Annonce
Esbjerg

Café Karma åbner i Esbjerg Storcenter

Esbjerg Storcenter får en ny café, Café Karma. Arkivfoto
En ny café er på vej til Esbjerg Storcenter, og centerchef håber at præsentere endnu en café inden jul.

Esbjerg: Der er karma til Esbjerg Storcenter, når Danmarks mindste storcentret i november får en ny café om bord.

Café Karma driver i forvejen i Bruuns Galleri i Aarhus, i Herning Centret og Aalborg Storcenter.

I Esbjerg bliver der plads til 148 gæster i caféen, som efter planen åbner midt i november på centertorvet ud til legeområdet og ved siden af Sportmaster og H&M.

Ifølge centerchef Verner Thomsen har i lang tid ledt efter en café til centret, og han siger, at han håber at kunne præsentere endnu en ny café i Esbjerg Storcenter inden jul. I forvejen har Esbjerg Storcenter to spisesteder, Bistroen, Aunt Betty og Sunset Boulevard.

Café Karma er klassisk café-mad med burgere, varme og kolde retter og kaffe, men har også take-away på menukortet.

- Vi har ledt længe efter den rigtige café, og der er også gået for lang tid, men vi ville gerne vente til den rigtige var der, siger centerchef Verner Thomsen.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

JV mener: Groteske udsættelser af sigtelser skal stoppe

Bandekonflikter, grænsekontrol og forebyggelse af terror har de seneste år gjort det meget svært for politiet på tilfredsstillende vis at løse alle sine resterende opgaver. Flere betjente til det hårdt pressede korps er på vej, men det tager tid at få dem uddannet, så både politikere og politiledelse står fortsat med en vigtig prioriteringsopgave. I denne uge er det kommet frem, at man ifølge Politiforbundets formand, Claus Oxfeldt, i alle politikredse i nogle tilfælde venter med at sigte mulige gerningsmænd. Det sker på grund af mandskabsmangel for at kunne leve op til politisk bestemte tidsfrister. I sager om vold og våben må der højest gå 30 dage fra, der er rejst en sigtelse, til der er en tiltale, og i voldtægtssager er fristen typisk 60 dage. Berlingske har talt med en anklager, der på møder har hørt ledere fortælle om, at der i Københavns Politi løbende ligger 500-1000 sager, hvor der på grund af tidsfristerne ikke er rejst sigtelser, selv om politiet kender til de mulige gerningsmænd. Det er en hån mod både ofrene og mod befolkningen, der skal have tillid til, at efterforskningen er så effektiv som muligt. Det er fornuftigt, at der er krav om, at sager om grov kriminalitet bliver afsluttet hurtigt. Men ressourcerne skal også følge med. Derfor må politikerne erkende, at politiet står i en svær situation, hvor rigide krav om tidsfrister kan virke mod hensigten. I stedet må kravet være, at politiet får prioriteret kræfterne bedst muligt og ikke lader sig styre af tidsfrister og deraf følgende målkrav, som lederne måles på. Hvis politiet har en konkret mistanke, skal der selvfølgelig rejses en sigtelse med det samme. Også selv om der er risiko for, at der går flere end for eksempel 30 dage, før der er rejst en tiltale. Det er afgørende, at efterforskningen sker hurtigst muligt. Det må politikere og politiets ledelse sørge for, så de groteske udsættelser af sigtelser kan stoppe.

Annonce