Annonce
Danmark

Carl Holst udgiver ny bog: Føler sig svigtet af Lars Løkke Rasmussen

Carl Holst udgiver ny bog den 29. april. Arkivfoto
Eksminister og forhenværende formand for Region Syddanmark, Carl Holst (V), udgiver den 29. april en ny bog. Heri fortæller han blandt andet om sit forhold til Lars Løkke Rasmussen, der på trods af gammelt venskab ikke rakte hånden ud, da Carl Holst stod i sit livs værste stormvejr.

Bog: Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) ringede aldrig til Carl Holst (V), da han havde allermest brug for det.

Det kan man læse i en ny bog, som den tidligere forsvarsminister og forhenværende formand for Region Syddanmark udgiver den 29. april.

I mange måneder af året 2015 var Carl Holst på alles læber. Den ene kritiske anklage mod ham som forsvarsminister og tidligere formand for Region Syddanmark afløste den anden, og han blev efterforsket af både Statsforvaltningen, politiet og advokater. Det resulterede i et exit som minister og en orlov fra Folketinget. Anklagemyndigheden kunne dog ikke løfte bevisbyrden mod Carl Holst.

Forlaget Momenta har på sin hjemmeside citeret fra bogen. Her fremgår det blandt andet, at Carl Holst forgæves søgte hjælp hos sin gamle ungdomskammerat, nemlig statsminister Lars Løkke Rasmussen.

- Jeg forsøgte uden held at ringe til Lars Løkke et par gange, men han ringede ikke tilbage. Og jeg tror ikke, det var udtryk for, at han ikke havde mit telefonnummer. Der har i hvert fald været andre tidspunkter i vores indbyrdes relation, hvor han ikke har haft problemer med at huske det, lyder det på Momentas hjemmeside.

Annonce

Jeg forsøgte uden held at ringe til Lars Løkke et par gange, men han ringede ikke tilbage. Og jeg tror ikke, det var udtryk for, at han ikke havde mit telefonnummer.

Carl Holst (V), tidligere forsvarsminister og formand for Region Syddanmark

Bekymret og bange

I bogen "Carl - prisen for et liv i politik" giver Carl Holst sin egen version af, hvad der skete, da skandalesagerne væltede ned over ham. Han beskriver, at han mistede troen på retssamfundet, det politiske system og pressen.

- Jeg er både bekymret og bange, og befinder mig vel i noget, der bedst kan betegnes som mit livs "undtagelsestilstand". For første gang i mit liv føler jeg, at jeg har tabt kontrollen med mit liv og har svært ved at se lyset, lyder det i et citat fra forlagets hjemmeside.

Foruden stormvejret fortæller Carl Holst i bogen om sit kammeratskab siden ungdommen med Lars Løkke Rasmussen, om formandsopgøret i Venstre i 2014. Noget, som han mener, stadig præger Venstre den dag i dag.

- Vi kan i Venstre ikke skyde skylden på medierne, for det, der blev sagt og skrevet om motiver og bevæggrunde, var vand ved siden af, hvad vi sagde til hinanden på tomandshånd (…) På den måde er vi i Venstre blevet en dysfunktionel familie, som lever på traumerne af det svigt, der ligger i utroskab, skriver han.

Desuden fortæller han om hans opvækst som højskolebarn i Rødding og om, hvordan et biluheld har været ved at koste ham livet.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra statsminister Lars Løkke Rasmussen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce