Annonce
Læserbrev

Byudvikling. Ærgerligt man ikke bliver klogere

Læserbrev: Vejen Kommune har brugt/bruger rigtig mange millioner kroner i Rødding med henblik på at give denne del af kommunen et tiltrængt løft og medvirke til udvikling.

Det er for så vidt ganske godt, men absolut ærgerligt at erfare, at det nye boligprojekt møder kritik fra rigtig mange sider på grund af atypisk højt etagebyggeri ud mod Vestergade.

Lokalplan 310 er udarbejdet (alene) i dialog med Rødding Andelsboligforening. Andre er tilsyneladende ikke blevet hørt til trods for, at Rødding er særdeles borgeraktiv og kritikken så vidt vides... ikke er ukendt!

Jeg håber meget, at Udvalget for teknik og miljø tager de mange høringssvar seriøst, når lokalplanen behandles på onsdag. Ellers må der en solid drøftelse til i byrådet, der træffer endelig beslutning.

Det var bl.a. den slags eksempler, jeg ønskede at undgå, da jeg i forbindelse med budgetlægningen foreslog ansættelse af en stadsarkitekt i Vejen. Den rette stadsarkitekt skulle netop være åben overfor borgere, erhvervsliv og politikere, når interessen hos private investorer skulle fremmes med henblik på vækst og udvikling. Nye netværk og tæt dialog med private investorer, boligorganisationer og erhvervsliv skulle sammen med borgere og politikere afværge utilsigtede “hovsaløsninger/spredehaglsudvikling”.

Nu er Rødding desværre stillet i kritisk positur, hvor der i stedet skulle have været skabt positive forventninger.

Ærgerligt, at “man” ikke ville nytænke og blive klogere.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kolding

Mere regn på vej: Beredskab holder ekstra øje med vandstand i Kolding efter oversvømmelser

Leder For abonnenter

Forløb om udligning er uskønt

Selvom Danmark er et lille land, er der betydelig forskel på de økonomiske vilkår i de enkelte lokalområder. Derfor er det sund fornuft med kommunal udligning, så borgerne kan få i hvert fald nogenlunde ens levevilkår, uanset om de bor i et velhaverområde nord for København eller i en kommune, der for eksempel er udfordret af mange ældre, plejekrævende borgere og lave husstandsindkomster. Ordninger af denne karakter vil nødvendigvis skabe splid. Nogle kommuner vil føle, de skal aflevere for meget, mens andre oplever at modtage for lidt. Men for at acceptere ordningen er det i det mindste nødvendigt, at man lokalt kan forstå den. Her er det tilsyneladende gået helt galt med regeringens udspil til en udligningsreform. Flere borgmestre erkender, at de ganske enkelt ikke begriber resultaterne, selv om regeringen lidt efter lidt er rykket ud med flere detaljer og regnestykker. De frustrerede borgmestre får opbakning fra professor i økonomistyring ved Aalborg Universitet Per Nikolaj Bukh, der kalder forløbet rodet og kaotisk. Bedre bliver det ikke af, at der undervejs havde sneget sig en regnefejl på 200 millioner kroner ind i udspillet. Fejlen er erkendt, undskyldt og rettet. Men ellers mener Socialdemokratiets finansordfører, Christian Rabjerg Madsen, at alt er i bedste orden. Processen har været som ved foregående udligningsreformer, og ingen tal bliver holdt hemmelige. Per Nikolaj Bukh mener til gengæld, at informationerne er kommet for langsomt og kun afleveret under pres. Han foreslår derfor, at den store reform bliver sat på pause. Ligefrem at standse et så omfattende projekt midt under forhandlingerne er nok at gå en kende for vidt. Men det ville klæde regeringen at erkende, at håndteringen har været uskøn, hvilket da også har fået De Konservative og Liberal Alliance til at forlade forhandlingsbordet på grund af manglende informationer, mens Venstre kun tøvende mødte op – ligeledes fordi partiet, følte de på forhånd vidste for lidt.

Annonce