Annonce
Livsstil

Campingplads får nyt navn for at undgå uheldige oversættelser af 'tarm'

Med virkning fra 1. marts 2017 overtog Henrik Sørensen campingpladsen syd for Tarm, hvor gæster fremover bliver budt velkommen til Birkelund Camping & Outdoor - og ikke længere Tarm Camping. Arkivfoto: Christian Baadsgaard
Henrik Sørensen har taget hul på 2021 ved at droppe navnet Tarm Camping til fordel for Birkelund Camping & Outdoor.
Annonce

Tarm: Henrik Sørensen har besluttet sig for, at Tarm Camping ikke længere skal hedde Tarm Camping.

- Jeg har valgt at ændre navnet ud fra det faktum, at det giver en dårlig oversættelse, hvis man bruger Google Translate. Så bliver Tarm til en indre kropsdel og ikke navnet på en god, vestjysk by, siger Henrik Sørensen og tilføjer:

- Det er den ene del af det. Jeg vil også gerne udvikle det produkt, jeg sælger.

Derfor hedder pladsen på Vardevej 79 lidt syd for Tarm nu Birkelund Camping & Outdoor:

- Jeg synes, at der i branchen er en tendens til, at camping ikke kun er camping. Flere og flere søger mod friluftsliv med mere primitive boformer og mad over bål. Det er også det, der ligger i det hele; at jeg forsøger at udvikle et nyt og anderledes produkt for at gå fremtiden i møde, siger den 50-årige lejrchef.

Hos Birkelund Camping & Outdoor er det muligt at overnatte i blandt andet en hytte, der er bygget af genbrugsmaterialer. Eksempelvis er væggene sat i stand med fejlproducerede skabslåger, gardinstangen er lavet af et vandrør, og gulvet er fra en idrætshal i Aarhus.


Flere og flere søger mod friluftsliv med mere primitive boformer og mad over bål

Henrik Sørensen, Birkelund Camping & Outdoor


Ligeledes tilbyder Henrik Sørensen overnatning i en yurt, som er et filttelt, der benyttes af nomader på stepperne i Centralasien.

Annonce

Sov i et flyvende telt

Birkelund Camping & Outdoor er åben hele året, men for tiden er der blot tre fastliggere på pladsen, som Henrik Sørensen overtog for knap fire år siden.

Om 2020-sæsonen siger han:

- Den endte med at blive tilfredsstillende. Det var meget sløvt frem til 1. juli, men så kom der ellers fem-seks uger med fuld fart på. Jeg vil foretrække, at det bliver lidt mere jævnt fordelt i år.

Henrik Sørensen er som udgangspunkt alene om at drive pladsen, og som han siger, 'er der da nok at gøre.' Derfor er han også glad for, at han har en flexjob-ansat, der giver en hånd med 10 timer om ugen.

Når årets sæson for alvor begynder 1. april, frister Birkelund Camping & Outdoor også med blandt andet et flyvende telt, en shelterplads, minigolf, et udvalg af hytter og en lejlighed til fire personer.

Birkelund var navnet på den ejendom, hvorfra der blev drevet et mindre landbrug, indtil der i 1960 blev sadlet om og etableret en campingplads på matriklen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce