økonomiske udgifter. Samtidig er det en langt mere klimavenlig boligform.

Annonce

Med i hensigtserklæring

Tiny Houses skal ifølge Martin Boye være et bidrag til tilflytningsstrategien, og for ham gælder det om, at Vejen Kommune rykker hurtigt:

- Det er en kæmpe fornøjelse, at Liberal Alliances fokus på tilflytningsstrategi og i særdeleshed alternative boformer, er taget med i den nye hensigtserklæring i forbindelse med budgettet.

Martin Boye tilføjer: - Tiny Houses åbner specifikt for nogle helt nye måder at bo og leve på, der både tager bæredygtighed, verdensmål, personlig frihed og miljøhensyn op til nye højder. Der er enorm fokus på dette lige nu, og der er rigtig mange mennesker, der gerne flytter efter at kunne leve på denne måde.

Boligkonceptet Tiny Houses stammer fra USA. Her er det et eksempel på et bæredygtigt hus fra det østjyske firma Tiny House Living, der som navnet antyder, bygger meget små huse. Foto: Lars Juul

LA-politikeren mener, at Tiny Houses dækker flere indgangsvinkler, fordi konceptet tilgodeser så mange tendenser, der er oppe i tiden nu.

- Personligt har bæredygtighed i kombination med det frie liv og den personlige frihed, der er forbundet med livsformen, været vigtig for mig. Det at vi med politisk vilje og enkle midler kan være med fra starten i en bølge af nytænkning, der ikke kun øger tilflytningen til kommunen, men også tilfører visioner og virkelyst i det politiske liv. Her er virkelig en dagsorden, der kan forene de fastlåste politiske blokke, fordi klima, bæredygtighed, verdensmål, borgerinddragelse, decentralisering, Personlig frihed og et større medansvar for borgerne i deres lokalsamfund, alt sammen er det med til at øge livskvaliteten og sammenhængskraften i kommunen og i samfundet generelt. Her er et område hvor borgere i fællesskab og individuelt kan samles om at gøre en forskel.

Annonce

Ansvar for eget liv

Martin Boye mener, at vi mangler at komme tættere på ansvaret for vores liv og samfund:

- Tiny Houses er blot en åbning i en retning, hvor individet tager større initiativ og ansvar for eget liv og impact på klima og samfund. Til gavn for både sig selv og for fællesskabet. Jo flere ting vi som lokalpolitikere kan gøre for at få beslutningerne så tæt på borgerne som muligt, jo bedre samfund får vi også. For det giver engagement, sammenhold, virkelyst og skabertrang at få et medansvar. Derfor tog jeg ideen med til budgetforhandlingerne i Vejen Kommune, og jeg glæder mig over at resten af byrådet tog positivt imod den vigtige nytænkning, der ligger bag ideen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Alarm 112

Peter Madsens flugtforsøg: Truede med bombeattrap og hoppede ind i hvid varevogn

Varde

Så er det nu: Syv dage til Rema åbner

Indland

Fængselsansattes formand venter Madsen flyttet til nyt fængsel: Enner Mark og Nyborg er i spil

Annonce