Annonce
Esbjerg

Cannabis-firma i Esbjerg er gået konkurs

GrowBis har specialiseret sig i at sælge helseprodukter og kosttilskud, der indeholder stoffet CBD fra cannabisplanten. Desuden sælges såkaldt gro-udstyr, der skal til, for at kunder selv kan dyrke egne produkter. Nu er selskabet bag imidlertid gået konkurs. Arkivfoto: Michael Bager
Ejeren af GrowBis har selv indgivet konkursbegæring til Skifteretten i Esbjerg, oplyser kurator. Nyt selskab stiftet.
Annonce

Esbjerg: En lempelse af den danske narkotikalovgivning og en ny national forsøgsordning med medicinsk cannabis fik tilbage i 2018 erhvervsmanden Michael Svendsen til at åbne en butik i Fynsgade i Esbjerg med salg af såkaldte cannabis-helseprodukter.

Men GrowBis, som butikken hedder, er aldrig blevet et guldrandet forretningseventyr, og nu er virksomheden gået konkurs.

Tirsdag i sidste uge erklærede Skifteretten ved Retten i Esbjerg GrowBis ApS konkurs – det skete under navnet 5. Maj 2020 Esbjerg ApS.

Den af Skifteretten udpegede kurator, advokat Søren Chr. Dueholm, bekræfter, at indehaveren af GrowBis selv har indgivet konkursbegæringen. Derudover ved advokaten endnu ikke så meget om sagen, herunder hvilke kreditorer, der har penge i klemme, oplyser kuratoren.

Af det seneste og eneste årsregnskab, som GrowBis ApS har indleveret til Erhvervsstyrelsen, fik GrowBis i regnskabsåret fra den 10. juni 2018 - 30. juni 2019 et underskud på 115.000 kroner og egenkapitalen var gået i minus med 65.000 kroner.

I regnskabet hed det således også, at det var en forudsætning for selskabets fortsatte drift, at ”selskabet realiserer positive resultater i de kommende regnskabsår, eller at de ydede lån fra anpartshavere udvides i takt med finansieringsbehovet.”

Annonce

Nyt selskab

Imidlertid har Michael Svendsen efter alt at dømme ikke opgivet at fortsætte med salg af cannabis-produkter. I hvert fald fremgår det selskabsregistret, at han den 6. maj stiftede et nyt selskab, nemlig Grow Bis 2020 ApS. Selskabet er stiftet af Michael Svendsens holdningsselskab, Logan Holding ApS, og det fremgår, at virksomhedens formål er at drive virksomhed med køb og salg af gro-udstyr og helseudstyr samt dermed beslægtet virksomhed.

JydskeVestkysten har forgæves forsøgt at få en kommentar fra Michael Svendsen.

Søren Chr. Dueholm, der som nævnt foreløbig kun kender sagen overfladisk, oplyser generelt, at ledelsen i en nødlidende virksomhed har pligt til at reagere med konkursbegæring, ligesom han i en generel betragtning påpeger, at der ikke behøver at være noget odiøst i, at værdier overdrages fra et konkursbo til et nyt selskab, når det sker til den rigtige værdifastsættelse.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sønderjyske Herrehåndbold For abonnenter

Thomas Mogensen farede vild på landevejen og mistede noget af sig selv

Annonce