Annonce
Sydjylland

Camping-indehaver skuffet over Mette Frederiksens delvise grænseåbning: Vi har brug for weekend-turister

Ejer af Rømø Familiecamping, Allan Svendsen, er ærgerlig over, at han nu også mister omsætning for det halve af juni. Arkivfoto: Hans Chr. Gabelgaard
Det er utilfredstillende og endnu en økonomisk bet for turistbranchen i det syd- og sønderjyske, at tyske turister kun må komme til Danmark på længere ophold, mener en skuffet ejer af Rømø Familiecamping.
Annonce

Skuffelse: Allan Svendsen er manden bag en stor demonstration, der den 17. maj ved grænseovergangen i Sæd gjorde opmærksom på de store økonomiske konsekvenser, den lukkede grænse har for turistbranchen i Syd- og Sønderjylland.

Nu har statsminister Mette Frederiksen (S) meldt ud, at tyske turister igen må komme til Danmark fra den 15. juni, hvis de vel og mærke kan bevise, at de har booket mindst seks overnatninger i Danmark - dog ikke København. Men Allan Svendsen er skuffet. Som ejer af Rømø Familiecamping føler han sig ikke hørt.

- Jeg er skuffet, fordi grænseregionen er afhængig af weekendturister, siger han og understreger, at han både i forsommeren og hen over sommeren har mange tyske campinggæster, der holder forlængede weekender i Danmark.

- Det mister vi nu, siger camping-indehaveren, der også er bekymret for detailhandlen i de store turistkommuner, der ikke kommer til at indhente tabt omsætning på korte turistbesøg lige foreløbigt.

Annonce

For sent

Allan Svendsen er også utilfreds med, at campingpladser, sommerhusudlejere og hoteller må vente til den 15. juni med at byde tyske, norske og islandske gæster velkommen.

- Vi mister jo det halve af juni, der er en vigtig måned. Det er flere hundredetusind kroner. For mange er det for sent, siger han.

Han påpeger, at turisterhvervene hvert år tjener deres penge i en begrænset periode, og at der nu er gjort et kritisk stort indhug i den periode. For ham er det dog rart, at der nu endelig er en afklaring for de af hans tyske bookinger, der endnu ikke er aflyst i juli og august måned.

Han regner med nogle travle dage omkring den 15., 16. og 17. juni, hvor grænsen åbner delvist, men han forventer ikke, at tyskerne kommer stormende ind i landet hen over sommeren. Tværtimod tror han, at tyskerne ligesom mange danskerne formentlig vil tøve med at holde ferie andre steder end i hjemlandet på grund af coronavirussen.

- De første, der kommer op, er alle de tyskere, der har fastliggerpladser. Resten bliver mere afdæmpet, spår Allan Svendsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sønderjyske Herrehåndbold For abonnenter

Thomas Mogensen farede vild på landevejen og mistede noget af sig selv

Annonce