Annonce
Esbjerg

Cannabis-firma i Esbjerg er gået konkurs

GrowBis har specialiseret sig i at sælge helseprodukter og kosttilskud, der indeholder stoffet CBD fra cannabisplanten. Desuden sælges såkaldt gro-udstyr, der skal til, for at kunder selv kan dyrke egne produkter. Nu er selskabet bag imidlertid gået konkurs. Arkivfoto: Michael Bager
Ejeren af GrowBis har selv indgivet konkursbegæring til Skifteretten i Esbjerg, oplyser kurator. Nyt selskab stiftet.

Esbjerg: En lempelse af den danske narkotikalovgivning og en ny national forsøgsordning med medicinsk cannabis fik tilbage i 2018 erhvervsmanden Michael Svendsen til at åbne en butik i Fynsgade i Esbjerg med salg af såkaldte cannabis-helseprodukter.

Men GrowBis, som butikken hedder, er aldrig blevet et guldrandet forretningseventyr, og nu er virksomheden gået konkurs.

Tirsdag i sidste uge erklærede Skifteretten ved Retten i Esbjerg GrowBis ApS konkurs – det skete under navnet 5. Maj 2020 Esbjerg ApS.

Den af Skifteretten udpegede kurator, advokat Søren Chr. Dueholm, bekræfter, at indehaveren af GrowBis selv har indgivet konkursbegæringen. Derudover ved advokaten endnu ikke så meget om sagen, herunder hvilke kreditorer, der har penge i klemme, oplyser kuratoren.

Af det seneste og eneste årsregnskab, som GrowBis ApS har indleveret til Erhvervsstyrelsen, fik GrowBis i regnskabsåret fra den 10. juni 2018 - 30. juni 2019 et underskud på 115.000 kroner og egenkapitalen var gået i minus med 65.000 kroner.

I regnskabet hed det således også, at det var en forudsætning for selskabets fortsatte drift, at ”selskabet realiserer positive resultater i de kommende regnskabsår, eller at de ydede lån fra anpartshavere udvides i takt med finansieringsbehovet.”

Nyt selskab

Imidlertid har Michael Svendsen efter alt at dømme ikke opgivet at fortsætte med salg af cannabis-produkter. I hvert fald fremgår det selskabsregistret, at han den 6. maj stiftede et nyt selskab, nemlig Grow Bis 2020 ApS. Selskabet er stiftet af Michael Svendsens holdningsselskab, Logan Holding ApS, og det fremgår, at virksomhedens formål er at drive virksomhed med køb og salg af gro-udstyr og helseudstyr samt dermed beslægtet virksomhed.

JydskeVestkysten har forgæves forsøgt at få en kommentar fra Michael Svendsen.

Søren Chr. Dueholm, der som nævnt foreløbig kun kender sagen overfladisk, oplyser generelt, at ledelsen i en nødlidende virksomhed har pligt til at reagere med konkursbegæring, ligesom han i en generel betragtning påpeger, at der ikke behøver at være noget odiøst i, at værdier overdrages fra et konkursbo til et nyt selskab, når det sker til den rigtige værdifastsættelse.

Annonce
Esbjerg For abonnenter

Charli havnede på skadestuen som 17-årig: - Jeg blev slået ned, fordi jeg er transperson

Danmark

Fredagens coronatal: Fald i antal nysmittede

Annonce
Annonce
Annonce
Trekantområdet

Kvinde blev pludseligt vækket midt om natten: Rygte om særligt indbrudstrick og mange indbrud afkræftes af politiet

Aabenraa For abonnenter

John har været firmaets mand i 56 år - det forsætter, selv om han er gået på pension

Sport

Holdlæge kvitter Esbjerg i protest mod kritiseret træner

Erhverv For abonnenter

Nichemejeri: 400 ton ost om året tager nu en bæredygtig drejning

Sydjylland For abonnenter

Lastbilchaufføren Lasse er møgtræt af ulovligt parkerede campingvogne på motorvejs-rastepladser: Er blevet svinet til, når han har påpeget problemet

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

EfB

Tilbageslag inden sæsonpremieren: Hyballa må klare sig uden sin bedste angriber

Nordtyskland

Prognose: I weekenden bryder trafikken sammen på motorvejene lige syd for grænsen

Esbjerg

Mand gik på rov efter voksenslik: Stjal for flere tusind kroners eksklusiv champagne og sjælden gin

Navne For abonnenter

Trods ordblindhed: 22-årige Kathrine styrer populær plakatvirksomhed

Aabenraa For abonnenter

Efter nedrivning af forfaldent hotel: Området er blevet meget mere værd

Kolding

Slagsmål mellem unge og arbejdere satte arbejde helt i stå: Nu går arbejdet med nyt atletikanlæg snart i gang igen

Annonce