Annonce
Sønderborg

Carsten har fuld fart på i Mommark Marina

I den forgangne sommer stod der et stort festtelt ved hovedbygningen i Mommark Marina. Nu er byggeriet gået i gang til en ny festsal med plads til godt hundrede gæster. Foto: Timo Battefeld
Carsten Kock udvikler hele tiden i Mommark Marina. Et nyt røgeri står klar, og byggeriet af et nyt festlokale er i gang.
Annonce

Mommark: Den 48-årige Carsten Kock er en mand med mange ideer, men han er også en mand, der får ført ideerne ud i livet.

Efter han var en markant forretningsmand i Center Øst, hvor han var ejer af Punkt1/Expert og ofte gik "amok" med priserne, stoppede han og lukkede forretningen som en konsekvens af Elgigantens ankomst i 2011.

Efter Carsten Kock havde solgt hårde hvidevarer i over 20 år, kastede han sig over noget helt andet og gik fra vaskemaskiner til stegt rødspætte og pælesidning i Mommark Marina.

Den 1. april 2013 - og det var ikke en aprilsnar - overtog han Mommark havn og campingplads. Og kun to en halv måned senere åbnede han Mommark Marina. Og siden er det gået rigtig stærkt. Så stærkt, at han den 1. oktober ikke mere havde tid til at være forpagter af cafeen ved Drejby Strand Camping.

- Nu koncentrerer vi os om kerneområderne gastronomi og turisme i Udkantsdanmark, understreger Carsten Kock og tilføjer, at det på godt jysk går fornuftigt.

Han har netop via LAG-midler fået 118.307 kr. til at ombygge Mommark Marina's gamle havnemesterkontor til et aktivt røgeri, hvor der dels røges fisk til salg og til restauranten og holdes røgekurser for turister og lokale. Altså skal røgeriet være en del af den aktive proces. Det er tanken, at det kan tilbydes udenfor hovedsæsonen fra 1. april til 30. september. Det samlede røgeri koster 425.000 kr., og røgovnen alene har en pris af 250.000 kr.

Der røges laks, ål, bacon, pølser, svinemørbrad og ost i den nye røgeriovn.

Han har tidligere fået LAG-midler til servicebygningen i 2013 og til udlejning af både i 2016.

Mommark Marina

Mommark Marina består af restaurant/café, campingplads og havn. Det er et 2,7 hektar stort område. Det blev købt af Sønderborg kommune for tre mio. kr. sammen med en medinvestor. Carsten Kock er på nuværende tidspunkt eneejer.

Der er plads til 100 campinggæster, hvoraf 52 er fastliggere.

I havnen er der 65 liggepladser til gæstesejlere.

Carsten Kock fik i 2017 Junior Chambers pris for bedste erhvervsinitiativ.

I 2018 fik han overrakt Galocheprisen af Sønderborg Salgs- og Reklameforening.

Han har tre gange fået tildelt LAG-midler: 2013 var der 250.000 kr. til servicebygningen og servicefunktioner, 2016 kom der 200.000 kr. til bådudlejning, og i 2019 var der 118.307 kr. i tilskud til en røgeriovn.

Annonce

Ny festsal

I fjor var der en større renovering af receptionen og køkkenet, og nu er han ved at bygge en festsal til 1,2 mio. kr. Festlokalet skal afløse det store telt, som i sommer var placeret ved siden af hovedbygningen ud mod vandet.

- Med den nye festsal får vi plads til godt hundrede personer, som vi kan tage imod til fester udenfor sommersæsonen, forklarer Carsten Kock, mens der er skum på bølgerne udenfor vinduerne i cafeen, hvor der er plads til 55 personer.

I løbet af 2019 har der været 89 private fester, og lokaliteterne er meget brugt til brunch-arrangementer i den lukkede periode.

Pælesidnings-arrangementerne fortsætter også i 2020. Carsten Kock fik ideen i 2013 via havnefesten i Juelsminde, og det er nu den bærende kraft ved havnefesten i Mommark med 8.000-10.000 besøgende hver sommer.

Han arbejder også på at få husbåde til Mommark. I første omgang tre husbåde, som kan købes og lejes ud til turisterne. Det sker allerede til sommer.

- Planen er at lave en havneudvidelse med plads til 40-50 husbåde, fortæller Carsten Kock, der har Steven Andersson som køkkenchef og kommende partner i Mommark Marina.

Køkkenchef og kommende partner, Steven Andersson, i Mommark Marina er i gang med at røge ål i det nye røgerilokale på havnen i Mommark. Foto: Timo Battefeld
Carsten Kock har tidligere ekseleret i hårde hvidevarer. Nu har han en succes-forretning i Mommark Marina. Foto: Timo Battefeld
Trods vintermånederne er der fuld gang i byggeriet i Momark Marina. Foto: Timo Battefeld
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kolding For abonnenter

Lærerformand opfordrer Koldings lærere til at tage deres forholdsregler: Sådan kan de mindske risiko for at blive smittet

Annonce