Annonce
Sønderborg

Carsten har fuld fart på i Mommark Marina

I den forgangne sommer stod der et stort festtelt ved hovedbygningen i Mommark Marina. Nu er byggeriet gået i gang til en ny festsal med plads til godt hundrede gæster. Foto: Timo Battefeld
Carsten Kock udvikler hele tiden i Mommark Marina. Et nyt røgeri står klar, og byggeriet af et nyt festlokale er i gang.

Mommark: Den 48-årige Carsten Kock er en mand med mange ideer, men han er også en mand, der får ført ideerne ud i livet.

Efter han var en markant forretningsmand i Center Øst, hvor han var ejer af Punkt1/Expert og ofte gik "amok" med priserne, stoppede han og lukkede forretningen som en konsekvens af Elgigantens ankomst i 2011.

Efter Carsten Kock havde solgt hårde hvidevarer i over 20 år, kastede han sig over noget helt andet og gik fra vaskemaskiner til stegt rødspætte og pælesidning i Mommark Marina.

Den 1. april 2013 - og det var ikke en aprilsnar - overtog han Mommark havn og campingplads. Og kun to en halv måned senere åbnede han Mommark Marina. Og siden er det gået rigtig stærkt. Så stærkt, at han den 1. oktober ikke mere havde tid til at være forpagter af cafeen ved Drejby Strand Camping.

- Nu koncentrerer vi os om kerneområderne gastronomi og turisme i Udkantsdanmark, understreger Carsten Kock og tilføjer, at det på godt jysk går fornuftigt.

Han har netop via LAG-midler fået 118.307 kr. til at ombygge Mommark Marina's gamle havnemesterkontor til et aktivt røgeri, hvor der dels røges fisk til salg og til restauranten og holdes røgekurser for turister og lokale. Altså skal røgeriet være en del af den aktive proces. Det er tanken, at det kan tilbydes udenfor hovedsæsonen fra 1. april til 30. september. Det samlede røgeri koster 425.000 kr., og røgovnen alene har en pris af 250.000 kr.

Der røges laks, ål, bacon, pølser, svinemørbrad og ost i den nye røgeriovn.

Han har tidligere fået LAG-midler til servicebygningen i 2013 og til udlejning af både i 2016.

Annonce

Mommark Marina

Mommark Marina består af restaurant/café, campingplads og havn. Det er et 2,7 hektar stort område. Det blev købt af Sønderborg kommune for tre mio. kr. sammen med en medinvestor. Carsten Kock er på nuværende tidspunkt eneejer.

Der er plads til 100 campinggæster, hvoraf 52 er fastliggere.

I havnen er der 65 liggepladser til gæstesejlere.

Carsten Kock fik i 2017 Junior Chambers pris for bedste erhvervsinitiativ.

I 2018 fik han overrakt Galocheprisen af Sønderborg Salgs- og Reklameforening.

Han har tre gange fået tildelt LAG-midler: 2013 var der 250.000 kr. til servicebygningen og servicefunktioner, 2016 kom der 200.000 kr. til bådudlejning, og i 2019 var der 118.307 kr. i tilskud til en røgeriovn.

Ny festsal

I fjor var der en større renovering af receptionen og køkkenet, og nu er han ved at bygge en festsal til 1,2 mio. kr. Festlokalet skal afløse det store telt, som i sommer var placeret ved siden af hovedbygningen ud mod vandet.

- Med den nye festsal får vi plads til godt hundrede personer, som vi kan tage imod til fester udenfor sommersæsonen, forklarer Carsten Kock, mens der er skum på bølgerne udenfor vinduerne i cafeen, hvor der er plads til 55 personer.

I løbet af 2019 har der været 89 private fester, og lokaliteterne er meget brugt til brunch-arrangementer i den lukkede periode.

Pælesidnings-arrangementerne fortsætter også i 2020. Carsten Kock fik ideen i 2013 via havnefesten i Juelsminde, og det er nu den bærende kraft ved havnefesten i Mommark med 8.000-10.000 besøgende hver sommer.

Han arbejder også på at få husbåde til Mommark. I første omgang tre husbåde, som kan købes og lejes ud til turisterne. Det sker allerede til sommer.

- Planen er at lave en havneudvidelse med plads til 40-50 husbåde, fortæller Carsten Kock, der har Steven Andersson som køkkenchef og kommende partner i Mommark Marina.

Køkkenchef og kommende partner, Steven Andersson, i Mommark Marina er i gang med at røge ål i det nye røgerilokale på havnen i Mommark. Foto: Timo Battefeld
Carsten Kock har tidligere ekseleret i hårde hvidevarer. Nu har han en succes-forretning i Mommark Marina. Foto: Timo Battefeld
Trods vintermånederne er der fuld gang i byggeriet i Momark Marina. Foto: Timo Battefeld
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

JV mener: Bander har kun fortjent foragt

Det er en politisk dom, der fredag faldt ved byretten i København, mener Loyal to Familia. Det er selvfølgelig noget vrøvl. Men det kan egentlig ikke undre, at bandemedlemmerne med deres systematiske lovovertrædelser ikke har respekt for, at vi lever i en retsstat. Her er det heldigvis sådan, at det er uafhængige domstole, der frikender eller dømmer de tiltalte. Fredag var dommen, at et midlertidigt politiforbud mod Loyal to Familia blev gjort permanent, og at banden blev opløst som forening. Og som det er i en retsstat, kan dommen ankes, hvilket Loyal to Familia har gjort. Så sagen fortsætter i Landsretten 1. september, og det er sandsynligt, at den tabende part i den sag vil forsøge at få en endelig afgørelse i Højesteret. Men uanset det videre forløb er det en meget opsigtsvækkende dom, da det er første gang, at en domstol opløser en forening. At danne en forening er en grundlæggende frihedsrettighed i Grundloven. Men Grundloven siger også, at foreninger, der virker ved vold eller søger at nå deres mål med vold, kan opløses ved dom. Det er heldigvis meget svært at få forbudt og opløst en forening i Danmark. Og når det gælder rockergrupper og bander, er det kompliceret for anklagemyndigheden at bevise, at de er foreninger i Grundlovens forstand. Derfor er det ikke domme som den, der fredag faldt mod Loyal to Familia, som kommer til at løse problemet med den den organiserede kriminalitet. Det kræver en konstant kamp fra myndighedernes side, og at vi som samfund ikke falder for fristelsen til at forherlige bander. De har kun fortjent fordømmelse og foragt. Forhåbentlig vil dommen dog øge trygheden for landets øvrige borgere. Det er der brug for. Kriminelle bander skaber masser af ulykke og utryghed med deres tyranniske adfærd i form af trusler, vold og afpresning. At omfanget af ugerningerne er stort, viser det skræmmende store antal medlemmer af bander og rockergrupper, som lige nu er varetægtsfængslet eller afsoner en dom: 372.

Sydjylland

Godt og skidt med negativ rente

Esbjerg

Borgmester kalder partifælles selv-erklærede mærkesag for fuldstændig urealistisk: Vil koste 63,7 millioner kroner om året

Annonce