Annonce
Vejen

Café Noget Særligt og VIC skal drive ny café

Det bliver Café Noget Særligt, der, i samarbejde med Vejen Idrætscenter, skal drive den nye café ved biblioteket i Alfa Tower. Arkivtegning
Vejen Kommune modtog ingen tilbud, da driften af cafeen ved det nye bibliotek blev sendt i udbud. Derfor har økonomiudvalget nu godkendt, at der indledes et samarbejde med Café Noget Særligt og Vejen Idrætscenter om at drive cafeen.

Vejen: På sit møde tirsdag godkendte kommunens økonomiudvalg et forslag om, at der skal arbejdes videre med, at driften af cafeen ved det nye bibliotek i Alfa Tower på Vestergade bliver et samarbejde mellem Café Noget Særligt, der lige nu ligger på Lindegade, og Vejen Idrætscenter.

I begyndelsen af året sendte kommunen driften af cafeen i udbud, men da udbudsfristen udløb, havde kommunen ikke modtaget nogen tilbud.

Med henvisning til udbudsloven giver det så Vejen Kommune mulighed for at forhandle med en enkelt aktør, som kommunen finder egnet til forpagtningsopgaven.

Forvaltningen havde i et oplæg til økonomiudvalgsmødet lagt op til, at udvalget godkendte, at der bliver indgået et samarbejde mellem Socialpsykiatrisk Center, som cafeen i Lindegade hører under, og Vejen Idrætscenter. Og det er altså nu sket.

Annonce

Café Noget Særligt

Beskæftigelsestilbuddet Platform, som Café Noget Særligt er tilknyttet, er et tilbud, der er etableret i samarbejde med Integration & Beskæftigelse og Socialpsykiatrisk center.

Det er et tilbud til borgere med psykiske lidelser, som har til sigte at skabe et fundament for udvikling af arbejdsidentitet, recovery og øget livskvalitet gennem meningsfuld beskæftigelse, socialpædagogisk støtte og socialt fællesskab.

Café Noget Særligt åbnede i Lindegade 10 i marts 2011.

Fra Lindegade til Alfa Tower

Det nye samarbejde betyder, at Café Noget Særligt skal flytte fra Lindegade til den nye café, hvor der åbnes den 1. oktober.

Det vil så være Café Noget Særligt, der bliver forpligtet til at sikre, at der er bemanding i cafeens nuværende åbningstid og med den nuværende socialpædagogiske støtte, mens det bliver Vejen Idrætscenter, der får ansvaret for driften af cafeen.

Et eventuelt under- eller overskud vil dog ikke komme til at gå ud over Vejen Idrætscenter.

- Samarbejdet er baseret på en non-profit aftale for Vejen Idrætscenter. Det betyder, at Vejen Idrætscenter driver cafeen i et særskilt regnskab, og eventuelt overskud eller underskud ikke belaster idrætscentrets øvrige økonomi, hedder det i indstillingen til medlemmerne af økonomiudvalget.

Glæde i cafeen

Hos Café Noget Særligt vækker det glæde, at der bliver mulighed for at flytte fra den nuværende adresse, der er en smule gemt, og til Alfa Tower, hvor endnu flere potentielle kunder kan komme forbi.

- Borgerne har længe udtrykt ønske om større lokale og en bedre placering, fortæller Charline Bossen, der er leder af Socialpsykiatrisk Center.

Hvordan alt det praktiske omkring driften af den nye café skal løses, skal Café Noget Særligt og Vejen Idrætscenter nu blandt andet til at finde ud af.

Bestyrelsen drøfter

Jakob Sander, der er direktør i Vejen Idrætscenter, fortæller, at idrætscenteret har haft flere fælles snakke med folkene bag Café Noget Særligt om samarbejdet.

- Vi har jo mange års erfaring i at samarbejde med mange forskellige grupper, siger Jakob Sander.

Hvordan det endelige samarbejde kommer til at se ud, er dog ikke på plads endnu.

- Den endelige beslutning med hensyn til vores indsats bliver først besluttet på bestyrelsesmødet den 28. august, siger Jakob Sander, der dog godt kan forstå, at Café Noget Særligt gerne vil flytte til en bedre beliggenhed.

- Det, synes jeg, er meget positivt - at de kommer mere frem i lyset, siger Jakob Sander.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Brexit it is: Vælgerne har talt

Endelig. Endelig kan både Storbritannien og EU komme videre. De britiske vælgere har talt, tydeligt, og de har klart valgt Brexit. Det giver en tiltrængt klarhed på begge sider af vandet oven på flere års tumultariske scener i det britiske parlament og manglende fremdrift i de uendelige forhandlinger med et mere og mere målløst EU. Nu må vi være færdige med Brexit eller ej. De britiske vælgere har talt, og de har givet den konservative premierminister Boris Johnson et klart mandat. Johnson er som politiker let at mene en masse om. Man kommer let til at ryste på hovedet. Han er en populist, en politisk charlatan, der ikke skyr nogen midler for magten, men han er også en klar vinder af det britiske valg efter en valgkamp, der har centreret sig om en sag: Brexit. Nu. Om han vandt på grund af sagen eller på grund af en meget svag, forvirret opposition, eller fordi englænderne ikke orker mere snak eller en kombination af det hele er ligegyldigt. Johnson vandt stort. Han tegner Storbritannien. Det kan man begræde, fra vores side af Nordsøen. Både politisk og økonomisk. Vi gik ind i det europæiske fællesskab sammen med englænderne, og der har så at sige altid været en tæt og givtig relation mellem Esbjerg og Harwich, og det havde været bedst for Danmark, om Storbritannien på vej ud af EU var vendt om i døren. Det gør Storbritannien ikke med Boris Johnson som dørmand. Lad os tørre øjnene. Briterne har valgt brexit, nu skal vi have det bedst mulige ud af det scenarie. Vi har en interesse i en stærk og tæt relation også fremover. Vi skal have en fornuftigt balanceret handelsaftale på plads hurtigst muligt. Vi beriger hinanden økonomisk og kulturelt. Danmark bør være den stemme i EU, som mere end nogen anden søger kompromisset og appellerer til fornuften i de forestående forhandlinger mellem Storbritannien og EU. Det bliver der brug for.

Annonce