Annonce
Haderslev

Byrådsrebellen er fit for fight efter blodprop i hjernen: Klar til borgmesterstolen

Benny Bonde er klar til endnu en tørn efter sygdommen. For et nyt parti, der har opstillet ham som spidskandidat. Arkivfoto: André Thorup
Benny Bonde overvejede efter sin sygdom at kvitte politik. Men han ville ærgre sig over ikke at være med. Den 63-årige tidligere LA'er er Nye Borgerliges spidskandidat.

HADERSLEV: Benny Bonde (NB) er klar til at indtage borgmesterstolen, hvis der peges på ham:

- Politik er en bacille i blodet. Jeg kan lide det. Nu er det ikke sådan, at jeg tror, at der står 15 og peger på mig på valgnatten, men hvis - så er jeg klar. Vi siger ikke nej til noget som helst, fastslår det tidligere Liberal Alliance-medlem, efter at han blev valgt som spidskandidat på opstillingsgeneralforsamlingen i Nye Borgerlige i Haderslev.

Forvarsler

Han er, forsikrer han, fit for fight, efter at han i april 2019 blev ramt af en blodprop i hjernen. Den fulgtes op af endnu en samme dag og senere undersøgelser viste, at han havde fået flere forvarsler. Benny Bonde var selv lettere chokeret over resultatet og blev sendt på længere sygeorlov end oprindeligt forventet.

Onde tunger hævder, at Liberal Alliance har overtaget Nye Borgerlige, men det er en fis i en hornlygte. Det er os, der har assimileret dem.

Hans Harald Uerkvitz, Nye Borgerlige

- Jeg har da overvejet at kvitte politik helt, men det er en bacille, og jeg ville ærgre mig mere ved ikke at være med. Havde du spurgt mine nærmeste, og de havde fået lov at bestemme, havde jeg ikke fået lov, men de ved også, at det er det her, jeg vil, siger Benny Bonde.

Han har i denne periode været formand for udvalget for plan og miljø. En post han betegner som "noget nær et fuldtidsjob".

- Men jeg kan lide det. Jeg har det godt med det.

Byrådsmedlemmet fortæller, at sønnerne i dag har overtaget den daglige drift af landbrugsvirksomheden, og at han, der nu er 63, har tiden og overskuddet til det politiske arbejde:

- Når man bliver fritaget for det administrative, er det virkelig en sten, der falder fra hjertet.

Det er det tredje parti, Benny Bonde går til valg for. Han kom første gang i byrådet for 30 år siden for de konservative og var ude af politik i otte år, inden han fik comeback for Liberal Alliance.

Annonce

Vred over rigsretssag

I februar i år meddelte han på Facebook, at han skiftede til Nye Borgerlige. Han afviste antydninger af, at partiskiftet skyldtes, at prognoserne var noget lysere for Pernille Vermunds parti end for Liberal Alliance. Det var, sagde han, det faktum, at Liberal Alliance som det første borgerlige parti gik ind for en rigsretssag mod Inger Støjberg, der gjorde udslaget.

Hans exit blev begyndelsen til en nedsmeltning af Liberal Alliance i Haderslev. Hele den lokale bestyrelse på nær én gik ved samme lejlighed herunder Thomas Vedsted, der vikarierede for Benny under dennes sygdom. Thomas Vedsted er i dag nummer to på Nye Borgerliges kandidatliste. Nummer tre på listen er lokalafdelingens næstformand, Poul M. Jensen.

Kandidatlisten kan senere udvides, og der er andre emner i kikkerten, fortæller lokalformanden, Hans Harald Uerkvits.

Han mener, at Benny Bonde naturligt hører til hos partiet:

Annonce

Onde tunger

- Vi har set nogle af de pamfletter, han fik udgivet, da han kom ind i politik, og du tror, det er løgn, men der stod nøjagtigt det samme, som Nye Borgerlige står for i dag.

At flere LA-folk fulgte Benny Bonde, har ifølge Hans Harald Uerkvits sat gang i en rygtestrøm:

- Onde tunger hævder, at Liberal Alliance har overtaget Nye Borgerlige, men det er en fis i en hornlygte. Det er os, der har assimileret dem.

Imens fortsætter Liberal Alliances nedtur i det sydjyske: 24. august meddelte en enig lokalbestyrelse i Vejen Kommune, at den har brudt med moderpartiet og fortsætter det politiske arbejde som lokalliste.

Annonce
Esbjerg

Tag kandidattesten her

Haderslev For abonnenter

Anklageskrift fylder 11 sider: Rerup tiltalt for at have 'fredskrænket' fem personer

Danmark

Fredagens coronatal: Yderligere 1270 er testet positive for corona

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Annonce
Annonce
Annonce
Tønder For abonnenter

Trine Jepsen siger farvel til Schackenborg: - Jeg skal være kvinde i eget hus

Aabenraa For abonnenter

Sønderjysk cykelkaptajn ramt af to blodpropper: Vi tager én dag ad gangen

Varde

Nu er firmaet bag Danmarks bedste burger flyttet ud af kommunen: Slut med naboklager over lugten af stegte løg

Kolding

Maya på 13 år har samlet ind til Knæk Cancer i fem år: Stopper ikke før der er fundet en kur

Sønderborg

Vores tidligere vaner er vendt tilbage, men håndspritten står stadig: Derfor er pandemiens restriktioner hurtigt blevet fortid

Sydjylland For abonnenter

Stævning afslører: Enerådig bankdirektør bevilligede ulovlige lån til egne sønner og bestyrelsesmedlem

Sydjylland

Smitteproblemer bliver mindre i fem kommuner, men trænger sig på i en anden: Syd- og sønderjysk kommune har nu tre-cifret smittetryk

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Esbjerg

Se videoen med kite-surfing på oversvømmelserne: Flere har taget en hurtig tur på regnmasserne

Sydjylland

Anders troede, han skulle stemme på Venstre, men kandidattest pegede på et andet parti: - Det er stof til eftertanke

Erhverv

83 års industrihistorie på danske hænder er slut: Kolding-producent af malkeudstyr er blevet opkøbt og 135 ansatte får ny ledelse

Esbjerg For abonnenter

Passer kvæg fra hesteryg i fantastisk natur: Marie nyder landbrugslivet i Canadas bjerge

Tønder

Vilde fugle i Vadehavet er blevet smittet med fugleinfluenza

Annonce