Annonce
Tønder

Carl Skoma'r lukket: Arbejder på genåbning

Carl Skoma'r gennemgik en større modernisering i 2018 og vil om kort tid være klar til at åbne igen under en ny forpagter - så snart vedkommende er fundet. Foto: Niklas Majgaard
Vil du på Carl Skoma'r i Østergade i øjeblikket, så møder du en lukket dør, for sygdom har tvunget bodegaens forpagter til at lukke den ned. Men der arbejdes på en løsning, lyder det fra selskabet, der ejer stedet.

TØNDER: Et skilt med teksten "Lukket" vidner i øjeblikket om, at Carl Skoma'r i Østergade ikke kører, som det har gjort hidtil. Forpagter Lotte Andersen har på grund af sygdom været nødt til at stoppe aktiviteterne, men der er godt nyt, for Jackpotgroup, som ejer værtshuset, er i gang med at finde en erstatning.

Det hele skete hurtigt, forklarer Lotte Andersen til JydskeVestkysten:

- Jeg var nødt til at lukke på grund af sygdom. I december blev jeg pludselig syg, så det skete ret pludseligt det hele. I den første tid havde jeg nogle venner, som hjalp med at dække ind og få åbnet, men sådan kan man jo ikke blive ved. Derfor var vi nødt til at tage beslutningen.

Annonce
I øjeblikket er Carl Skoma'r lukket, men der arbejdes i kulissen på at finde en ny forpagter til stedet. Foto: Niklas Majgaard

Leder efter ny forpagter

Lotte Andersen har drevet Carl Skoma'r siden 2018, hvor bodegaen fik en gennemgribende renovering - og har i de forgangne knap to år fået godt gang i stedet. Og gang i den er det også meningen, at der fortsat skal være, hvis det står til det fynske firma Jackpotgroup, som administrerer Carl Skoma'r. Det forklarer Rune Tolstrup fra Jackpotgroup:

- Vi er kede af, at den er lukket, men stedet skal op at køre igen. Det er helt sikkert. Det kørte rigtig fint, så vi skal ud at finde den rigtige til at blive ny forpagter på den. I første ombæring skal vi lige have lavet et flyttesyn på den, og så skal vi i gang, siger han.

Enkelte småting skal udbedres, og så er Carl Skoma'r klar til en ny bestyrer, forklarer Rune Tolstrup:

- Carl Skoma'r er ikke død - det er det, det drejer sig om. Det er en god virksomhed. Nu skal vi have fundet en ny, som kan tage teten op, og vi søger derfor efter en ny, siger Rune Tolstrup, der gerne modtager henvendelser fra eventuelle interesserede forpagtere.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Fortsæt nu endelig bare det gode arbejde

Det har siden september kostet et velfortjent klip i kørekortet, hvis politiet opdager, at du roder med din mobiltelefon, mens du kører bil. 6814 bilister har følt konsekvensen af den strammede lovgivning. Det er mange, men det er ikke en eneste for mange. Tvært imod. Det var på høje tid, at konsekvensen for åbenlyst uopmærksom adfærd i trafikken blev takseret hårdere. Politiet anslår, at op mod 30-35 procent af uheld og ulykker i trafikken skyldes uopmærksomhed. Mennesker kommer alvorligt til skade. Nogen kære dør. Fordi andre mener, at det er nødvendigt at læse en sms, kigge på Facebook, skrive en besked i Messenger, lede efter musik på Spotify. Mens bilen tordner afsted gennem landskabet. Det tager ikke meget mere end fire sekunder at læse en sms og besvare med et thumbs up, en smiley eller et hjerte. Mange af os har gjort det. Men fire sekunder er knap 60 meter hen ad vejen ved skolen. Det er knap 90 meter på landevejen. Og næsten 125 meter på motorvejen, hvor fartbegrænsningen er 110 kilometer i timen. I blinde. Det er livsfarligt, og selvfølgelig skal den slags ligegyldighed med andres liv og helbred koste noget mærkbart. Leder af færdselspolitiet ved Syd- og Sønderjyllands Politi, Knud Reinholdt, havde forventet, at flere ville lade mobilen ligge, da klippereglen trådte i kraft i september. Det forventede han med afsæt i erfaringer, fra dengang hastighedsforseelser begyndte at koste klip. Sådan er det desværre ikke gået. Der er ikke noget i antallet af klip, der tyder på bedring. Der er ikke noget i færdselspolitiets oplevelser, der tyder på det. I virkeligheden er det nok ikke så overraskende. Vi - og det vi gælder altså næsten os alle - har fået et helt utroligt tæt forhold til vores mobiltelefoner, og vi sætter den over venner, familie, koner og børn i masser af sociale sammenhænge. Der er det dog ikke strafbart, blot tankevækkende. I trafikken derimod skal vi ikke acceptere det. Det tog tid med alkohol og det at føre bil, men det blev dog med tiden totalt uacceptabelt. Vi må samme vej med mobilen, og vejen går over en række klippede kørekort. Klø på, kære politi. Vi trænger tydeligvis til kollektiv opdragelse, og den må være lidt hårdhændet. Hver og en af dem I klipper har fortjent det.

Danmark

Hård straf for at bruge mobilen bag rattet: Så mange har fået et klip i kørekortet

Annonce