Annonce
Billund

Cafeer kæmper for overlevelse med takeaway, gavekort og forkælelsesposer: - Det er meget svært lige nu

Dorthe Eienstrand Christensen prøver i øjeblikket at skaffe lidt indtægt med takeaway. Arkivfoto: Martin Ravn
Alletiders Café og Café Allfred i Grindsted kæmper for at overleve med takeaway, udbringning, gavekort og forkælelsesposer.
Annonce

Grindsted: For to uger siden kom beskeden fra regeringen om, at alle restauranter, cafeer med videre skulle holde lukket. Dermed blev tæppet trukket væk under flere af Grindsteds spisesteder.

I Alletiders Café i Grindsted har indehaver Dorthe Eienstrand Christensen benyttet lejligheden til at genopfinde cafeen - som leverandør af takeaway-mad.

- Folk er simpelthen så søde til at bakke op, men vi kan godt mærke, at vi er mange om buddet nu, så det går op og ned, siger Dorthe, der som så mange andre har været nødt til at fyre folk i forbindelse med nedlukningen.

I dag er der kun hende selv og kokken tilbage i cafeen.

Der er ingen, der køber noget, så vi kæmper hårdt vores overlevelse.

Frederikke Sommer, Café Allfred

Annonce

Frivillige kan bringe ud

Et nyt tiltag i forhold til takeawaymaden er et tilbud om at bringe maden ud til dem, der er syge eller har syge i familien. Her har Dorte Eienstrand Christensen et netværk af veninder, som helt frivilligt har tilbudt at give en hånd med.

- Det er så fint, for jeg har jo ikke råd til at ansætte nogen til det. Det er også et udtryk for det, jeg tror, vi alle mærker lige nu, at folk rykker sammen. Man kigger sig omkring og ser, om der er nogen, der har brug for hjælp, siger hun.

Annonce

Café Allfred kæmper

For Café Allfred på hjørnet af Apotekertorvet faldt nedlukningen af restaurantbranchen sammen med, at indehaver Frederikke Sommer skulle til at relancere webshoppen mio-ami.dk. Samtidig var cafeen netop kommet godt i gang med i en proces med at blive kendt og var begyndt at få mange bookninger til fødselsdage og events. Alt det er sat i stå, og for Café Allfred betyder coronakrisen, at man er slået tilbage til start.

- Det er meget svært og meget hårdt. Takeaway slår ikke rigtig igennem for os. Vi har også prøvet med gavekort og forkælelsesposer, lyder det fra en grædefærdig Frederikke Sommer.

Hun og Allan Birk ejer selv huset, som cafeen ligger i, så der er ingen muligheder for at få huslejen udsat nogle måneder. Lejligheden over cafeen var tiltænkt som airbnb-lejlighed, men også det marked er gået helt i stå.

- Det er ikke, fordi folk ikke vil støtte os. De har bare ikke mulighed for det lige nu, hvor mange selv står til at miste deres job og må spare på pengene. Vi er meget taknemmelige for de tilkendegivelser, vi får fra folk, om at de nødig vil undvære os. Men der er ingen, der køber noget, så vi kæmper hårdt vores overlevelse, siger hun.

Frederikke Sommer vil på den anden side heller ikke forære sine ting væk.

- Vi vil ikke udhule vores brand ved at gå for langt ned i pris, for så bliver det bare endnu sværere at komme tilbage til en normal hverdag igen, siger hun.

Frederikke Sommer kæmper for at komme gennem krisen med Café Allfred. Arkivfoto: Martin Ravn
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kolding

100 år siden Genforeningen: En stor dag for Sønderjylland, Danmark og Verden

Annonce