Annonce
Billund

Campus-formand i Grindsted om finanslov: - Små skoler har ikke meget at juble over

Det er rart, at regeringen har droppet omprioriteringsbidraget, men det var også meget nødvendigt, mener Jesper Dahlmann. Formanden for Campus Grindsted jubler ikke stort over den indgåede finanslov. Arkivfoto: John Randeriis
Selvom omprioriteringsbidraget er afskaffet, og selvom der er fundet ekstra midler til ungdomsuddannelserne, løber formanden for Campus Grindsted, Jesper Dahlmann, ikke rundt med armene over hovedet.
Annonce

Billund Kommune: Det forhadte omprioriteringsbidrag er sløjfet, og ungdomsuddannelserne har fået en mindre økonomisk indsprøjtning. Selvom det er gode nyheder for ungdomsuddannelserne, der hører under Campus Grindsted, tøver formand Jesper Dahlmann med at juble.

- For vores vedkommende i forhold til ungdomsuddannelser på mindre skoler, er der ikke meget at juble over i finansloven, siger han.

Omprioriteringsbidraget pålagde uddannelsesinstitutionerne at spare to procent om året, og efter at have gjort det i flere år, var det for alvor begyndt at gøre ondt. Derfor kom det som en lettelse, da regeringen tidligere på året meddelte, at det skulle fjernes.

- Det er dejligt at slippe for det, men det var dælme også nødvendigt, siger Jesper Dahlmann.

Uddrag fra finanslovsforliget

Tilskud til ungdomsuddannelserne

Regeringen, Radikale Venstre, Socialistisk Folkeparti. Enhedslisten og Alternativet vil give et ekstra kvalitetsløft af ungdomsuddannelserne.

Aftalepartierne er derfor enige om at afsætte 7 mio. kr. i 2020 og 17 mio. kr. årligt i perioden 2021-2023 til en yderligere forhøjelse af kvalitetspuljen til erhvervsuddannelserne.

Derudover er aftalepartierne enige om at afsætte 21 mio. kr. årligt i perioden 2020-2023 til et særtilskud til almengymnasiale uddannelser med henblik på at understøtte uddannelsernes kvalitet. Desuden afsættes der 2 mio. kr. årligt i perioden 2020-2023 til et særstilskud til de erhvervsgymnasiale uddannelser. Bevillingerne udmøntes efter aktivitet.

Der afsættes samlet set 30 mio. kr. i 2020 og 40 mio. kr. årligt i perioden 2021-2023.

Annonce

Ønsker taxameterordning

Regeringen og støttepartierne har besluttet at afsætte samlet 30 millioner kroner i 2020 og 40 millioner kroner i årene 2020-2023 til ungdomsuddannelser. Det er dog ikke noget, der for alvor betyder noget, mener Campus-formanden.

- Hvis vi taler om et par millioner, er det kun til småreguleringer. Det, der virkelig vil batte, er, hvis vi får lavet en ordning, så de mindre skoler får et større grundtilskud. Hvis man vil undgå at miste skoler, skal de små skoler i yderområderne have et større grundtilskud, som er uafhængigt af antallet af elever. Det er dyrere at uddanne en elev på en mindre skole end på de store skoler, fordi de har nogle stordriftsfordele, siger Jesper Dahlmann.

Denne justering i statens måde at tildele midler til uddannelsesinstitutionerne har længe været til debat, men er altså ikke blevet gennemført.

Annonce

Håber på hjælp fra pulje

Det, der til gengæld interesserer Jesper Dahlmann dagen efter indgåelsen af finansloven, er, hvorvidt Grindsted Erhvervsgymnasium, som han er direktør for, stadig får mulighed for at få del i det særtilskud, som er blevet givet til de mindre erhvervsskoler. Det var en pulje, som Grindsted Erhvervssole sidste år kunne nyde godt af.

- Det er en pulje på 10 millioner. Kriterierne for, hvordan de bliver udloddet, har ikke været kendt, og det er det, jeg er lidt fortvivlet over. Sidste år fik vi 833.000 kroner fra den pulje, og den håber jeg, at vi igen får andel i, siger Jesper Dahlmann.

Det er hele den røde side på Christiansborg - Socialdemokratiet, Radikale Venstre, Enhedslisten, SF og Alternativet - som står bag finansloven for 2020.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Esbjerg

Maria starter som mobilfrisør

Leder

Hvorfor er aktivister så forudsigelige?

Annonce