Annonce
Aabenraa

Cannabis-foredrag fyldte Folkehjem til sidste plads

Gigtlæge Oliver Hendricks fra gigthospitalet i Gråsten trak fuldt hus med et foredrag om medicinsk cannabis på Folkehjem forleden. Gigtforeningen havde inviteret til et informationsmøde om det meget omtalte stof. Foto: Lene Esthave

Gigtlæge Oliver Hendricks fra gigthospitalet i Gråsten fyldte Folkehjem forleden med et foredrag om medicinsk cannabis.

Annonce

Aabenraa: Gigtlæge Oliver Hendricks fra Kong Christian X´s Gigthospital i Gråsten måtte vente lidt, før han kunne give sit foredrag om medicinsk cannabis på Folkehjem. Folk blev nemlig ved at strømme ind, så foredraget blev lettere forsinket. Og da først foredraget var i gang, var spørgelysten fra den propfyldte sal også store omkring et af tidens hotteste emner -medicinsk cannabis.

Bølgen af spørgsmål fra salen til Gigtforeningens arrangement gav da også et klart billede af et stort behov for at vide mere om det forkætrede stof - især i behandlingen af smerter.

Mange oplever, at smertestillende medicin ikke virker på dem eller nedsætter deres livskvalitet i en sådan grad, at de er klar til forsøge sig med medicinsk cannabis. Og mange har sat deres lid til regeringens nye forsøgsordning, men oplever til deres store skuffelse, at deres læge ikke vil skrive medicinsk cannabis på receptblokken.

Gigtforeningen i Aabenraa havde forleden inviteret til informationsmøde om medicinsk cannabis med gigtlæge Oliver Hendricks. Det blev noget af et tilløbsstykke idet der kom så mange mennesker at foredraget blev forsinket. Foto: Lene Esthave
Annonce

Behov for mere forskning

Men heller ikke gigtlæge Oliver Hendricks er klar til at gribe receptblokken.

- Jeg forstår godt, at mange gigtpatienter gerne vil forsøge sig med stoffet, sagde Oliver Hendricks. Men samtidig understregede han, at der er behov for mere forskning.

Lige nu forbereder han et stort forskningsprojekt, som skal afdække, hvordan medicinsk cannabis virker på gigtpatienters smerter, søvn og koncentrationsevne, hedder det i en pressemeddelelse.

- Som gigtlæge ser jeg det som min pligt at undersøge, om patienterne kan få gavn af medicinsk cannabis. Og det skal foregå efter alle videnskabens regler, sagde Oliver Hendricks.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce