Annonce
Aabenraa

Café Kridt-chef har været tæt på at give op: - Nu er vi megaklar

Cafe Kridt har mange stamgæster blandt lokale unge og familier. Nu glæder personalet sig til at åbne dørene igen. I baggrunden cafeens ejer, Gry Kibsgaard. Foto: Timo Battefeld
Annonce

AABENRAA: - Jeg havde håbet, at vi kunne åbne på mandag, men nu har vi fået en dato, og så er der lys forude. Det er helt fantastisk.

Det siger Gry Kibsgaard, chef for Café Kridt, som har afdelinger i både Aabenraa og Haderslev. Lørdag formiddag havde hun samlet personalet fra begge afdelinger i Aabenraa for at gøre klar og forberede åbningen mandag den 18. maj.

Imens nød folk på Storetorv solskinnet og tonerne fra en gademusikant, men cafeens dør mod gågaden forblev låst.

Efter nedlukningen 11. marts forsøgte Café Kridt at køre videre med take away, men stoppede efter tre dage, da det ikke kunne svare sig. Siden har alle ansatte i Aabenraa været hjemsendt. I Haderslev blev personalet, der mest består af studerende, afskediget.

- Jeg har fantastiske folk ansat. Men jeg har også sagt til dem: Det her kan vi dø af, siger Gry Kibsgaard.

Undervejs er mange af dem mødt frem – også frivilligt - for at være med til at fikse cafeen op. Der er blevet gjort rent, malet og sat hylder op.

- Det er sådan nogle ting, vi ikke får gjort til hverdag. Nu er vi megaklar, siger hun.

En del af personalet hos Café Kridt er ungarbejdere, som går i folkeskolens ældste klasser. Nu skal de både i skole og på job igen. Foto: Timo Battefeld
Annonce

Kampen begynder nu

Ved nedlukningen havde Gry Kibsgaard ikke forestillet sig, at den ville trække så længe ud.

- For to uger siden havde jeg det sådan: Nu kan jeg ikke mere. Det var et kæmpe pres, siger hun.

Selv om caféchefen nu glæder sig til at komme i gang, er hun overbevist om, at problemerne ikke er overstået. Nu venter hun først og fremmest på, at regeringen kommer med de retningslinjer, som cafeer og restauranter skal holde åbent efter.

- Det er først nu, kampen begynder. Nu skal vi se, hvordan vi kan indrette os. Måske skal vi fjerne nogle borde og stole, men vi skal i gang med at tjene nogle penge. Og vi starter med de ting, som vi ved, at vi er gode til. Det bliver ikke nogen dyre eksperimenter med gourmetmad, siger hun.

Normalt har cafeen plads til 80 gæster, og det tal skal helst ikke ned under 40, hvis det skal løbe rundt.

- Vi betaler jo husleje efter antallet af kvadratmeter, og der skal være personale, siger Gry Kibsgaard.

Annonce

Gæster bestiller på app

Café Kridt har i et stykke tid abonneret på en app til mobiltelefoner, hvor gæsterne kan afgive deres bestilling og betale. Nu bliver den for alvor taget i brug, for den mindsker behovet for tæt kontakt med personalet.

- Vi har ikke brugt den så meget endnu, fordi vi lægger vægt på den personlige kontakt. Nu må vi se, hvordan vi kan skabe kontakt på en anden måde. Måske skal vi stå og vinke i baren, smiler Gry Kibsgaard.

Der er gået ti år, siden hun åbnede Café Kridt. Efterhånden som der blev flere afdelinger, blev mere og mere af hendes tid optaget af møder og administration. Nu skal hun selv ”på gulvet” for at erstatte nogle folk.

- Det er faktisk det, jeg helst vil, så det glæder jeg mig til, selv om det er på en trist baggrund, siger hun.

Gry Kibsgaard, til venstre, vil efter genåbningen selv være "på gulvet" i Café Kridt. Foto: Timo Battefeld

Caféejer Gry Kibsgaard har værnemidlerne klar. Nu er det spørgsmålet, hvor mange gæster cafeen må tage imod efter retningslinjerne for genåbning, som regeringen skal komme med. Foto: Timo Battefeld
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

Budskabet er forstået – vistnok

Annonce