Annonce
Esbjerg

Byrådsprofil raser over vold og ydmygelser i det kommunalt støttede EfB: - De vilkår skal ingen arbejde under

Politiker Karen Sandrinis hjerte banker ligesom flere andre af de lokale politikere for fodbold og EfB, men sagen om træner Peter Hyballa har for alvor fået hende op af stolen. Foto: Privat
Den socialdemokratiske byrådspolitiker Karen Sandrini er chokeret over de mange sager om fysisk og psykisk vold, der lige nu strømmer frem i fodboldklubben EfB. Hun mener, at byrådet bør drøfte sagen og overveje, om man kan tillade sig at bruge skattekroner på klubben, så længe spillerne må arbejde under kritisable vilkår.

ESBJERG: Sagen om EfB-træner Peter Hyballa er de seneste par dage eskaleret voldsomt.

21 af klubbens spillere har  udtrykt stærk mistillidserklæring til træneren, som de i et brev beskylder for fysisk og psykisk vold, ydmygende adfærd og mobning.

Kritikken preller dog af på EfB’s amerikanske ejer Paul Conway, der kalder spillernes udsagn for "latterlige".

Annonce


Ligesom under EM ser vi det sammenhold, der kan være mellem fodboldspillere

Karen Sandrine, S-politiker og EfB-fan


Og netop det får byrådsmedlem Karen Sandrini (S) op af stolen. Hun mener, at træneren og ejeren har bevist, at de ikke forstår det danske syn på arbejdsforhold, og hun beundrer spillerne for at stå frem.

- Ligesom under EM ser vi det sammenhold, der kan være mellem fodboldspillere. Og jeg forstår godt, at de ikke vil finde sig i det her. Klubben skal selvfølgelig selv bestemme, hvem de har som træner, men det er på alle måder uacceptabelt, at spillere bliver behandlet på den måde, som de fortæller om i brevet. Det kan vi som kommune ikke sidde overhørig, siger Karen Sandrini, der sidder i Esbjerg Kommunes økonomiudvalg, der blandt beskæftiger sig med branding af byen.

Skandaløst

Esbjerg Kommune støtter hvert år indirekte EfB med et større beløb. Det sker blandt andet gennem en sponsoraftale, hvor man markedsfører byen som energiens hovedstad i Danmark. Den aftale koster godt en halv million kroner.


EfB er et kæmpe brand for Esbjerg, og det er utvivlsomt dårligt for vores by med denne sag

Karen Sandrini (S), byrådsmedlem i Esbjerg Kommune


Men står det til Karen Sandrini, så bør politikerne i byrådet drøfte, om man kan støtte EfB økonomisk, så længe der åbenlyst er en kultur, hvor vold og mobning ifølge spillerne er en del af hverdagen.

- Vi kan ikke bare vende det blinde øje til. Det, der foregår nu, er skandaløs dårlig ledelse og en hån imod de spillere, der føler sig krænkede. De her vilkår skal ingen arbejde under. Og når vi som kommune støtter noget økonomisk, så skal vi sikre os, at folk har det godt. Jeg vil være ked af, hvis vi ikke længere kunne støtte EfB, men der bør være krav til, hvordan man behandler de her unge menneske, og ledelsen bør i det mindste være lydhør i forhold til at ændre kulturen, siger hun og garanterer, at hun vil tage sagen op i byrådet, hvis der ikke sker noget.

- Det er godt, at Arbejdstilsynet træder til og går til bunds i sagen. Jeg sætter min lid til dem, men man kan jo godt forestille sig, at det blev et krav fra kommunen, at EfB kun kan få støtte, hvis de lever op til Arbejdstilsynets anbefalinger, siger hun.

Annonce

Et kæmpe brand

Torsdag afviste borgmester Jesper Frost Rasmussen (V) ellers at tage politisk stilling i sagen, så længe man ikke har hørt sagen fra begge sider, og han forventer, at klubben selv løser konflikten. Til gengæld gav han udtryk for stor sympati for spillernes protest.

Der har dog endnu ikke været deciderede beviser fremme på træner Peter Hyballas angiveligt voldelige og ydmygende adfærd, og klubben afviser fortsat spillernes beskyldninger, men Karen Sandrini mener ikke, at hun er for tidligt ude med sin kritik og bekymring.

- EfB er et kæmpe brand for Esbjerg, og det er utvivlsomt dårligt for vores by med denne sag. Og lige præcis her står det så i dyb kontrast til EM, hvor fodbolden var noget, der samlede os og som vi kunne være stolte af. Lige nu forstår jeg godt, hvis man er vred og i tvivl, og det kan ingen være tjent med, siger Karen Sandrini.

Annonce
Esbjerg For abonnenter

Efter 45 år i strandvejs-villa med havudsigt er tidligere minister flyttet ind i penthouselejlighed i indre by med sin hustru: Nu har han et godt råd til andre

Danmark

De seneste coronatal: 306 bekræftede tilfælde det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Sydjylland

Nyd den 182 kilometer lange rute: Denne video tager dig med på Tour de France-stjernernes 3. etape hele vejen fra Vejle til Sønderborg - se om de kommer forbi dit hjem

Varde For abonnenter

I 12 år lå Heidi bundet til sin seng af smerter: Pludselig fik hun et syn og hørte en stemme – og nu er hun helbredt

Kultur

For 50 år siden fik grand prix-stjernen fra Ansager sin debut i barndomsbyen: - Jeg spillede og sang af hjertets lyst, og det er jo aldrig en dårlig indgang til tingene

Aabenraa

Politiet søger ung mand med rød kasket efter mystiske brande: - Vi er interesserede i at tale med ham

Jørn frygter, han dør, før han får svar: Nu tager patienter sagen i egen hånd

Kolding For abonnenter

Beboer i kolonihave, hvor lig blev fundet nedgravet: Gerningsmænd kan have efterladt seddel om gravearbejde

Erhverv For abonnenter

Nabo til populært naturområde fandt døde havørreder i massevis på sin gåtur: Her er forklaringen

For abonnenter

Fynbo med fem robotfirmaer: Søren Juul køber op og skyder mange flere penge ind i robotterne

Varde

Maibritt vil kickstarte spritnyt projekt: Frivillige skal hjælpe ofre for seksuelle overgreb

Skoleskydernes yndlingsvåben i USA er som et legosæt og fås også i lyserød

Aabenraa

To brande anmeldt tæt på hinanden med 10 minutters mellemrum: Politiet søger vidner

Sønderjylland For abonnenter

Mindre sønderjysk by er blevet tre nye reality-stjerner rigere: Deres familier rammes også af det

Kolding

Uhyggeligt solouheld: To unge mænd påkører træ

Annonce