Annonce
Vejen

Fordrejet sag om byskov i Gesten

Læserbrev: Økonomiudvalget har haft en splittet tilgang til metodevalget ved at erhverve jord til byggegrunde i Gesten, der ganske rigtigt har været efterspurgt i en årrække.

I mine år her i Gesten har jeg på intet tidspunkt hørt om et behov hos gestenborgerne for endnu et rekreativt prestigeprojekt i form af en byskov, som sælger, landmand Hans Gert Jacobsen, meget belejligt har opfundet i forsøg på at opnå Vejen Kommunes velvilje til at købe 12.5 ha jord til en ikke efterspurgt skov, når behovet reelt kun er 4.5 ha til udstykning af byggegrunde.

Må jeg erindre om, at vi har at gøre med skatteborgernes penge - uanset hvilken kasse de tages fra? Og må jeg ligeledes erindre om Marion Mortensens (V) prestigeprojekt, der blev søsat for få år siden - en park med alt hvad der bimler og bamler på det gamle grønne idrætspladsområde? Et projekt der vel er brugt rigeligt mange penge (i millionstørrelse) på at planlægge, ligesom Vejen Kommune har brugt skattekroner i yderligere ukendt omfang på at lokalplanlægge projektområdet.


Må jeg erindre om, at vi har at gøre med skatteborgernes penge - uanset hvilken kasse de tages fra?


Siden har projektet tilsyneladende lidt en stille død, og jeg har ikke hørt om noget savn hos gestenborgerne, der har masser af lys, luft, idrætsplads, egne haver og dejlige marker at nyde.

Mon ikke de tre økonomiudvalgsmedlemmer fra Venstre skulle klappe hesten i denne sag og glæde sig over, at de undgik at bruge andre folks penge ved at opfinde behov, der ikke er efterspurgt - og skaffe landmanden af med ekstra 12.5 ha jord?

Jeg sender gerne en tak til de tre økonomiudvalgsmedlemmer, der tænkte sig om i tide og undlod at presse behov ned over borgerne, som disse ikke har efterspurgt - for andre folks penge, forstås.

Hvis landmandens pression dermed ikke virker efter hensigten, er det jo hans helt enkle ret at sige nej til at sælge de 4,5 ha, som Vejen Kommune har brug for.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce