Annonce
Udland

Californien vil købe telte til hjemløse for fem milliarder

Frederic J. Brown/Ritzau Scanpix
Guvernør i Californien Gavin Newsom kalder det stigende antal hjemløse i delstaten for en "nødsituation".

Som reaktion på en voksende krise i gaderne i Californiens byer vil guvernør Gavin Newsom søge fondsmidler for 750 millioner dollar til hjemløse. Pengene skal bruges på telte og andre mobile hjem til de titusindvis af mennesker, der lever på gaden.

Hvis Newsom får godkendt pengene i budgettet for 2020, skal de distribueres til større byer som Los Angeles og San Francisco samt mindre samfund, således at der kan blive skabt midlertidige boliger til hjemløse.

- Delstaten Californien anser hjemløshed som en reel nødsituation - fordi det er en, udtaler demokraten Gavin Newsom i en erklæring.

Det ventes, at guvernøren formelt vil indgive sin ansøgning om de 750 millioner dollar - godt fem milliarder danske kroner - fredag.

Det anslås, at 130.000 mennesker lever som hjemløse i Californien. Det er flere end i nogen anden stat i USA. Det viser tal fra det amerikanske ministerium for boliger og byudvikling.

Californien er USA's mest folkerige delstat med 39,6 millioner indbyggere.

- Californiere kræver, at alle niveauer af regeringen - føderale, statslige og lokale - gør mere for at få folk væk fra gaderne og sørge for hjælp, hvad enten det er i form af boliger, hjælp til mentale problemer og stofmisbrug eller alt det ovenstående, siger Gavin Newsom.

Organisationer, der arbejder med hjemløse, har givet manglen på ledige lejeboliger en stor del af skylden for den omfattende hjemløshed.

I Los Angeles er der en boligledighed på fire procent, hvilket er en af de laveste satser i USA, viser officielle tal.

Ud over de 750 millioner dollar vil guvernøren søge om yderligere 695 millioner dollar fra statslige, føderale og private fonde. De skal gå til at forbedre serviceydelserne til hjemløse.

USA's præsident, republikaneren Donald Trump, har i månedsvis kritiseret myndighederne i Californien for den omfattende hjemløshed i staten.

Under et besøg i San Francisco og Los Angeles i september sagde Trump, at affald, afføring og nåle, der ligger og flyder i gaderne, skaderne byernes omdømme.

/ritzau/Reuters

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Godda' mand solcellelov

Lovgivningsdanmark har vundet endnu en sejr. Med et hidtil uset krav til bureaukrati og dokumentation er det lykkes at bremse stor set alle landets kommuner i at få oprettet solcelleanlæg i forbindelse med kommunale bygninger og derved bidrage til den grønne omstilling. Og tillykke med det. For grundet en i særklasse ubegrundet og uigennemskuelig lovgivningsjungle er det nemlig lykkes at gøre kommunale solcelleanlæg til egentlige forsyningsvirksomheder med deraf følgende krav til selvstændige bestyrelser, regnskabsaflæggelse og meget andet af det, som i stigende grad DJØF'iserer denne nation. Alt sammen krav, der æder gevinsten ved og idéen med disse anlæg. Resultat: Flere steder er eksisterende kommunale solcelleanlæg lukket ned, ligesom planer om anlæg er droppet. Lige så uigennemskueligt er det, hvorfor så regionernes sygehuse, der jo er akkurat lige så offentlige, er fritaget for dette nonsens, og ingen kan give en bare nogenlunde gangbar forklaring. Begrundelserne er det rene volapyk og et eksempel på, hvad der sker, når lovgivningsmaskinen snurrer, uden at nogen griber ind med brugen af deres sunde fornuft. Lad os håbe, at den for tiden ganske tavse klima-, energi- og forsyningsminister Dan Jørgensen (S) også ser dette som en vanvittig indretning, i hvert fald ligger der lige til højrebenet her serveret en sag, som man skal være godt dum for ikke at spark i mål. Især når man skal være instrumental i en regeringssatsning, som ingen har bare den fjerneste idé om hvad ender med at koste. Sådan er det nemlig med det fromme ønske om at reducere nationens menneskeskabte CO2-udledning med 70 procent i forhold til 1990-niveau inden 2030. Man ved end ikke, om det overhovedet kan lade sig gøre, men man ved, at det bliver utroligt dyrt. Her står vi med en sag, der, som megen anden klimasnak, ikke er fugle på taget, men miljøgevinster lagt lige i hånden på Dan Jørgensen, hvis han ellers vil tage imod dem. Lad os få fjernet disse bureaukratiske forhindringer - hellere i dag end i morgen.

Tønder

Kom til skattejagt i Blå Kors

Annonce