Annonce
Kolding

Caféejer føler sig slået tilbage til start efter strengere corona-regler: - Det her ødelægger alt

- Det bliver spændende at se, om der overhovedet kommer nogle folk, siger Morten Strøh, der driver Marinaen, The Mokka Café og Vinbaren. Arkivfoto: Louise Lauritsen
Slået tilbage til start, ikke optimalt, det ødelægger alt. Det er de umiddelbare tanker, der går igennem hovedet på Morten Strøh, der ejer blandt andet Marinaen, efter statsministerens pressemøde fredag eftermiddag.
Annonce

Kolding: Statsminister Mette Frederiksens udmelding om, at restauranter, caféer og barer fra og med lørdag og de næste to uger frem skal lukke klokken 22.00 var en bitter pille at sluge for Morten Strøh, der driver Marinaen, The Mokka Café og Vinbaren.

Restauratøren lægger ikke skjul på, at beslutningen er et stort tilbageslag.

- Vi kan ikke gøre så meget. Det er en beslutning, der er taget hen over hovedet på alle, og det må vi forholde os til. Det er så spændende at se, om der overhovedet kommer nogle folk. Det her ødelægger alt for os, siger Morten Strøh.

- Vi skulle have et bryllup i morgen (lørdag, red.). Lige nu går vi bare og venter på, at de ringer og aflyser. Det er ikke optimalt. Vi var kommet forholdsvis fornuftigt i gang igen, men nu er vi slået tilbage til start, siger han til JydskeVestkysten kort efter Mette Frederiksens pressemøde fredag.

Morten Strøh fortæller, at han allerede er blevet ramt af adskillige aflysninger på grund af corona.

- Fra midten af november og frem til den sidste weekend inden jul havde vi fuldt booket af julefrokoster. Nu har vi én tilbage. Så det er et spørgsmål om tid, før den også bliver aflyst. Det er ret hårdt, det her, siger han.

Annonce

Skal skaffe mundbind

Alle ansatte på barer og caféer er desuden blevet påbudt at have mundbind på, og det stiller Morten Strøh over for en større udfordring.

- Det er jo så det næste. Hvordan skal vi nå at få fat i dem, og hvor kan vi få fat i dem? Vores grossister er jo lukket nu. Så det er ikke engang sikkert, at vi åbner i morgen (lørdag, red). Vi er nødt til at køre ud i supermarkederne for at købe mundbind, så vi overhovedet kan komme på arbejde, siger Morten Strøh.


Vi kan ikke gøre så meget. Det er en beslutning, der er taget hen over hovedet på alle, og det må vi forholde os til. Det er så spændende at se, om der overhovedet kommer nogle folk. Det her ødelægger alt for os

Morten Strøh, restauratør


Også gæsterne skal have mundbind på, så snart de ikke sidder ved deres pladser længere. Morten Strøh tør ikke håbe på, at gæsterne kan nå at skaffe mundbind i tide.

- Kan de nå det? Det er nok ikke muligt, at alle kan det, og så kommer de jo ikke, for så må de ikke komme ind. Lørdagen bliver meget, meget speciel, siger han.

Annonce

Gør to timer forskel?

Kristian Bryhner Fogh, der ejer Den Blå Café, er enig i, at statsministerens udmelding er et tilbageslag. Han spekulerer desuden på, hvor stor en forskel to timer egentlig gør.

- Nu skal jeg ikke pibe, men jeg kan ikke forstå, hvad de to timer gør. Hvis der nu var sådan en Askepot-regel, og virussen begyndte at smitte helt vildt efter et bestemt tidspunkt, så kunne jeg forstå det. Hvad skulle der ske fra 22 til 24? Jeg tror bare, at man flytter de unges byture, siger Kristian Bryhner Fogh, der dog forsikrer, at der er mundbind til de ansatte på Den Blå Café, og at de er klar til at åbne lørdag.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
CORONAVIRUS

Live: Regeringen vil udvide hjælpepakker efter nye restriktioner

Esbjerg

Hjerneskadet mand fundet i god behold

Annonce