Annonce
Tønder

Caroline mødte Folkeklubben

10-årige Caroline Nielsen fik også lejlighed til at blive fotograferet med to medlemmer af Folkeklubben. Rasmus Dall (tv) og forsanger Kjartan Arngrim (th).Privatfoto
10-årige Caroline Nielsen var til 'Gaffa-talk' med Folkeklubben, og var den nok yngste fan, der torsdag eftermiddag lagde vejen forbi Pumpehuset.

TØNDER FESTIVAL: Gennemsnitsalderen var ret høj, da Folkeklubben torsdag eftermiddag gæstede Pumpehuset til en snak under konceptet Gaffa Talk. Der var dog én markant undtagelse, nemlig 10-årige Caroline Nielsen.

Da der blev åbnet op for spørgsmål fra publikum, var Caroline Nielsen ikke sen til at bede om ordet.

- Jeg vil gerne vide, om I spiller 'Fedterøv' i morgen, spurgte hun med henvisning til, at Folkeklubben spiller fredag til skolekoncerten.

Forsanger Kjartan Arngrim ville dog ikke love, at Folkeklubben ville slå tonen an til et af bandets mest kendte sange.

- Nu spiller vi jo ikke en ønskekoncert. Jeg er ikke Jørn Hjorting. Men du vil gerne høre den? Det skal vi nok tage med i overvejelserne, lød det med et smil.

Annonce

Ret ny fan

Efter snakken med bandet var færdig, tog Caroline opstilling ude bagved for at få lov at give Folkeklubbens nyeste medlem, Ida Duelund, en lille hjemmehæklet node.

- Jeg er fan af dem. Og det har jeg været siden i mandags, fortalte Caroline efter koncerten.

- Vi har hørt en masse af deres musik i skolen, og vi fik faktisk besked på, at vi særligt skulle lytte til 'Fedterøv'.

Caroline Nielsen, der til dagligt går i 4.b på Grundskolen i Tønder, havde endda fået overtalt sin mor, Caja Nielsen, til, at hun måtte få tidligere fri fra skole for at kunne nå til festivalen for at høre interviewet med Folkeklubben.

- Jeg skal helt sikkert fortælle om det i skolen og også vise, at jeg har fået deres autografer, lød det fra Caroline Nielsen.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Forløb om udligning er uskønt

Selvom Danmark er et lille land, er der betydelig forskel på de økonomiske vilkår i de enkelte lokalområder. Derfor er det sund fornuft med kommunal udligning, så borgerne kan få i hvert fald nogenlunde ens levevilkår, uanset om de bor i et velhaverområde nord for København eller i en kommune, der for eksempel er udfordret af mange ældre, plejekrævende borgere og lave husstandsindkomster. Ordninger af denne karakter vil nødvendigvis skabe splid. Nogle kommuner vil føle, de skal aflevere for meget, mens andre oplever at modtage for lidt. Men for at acceptere ordningen er det i det mindste nødvendigt, at man lokalt kan forstå den. Her er det tilsyneladende gået helt galt med regeringens udspil til en udligningsreform. Flere borgmestre erkender, at de ganske enkelt ikke begriber resultaterne, selv om regeringen lidt efter lidt er rykket ud med flere detaljer og regnestykker. De frustrerede borgmestre får opbakning fra professor i økonomistyring ved Aalborg Universitet Per Nikolaj Bukh, der kalder forløbet rodet og kaotisk. Bedre bliver det ikke af, at der undervejs havde sneget sig en regnefejl på 200 millioner kroner ind i udspillet. Fejlen er erkendt, undskyldt og rettet. Men ellers mener Socialdemokratiets finansordfører, Christian Rabjerg Madsen, at alt er i bedste orden. Processen har været som ved foregående udligningsreformer, og ingen tal bliver holdt hemmelige. Per Nikolaj Bukh mener til gengæld, at informationerne er kommet for langsomt og kun afleveret under pres. Han foreslår derfor, at den store reform bliver sat på pause. Ligefrem at standse et så omfattende projekt midt under forhandlingerne er nok at gå en kende for vidt. Men det ville klæde regeringen at erkende, at håndteringen har været uskøn, hvilket da også har fået De Konservative og Liberal Alliance til at forlade forhandlingsbordet på grund af manglende informationer, mens Venstre kun tøvende mødte op – ligeledes fordi partiet, følte de på forhånd vidste for lidt.

Kolding For abonnenter

Allan pumpede vand hele natten: Haven forvandlet til en svømmepøl

Annonce