Annonce
Aabenraa

Cannabis-foredrag fyldte Folkehjem til sidste plads

Gigtlæge Oliver Hendricks fra gigthospitalet i Gråsten trak fuldt hus med et foredrag om medicinsk cannabis på Folkehjem forleden. Gigtforeningen havde inviteret til et informationsmøde om det meget omtalte stof. Foto: Lene Esthave

Gigtlæge Oliver Hendricks fra gigthospitalet i Gråsten fyldte Folkehjem forleden med et foredrag om medicinsk cannabis.

Aabenraa: Gigtlæge Oliver Hendricks fra Kong Christian X´s Gigthospital i Gråsten måtte vente lidt, før han kunne give sit foredrag om medicinsk cannabis på Folkehjem. Folk blev nemlig ved at strømme ind, så foredraget blev lettere forsinket. Og da først foredraget var i gang, var spørgelysten fra den propfyldte sal også store omkring et af tidens hotteste emner -medicinsk cannabis.

Bølgen af spørgsmål fra salen til Gigtforeningens arrangement gav da også et klart billede af et stort behov for at vide mere om det forkætrede stof - især i behandlingen af smerter.

Mange oplever, at smertestillende medicin ikke virker på dem eller nedsætter deres livskvalitet i en sådan grad, at de er klar til forsøge sig med medicinsk cannabis. Og mange har sat deres lid til regeringens nye forsøgsordning, men oplever til deres store skuffelse, at deres læge ikke vil skrive medicinsk cannabis på receptblokken.

Annonce
Gigtforeningen i Aabenraa havde forleden inviteret til informationsmøde om medicinsk cannabis med gigtlæge Oliver Hendricks. Det blev noget af et tilløbsstykke idet der kom så mange mennesker at foredraget blev forsinket. Foto: Lene Esthave

Behov for mere forskning

Men heller ikke gigtlæge Oliver Hendricks er klar til at gribe receptblokken.

- Jeg forstår godt, at mange gigtpatienter gerne vil forsøge sig med stoffet, sagde Oliver Hendricks. Men samtidig understregede han, at der er behov for mere forskning.

Lige nu forbereder han et stort forskningsprojekt, som skal afdække, hvordan medicinsk cannabis virker på gigtpatienters smerter, søvn og koncentrationsevne, hedder det i en pressemeddelelse.

- Som gigtlæge ser jeg det som min pligt at undersøge, om patienterne kan få gavn af medicinsk cannabis. Og det skal foregå efter alle videnskabens regler, sagde Oliver Hendricks.

Annonce
Forsiden netop nu
Sydjylland

134 klager på fem måneder: Tolkefirma har spændt ben for politiet i Syd- og Sønderjylland

Leder For abonnenter

Danmark skal hænge sammen

Kan man forestille sig en situation, hvor det offentlige dropper investeringen i vejnettet i dele af landet, så borgerne selv må i gang med asfalteringen? Nej selvsagt ikke. Men faktisk er det nogenlunde en parallel beslutning, vores regering har truffet ved at ikke at afsætte midler til bredbåndspuljen i sit udspil til finanslov. Danmark er på vej til at blive næsten 100 procent digitaliseret. Det rummer mange fordele. Både i dialogen med myndighederne og i privatlivet kan det meste hurtigt og bekvemt ordnes via nettet, der samtidig giver adgang til et uendeligt univers af information og underholdning. Forudsætningen for at være en del af det moderne Danmark er hurtigt, stabilt internet. Imidlertid er det fortsat steder i landet, hvor borgerne ikke har denne mulighed. Hermed er de berørte koblet af en central del af infrastrukturen. Konsekvenserne er logiske. Unge familier vælger landet fra, hvis der ikke er net af tilstrækkelig kvalitet. Man skubber således yderligere på den affolkning, der allerede er sat ind af andre årsager. Kreditinstitutternes uvilje til at yde lån til boligkøb i den knap så tæt befolkede del af landet er i forvejen et problem. Men er der heller ikke netforbindelser af en antagelig kvalitet kan boliger på landet blive usælgelige. Samtidig er det svært at drive virksomhed uden bredbånd. Både det lille mekanikerværksted i landsbyen og den moderne landmand er afhængig af computeren. Ansvaret for netforbindelser kan man ligeså lidt som byggeri af veje eller broer pålægge den enkelte. Et eksempel fra Fyn viser således, at det kan koste privatpersoner op til godt 270.000 kroner at få etableret en individuel forbindelse med fibernet. Naturligvis skal staten være sparsommelig. Men en pulje på 100 millioner kroner er ingen kæmpepost på statens samlede udgifter, der i 2018 var på næsten 700 milliarder kroner. For borgerne kan hurtig adgang til nettet til gengæld gøre en verden til forskel. Danmark skal hænge sammen.

Annonce