Annonce
Sønderborg

Byudvikling: Ny skøjtebane og legepark på tegnebrættet

Skøjtebanen ved havnen er ved at være slidt. En ny planlægges placeret på Rønhaveplads. Arkivfoto: Timo Battefeld
Senest midt i 2020 skal der ligge en plan for, hvad der skal ske med Rønhaveplads i Sønderborg. En ny skøjtebane i kombination med en legepark ligger på tegnebrættet. Håb på private kroner til at realisere ideen.

Sønderborg: Skøjtebanen på Nørrebro ved havnen har i en længere årrække været et populært sted for skøjteløbere i vintermånederne. Men den er ved at være slidt og står snart for udskiftning. Der er ikke sat penge af til en ny skøjtebane i det netop vedtagne budget, men forvaltningen er i gang med at se på mulighederne for en ny og ikke mindst på en anden og mere bynær placering - nemlig Rønhaveplads.

- Sagen har været diskuteret i teknik- og miljøudvalget, men vi har nu sat en proces i gang i forvaltningen med henblik på at få tænkt en ny skøjtebane ind på Rønhaveplads. Det kræver, at vi både undersøger, hvad andre byer har gjort og inddrager de forretningsdrivende. Vi sat en deadline til midt i 2020, hvor der skal være en afklaring om fremtiden for Rønhaveplads, forklarer byrådsmedlem Heidi F. Jørgensen (V), der kort berørte sagen på det seneste byrådsmøde.

- Mit håb er så, at der både er politisk vilje og kan findes de fornødne midler til en skøjtebane på Rønhaveplads. Der kan måske komme budgetpenge ind fra 2021, men det kunne også tænkes, at nogle midler kan findes i privat regi. En ny skøjtebane vil også være mere klimavenlig ved at forbruge mindre energi og dermed billigere i drift, tilføjer hun.

Annonce
Jeg er som både mor og politiker varm fortaler for sagen. Med butikker tæt på skøjtebane og legepark kan shopping nemmere kombineres med en familietur i byen.

Byrådsmedlem Heidi F. Jørgensen(V)

Hovedstaden i syd

På tegnebrættet ligger lige nu udkast til både en ny skøjtebane og en legepark uden for vintermånederne. Formanden for Sønderborg Handel, Rikke Torré er begejstret ved udsigten til mere liv i øvre del af Perlegade.

- Vi har i dag en trekant med en veludviklet og livlig havn og et stærkt handelsområde omkring Borgen, så nu mangler vi blot at få mere skub i udviklingen af gågademiljøet, siger Rikke Torré. Som JydskeVestkysten beskrev det i en artikel for få dage siden, så er der så småt ved at komme flere nye butikker i gågaden de seneste måneder, og flere er på vej.

- Den udvikling skal vi understøtte med et skabe et egentligt byrum. Det kan på den lange bane gøre os til hovedstaden i syd, tilføjer Torré og henviser til det nødvendige udbud af butikker for at kunne kaldes handelsby. Ifølge eksperters forudsigelser vil antallet af handelsbyer falde fra omkring 109 i dag til 29 om bare ti år.

- Jeg er som både mor og politiker varm fortaler for sagen. Med butikker tæt på skøjtebane og legepark kan shopping nemmere kombineres med en familietur i byen, supplerer Heidi F. Jørgensen.

Med en størrelse på ca. 950 kvadratmeter kunne en skøjtebane på Rønhaveplads komme til at se således ud. Den nuværende på havnen er ca. 1400 kvadratmeter. Illustration: Sønderborg Kommune
Når det ikke er vinter kan området med skøjtebanen på Rønhaveplads omdannes til legepark. Illustration: Sønderborg Kommune
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

JV mener: Udskriv en dosis sund fornuft i en fart

Udeblivelser er et regulært problem i sundsvæsenet. Fordi det er spild af de trængte velfærdsressourcer, når både højt specialiseret personale og dyrt udstyr må vente forgæves på en patient, der ikke dukker op på det afsatte tidspunkt. Derfor er det helt og aldeles håbløst, at et ufleksibelt system tidligere på året betød, at en succes på Kolding Sygehus måtte lægges i graven. Succesen var et forsøg, der gav patienter med en henvisning mulighed for selv at booke en tid til skanning fremfor blot at få stukket systemets tid ud. Forsøget fik antallet af udeblivelser til at falde fra i gennemsnit 14 om ugen til fire. Det viste sig nemlig, at fleksibiliteten betalte sig. At det for patienterne gjorde en forskel. Helt banalt i form af muligheden for at kunne booke en tid, som passede ind med øvrige gøremål. Og sikkert også i form af øget ansvarlighed. En tid, man selv har booket, er svær at udeblive fra. Et sådant forsøg skulle selvfølgelig ikke bare fortsætte, men bredes ud. Ikke bare til andre afdelinger på Kolding Sygehus, men på alle sygehuse. Skulle man tro. Men sundhedsloven er firkantet, og den foreskriver, at patienter skal have en konkret tid i hånden tre dage efter henvisningen. Altså levner loven ikke plads til patientens egen booking. Derfor døde forsøget. Trods et resultat, der uomtvisteligt var positivt for både patienter og sundhedsvæsen. Region Syddanmark skubber på for at få lov til at genoptage forsøget. Ros for det. Forsøget er i sin essens et eksempel på et sundhedsvæsen, der er til for borgerne og ikke det omvendte. Det bør derfor være en formsag for Sundheds- og Ældreministeriet at finde en gangbar vej gennem egne regler og bureaukrati, så patienterne igen kan tages med i planlægningen. Sundhedsloven sikrer vigtige patientrettigheder. Det er godt, og historien viser, at det er nødvendigt. Men det er et sygt sundhedsvæsen, der kvæler gode tiltag i et stift bureaukrati. Må sundhedsministeren reagere hurtigt: Der er brug for en dosis sund fornuft i en fart.

Esbjerg

Fødevarekontrol: For gammel frugt koster Brugsen i Bramming bøde på 30.000 kroner

Annonce