Annonce
Billund

Campingsæson tegner lys: - Juni har været bedre, end den plejer

Gitte og Jan Larsen ser positivt på sommersæsonen, som for alvor bliver hektisk under markedsdagene. Arkivfoto: Chresten Bergh
Campingpladserne i Vorbasse og Sdr. Omme kommer efter al sandsynlighed gennem sommeren med solide gæstetal.

Billund Kommune: Vejret har som bekendt været noget blegt og svingende i første halvdel af sommeren, men det er ikke noget, de mærker negativt på campingpladserne i Vorbasse og Sdr. Omme.

Tværtimod er der udsigt til ganske pæne år målt på de gæster, som allerede har været forbi og dem, som har booket fremadrettet.

- Vi er meget tilfredse indtil videre. Der er lige knap så mange som sidste sommer, men det er stadig et pænt niveau, og vores udlejningsenheder - hytter, mobilehomes og telte - er virkelig godt booket, siger campingejer i Vorbasse, Gitte Larsen.

Frem mod Vorbasse Marked er der traditionen tro fuldt booket på campingpladsen, og de seneste års populære madtelt er næsten lige sat op i samme anledning, men de gode takter fortsætter, ifølge Gitte Larsen, også langt ind i august.

- Vejret er lidt udfordrende, og vi må respektere, at nogen nok foretrækker at tage sydpå, men det til trods ser bookingerne stadig rigtig fine ud, siger hun.

Annonce

Jeg er sikker på, at de også vælger os, fordi vi er lille og rolig. Vi lukker ned for alle børneaktiviteter klokken 22 og åbner først igen klokken 9 næste morgen. Det er virkelig noget, folk sætter pris på.

Dorte Broodin Nielsen, ejer af Omme Å Camping

Flittige bookere

Billedet er meget det samme hos Omme Å Camping, hvor ejer Dorte Broodin Nielsen taler med tydeligt overskud.

- Det går godt, og vi har faktisk lidt flere gæster hidtil end sidste år, da juni har været bedre, end den plejer, siger hun.

Campingejeren har ikke et klart svar på, hvad der er årsagen, men hun konstaterer, at især tyskere, svenskere og nordmænd har været flittige til at booke hytter, mens hollændere i stigende grad bliver flere uger ad gangen med deres egne vogne.

- Det er jo relativt koldt, men når folk først har planlagt hjemmefra at tage i Legoland, så vil de jo ikke af med det, siger hun og tilføjer, at hele æren næppe bør lægges i Lego-kurven.

- Jeg er sikker på, at de også vælger os, fordi vi er lille og rolig. Vi lukker ned for alle børneaktiviteter klokken 22 og åbner først igen klokken 9 næste morgen. Det er virkelig noget, folk sætter pris på.

Modsat sin kollega i Vorbasse mener hun ikke, at vejret indenfor rimelighedens grænser spiller nogen væsentlig rolle på gæstetallet i Sdr. Omme, men de er dog ret enige i, hvad et optimalt campingvejr består af.

- Det må gerne være 20-22 grader og sol uden at være bagende, siger Dorte Broodin Nielsen.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Brexit it is: Vælgerne har talt

Endelig. Endelig kan både Storbritannien og EU komme videre. De britiske vælgere har talt, tydeligt, og de har klart valgt Brexit. Det giver en tiltrængt klarhed på begge sider af vandet oven på flere års tumultariske scener i det britiske parlament og manglende fremdrift i de uendelige forhandlinger med et mere og mere målløst EU. Nu må vi være færdige med Brexit eller ej. De britiske vælgere har talt, og de har givet den konservative premierminister Boris Johnson et klart mandat. Johnson er som politiker let at mene en masse om. Man kommer let til at ryste på hovedet. Han er en populist, en politisk charlatan, der ikke skyr nogen midler for magten, men han er også en klar vinder af det britiske valg efter en valgkamp, der har centreret sig om en sag: Brexit. Nu. Om han vandt på grund af sagen eller på grund af en meget svag, forvirret opposition, eller fordi englænderne ikke orker mere snak eller en kombination af det hele er ligegyldigt. Johnson vandt stort. Han tegner Storbritannien. Det kan man begræde, fra vores side af Nordsøen. Både politisk og økonomisk. Vi gik ind i det europæiske fællesskab sammen med englænderne, og der har så at sige altid været en tæt og givtig relation mellem Esbjerg og Harwich, og det havde været bedst for Danmark, om Storbritannien på vej ud af EU var vendt om i døren. Det gør Storbritannien ikke med Boris Johnson som dørmand. Lad os tørre øjnene. Briterne har valgt brexit, nu skal vi have det bedst mulige ud af det scenarie. Vi har en interesse i en stærk og tæt relation også fremover. Vi skal have en fornuftigt balanceret handelsaftale på plads hurtigst muligt. Vi beriger hinanden økonomisk og kulturelt. Danmark bør være den stemme i EU, som mere end nogen anden søger kompromisset og appellerer til fornuften i de forestående forhandlinger mellem Storbritannien og EU. Det bliver der brug for.

Annonce