Annonce
Aabenraa

Canis gjorde Charlotte glad: Fandt lille guldsmykke i gruset på stor gårdsplads

Charlotte Kongsted havde næsten opgivet, men hun fik sit lille dagmarkors igen, takket være eftersøgningshunden Canis. Privatfoto
Annonce

NR. ØNLEV: Da Charlotte Kongsted i Nr. Ønlev lige før jul tabte sit lille dagmarkors i guld fra sin halskæde, troede hun aldrig, at hun ville finde det igen. Hun vidste, at hun havde tabt det på gårdspladsen, men den er stor og belagt med perlegrus.

Der gik et par dage, inden hun hørte, at der eksisterer eftersøgningshunde i Danmarks civile Hundeførerforening, DcH, som måske kunne hjælpe. Så ringede hun til hundefører Ulrike Zeidler, som har eftersøgningshunden Canis.

- Jeg kørte straks ud til Nr. Ønlev med Canis og blev mødt af Charlotte i gårdspladsen, som var belagt med grus. Det er noget af det sværeste for en hund at søge på. I starten skal Canis altid løbe lidt krudt af, men efter han var begyndt at søge disciplineret og systematisk, gik der ikke ret lang tid, før korset var fundet, fortæller Ulrike Ziedler.

Korset var rykket af kæden, som Charlotte stadigvæk havde.

- Canis viste tydeligt med sin hale, at han havde fundet noget, og jeg kunne samle korset op. Det var en meget lykkelig Charlotte, som tog imod sit dyrebare kors. Det var dåbsgaven fra hendes bedstemor, fortæller hundeføreren, der var meget stolt og bagefter holdt fest med en rigtig godbid med en glad hund.

Hvis man har brug for eftersøgningstjenesten, kan man ringe på 71 10 40 69.


Det var en meget lykkelig Charlotte, som tog imod sit dyrebare kors. Det var dåbsgaven fra hendes bedstemor.

Ulrike Ziedler, hundefører
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce