Annonce
Sønderborg

Byudvikling: Ny skøjtebane og legepark på tegnebrættet

Skøjtebanen ved havnen er ved at være slidt. En ny planlægges placeret på Rønhaveplads. Arkivfoto: Timo Battefeld
Senest midt i 2020 skal der ligge en plan for, hvad der skal ske med Rønhaveplads i Sønderborg. En ny skøjtebane i kombination med en legepark ligger på tegnebrættet. Håb på private kroner til at realisere ideen.

Sønderborg: Skøjtebanen på Nørrebro ved havnen har i en længere årrække været et populært sted for skøjteløbere i vintermånederne. Men den er ved at være slidt og står snart for udskiftning. Der er ikke sat penge af til en ny skøjtebane i det netop vedtagne budget, men forvaltningen er i gang med at se på mulighederne for en ny og ikke mindst på en anden og mere bynær placering - nemlig Rønhaveplads.

- Sagen har været diskuteret i teknik- og miljøudvalget, men vi har nu sat en proces i gang i forvaltningen med henblik på at få tænkt en ny skøjtebane ind på Rønhaveplads. Det kræver, at vi både undersøger, hvad andre byer har gjort og inddrager de forretningsdrivende. Vi sat en deadline til midt i 2020, hvor der skal være en afklaring om fremtiden for Rønhaveplads, forklarer byrådsmedlem Heidi F. Jørgensen (V), der kort berørte sagen på det seneste byrådsmøde.

- Mit håb er så, at der både er politisk vilje og kan findes de fornødne midler til en skøjtebane på Rønhaveplads. Der kan måske komme budgetpenge ind fra 2021, men det kunne også tænkes, at nogle midler kan findes i privat regi. En ny skøjtebane vil også være mere klimavenlig ved at forbruge mindre energi og dermed billigere i drift, tilføjer hun.

Annonce
Jeg er som både mor og politiker varm fortaler for sagen. Med butikker tæt på skøjtebane og legepark kan shopping nemmere kombineres med en familietur i byen.

Byrådsmedlem Heidi F. Jørgensen(V)

Hovedstaden i syd

På tegnebrættet ligger lige nu udkast til både en ny skøjtebane og en legepark uden for vintermånederne. Formanden for Sønderborg Handel, Rikke Torré er begejstret ved udsigten til mere liv i øvre del af Perlegade.

- Vi har i dag en trekant med en veludviklet og livlig havn og et stærkt handelsområde omkring Borgen, så nu mangler vi blot at få mere skub i udviklingen af gågademiljøet, siger Rikke Torré. Som JydskeVestkysten beskrev det i en artikel for få dage siden, så er der så småt ved at komme flere nye butikker i gågaden de seneste måneder, og flere er på vej.

- Den udvikling skal vi understøtte med et skabe et egentligt byrum. Det kan på den lange bane gøre os til hovedstaden i syd, tilføjer Torré og henviser til det nødvendige udbud af butikker for at kunne kaldes handelsby. Ifølge eksperters forudsigelser vil antallet af handelsbyer falde fra omkring 109 i dag til 29 om bare ti år.

- Jeg er som både mor og politiker varm fortaler for sagen. Med butikker tæt på skøjtebane og legepark kan shopping nemmere kombineres med en familietur i byen, supplerer Heidi F. Jørgensen.

Med en størrelse på ca. 950 kvadratmeter kunne en skøjtebane på Rønhaveplads komme til at se således ud. Den nuværende på havnen er ca. 1400 kvadratmeter. Illustration: Sønderborg Kommune
Når det ikke er vinter kan området med skøjtebanen på Rønhaveplads omdannes til legepark. Illustration: Sønderborg Kommune
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce