Annonce
Aabenraa

Byrådsmedlems død giver udfordringer hos Enhedslisten

Gert Nordklitgaard, bagest, og nu afdøde Jens Bundgaard Nielsen, til højre, i snak med socialdemokraten Povl Kylling Petersen op til valget i 2017. Foto: Jan Sternkopf.
Enhedslistens eneste medlem af byrådet i Aabenraa, Jens Bundgaard Nielsen, døde natten til mandag. Nu må partiet sandsynligvis langt ned på listen for at finde en afløser.
Annonce

AABENRAA: Enhedslisten i Aabenraa Kommune holder onsdag møde for at finde ud af, hvad der skal ske, efter at partiets byrådsmedlem, Jens Bundgaard Nielsen, natten til mandag afgik ved døden.

På grund af Jens Bundgaard Nielsens sygdom er han på det seneste blevet afløst i byrådssalen af Gert Nordklitgaard, der tidligere har repræsenteret partiet i det lokalpolitiske arbejde.

Men Gert Nordklitgaard valgte at træde et skridt tilbage ved valget for tre år siden, fordi han døjer med flere udfordringer på den private front - blandt andet lider han selv af meniéres sygdom, hvilket giver tinnitus og anfald af svimmelhed.

- Jeg havde håbet, at når jeg fik lidt mere ro på, ville sygdommen brænde ud, men det er ikke sket endnu, og derfor må jeg overveje, hvad der skal ske, siger Gert Nordklitgaard.

Han var egentlig selvskrevet til at overtage Jens Bundgaard Nielsens plads, fordi han var den kandidat, der fik næstflest stemmer hos Enhedslisten ved valget i 2017.

Hvis man har ladet sig vælge til byrådet, kan man ikke bare sådan springe fra. Man har ifølge den kommunale valglov pligt til at deltage - også hvis man kommer ind som suppleant for en afdød.

Men byrådet kan beslutte at give dispensation, hvis der for eksempel er tale om sygdom.

Annonce

Forbereder valg

Henning Jensen, der er talsmand for Enhedslisten i Aabenraa, fortæller, at partiet muligvis skal ned til nummer fire på listen, Lene Dalsgaard, før man finder en, der kan overtage pladsen i byrådet.

- Lene er vores folketingskandidat, så hvis hun vil træde til i byrådet, skal vi ud og finde en anden kandidat til Folketinget, siger Henning Jensen.

- Jeg håber, at de folk, der stillede op til byrådet sidste gang, vil være med på listen igen til valget i 2021, men det ville være rigtigt godt, hvis vi også kan finde nye kandidater, pointerer Henning Jensen.

Gert Nordklitgaard har ikke opgivet politik, selv om han formentlig må sige fra over for byrådsarbejdet i denne omgang.

- Jeg er klar igen, hvis sygdommen falder til ro. Jeg har stadig gejsten, men det er krævende at sidde i byrådet. Det opdagede jeg, da jeg i denne omgang skulle til at sætte mig ind i dagsordnerne og budgettet, fortæller han.


Jeg håber, at de folk, der stillede op til byrådet sidste gang, vil være med på listen igen til valget i 2021, men det ville være rigtigt godt, hvis vi også kan finde nye kandidater.

Henning Jensen, talsperson for Enhedslisten i Aabenraa.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Selvfølgelig er der magtkamp i DF

Coronavirus

Live: Styrelse slår fast - skoler bør aflyse alle lejrskoler og klassefester

Annonce