Annonce
Kolding

Carsten Jensen taler om det onde ved kirkehøjskole

Kolding: Kirkehøjskolen, som er et samarbejde mellem sognene i Kolding Provsti, fortsætter i efteråret temaet om ondskab, som man tog fat på i foråret.

Truslen mod det gode i verden er nemlig en af årsagerne til, at der overhovedet findes en historie at fortælle, lyder det fra kirkehøjskolen, som har inviterer til tre sessioner, hvor det undersøges, hvad litteraturen, filosofien, teologien og historien har at sige om ondskab og det onde.

Første gang lørdag 8. september hvor Jette Dissing, sognepræst og kunsthistoriker, behandler Michael Kviums kunst. Maleren er kendt for at skildre menneskers skyggesider med gru - og humor. Efter frokost kommer forfatter og journalist Carsten Jensen. I 2015 udgav han bogen "Den første sten", som handler om danske soldater i Afghanistan. Gør krigen mennesker onde, eller er det et simpelt spørgsmål om overlevelse, når der skydes til højre og venstre? Spørger han.

Programmet varer fra kl. 10-14.15 og foregår i Jens Holms Hus, Nicolaiplads 2.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Hemmelighedskræmmeri er uhyrligt

Danfoss beviser endnu engang en familieejet virksomheds styrke i forbindelse med sagen om den voldsomme forurening på Himmark Strand på Als. Her dumpede Danfoss med myndighedernes tilladelse årligt tonsvis af flydende industriaffald i 1950’erne og 1960’erne. Man vidste dengang ikke bedre, og Danfoss kan juridisk ikke gøres ansvarlig for udledningen. Jura og moral er imidlertid vidt forskellige ting. Og det moralske ansvar tager Danfoss på sig. Derfor er koncernen frivilligt gået i spidsen for det arbejde, som efter planen skal gøre området giftfrit senest i 2023. På egen hånd har Danfoss desuden iværksat den forundersøgelse, der skal afdække problemet. Sådan handler et firma, der skeler mere til anstændighed end bundlinje. Storsind i den målestok kan man udvise, når ejerne ikke er udenforstående aktionærer med et fuldt legitimt ønske om det maksimale udbytte af deres investering. Her har vi i stedet at gøre med familien Clausen, der ved denne og talrige andre lejligheder har bevist deres engagement i lokalsamfundet. Samme redelighed kunne man ønske sig fra Sønderborg Kommune. Her er der imidlertid spillet med beklageligt fordækte kort i denne sag. En aktindsigt afslører, at kommunaldirektør Tim Hansen forsøgte at mørkelægge et møde om forureningen mellem kommunen samt repræsentanter for Danfoss og regionen sidste år i oktober. Penge var motivet til hemmelighedskræmmeriet. Et udviklingsselskab var langt fremme med planerne for ferieområdet Nordals Ressort. I den forbindelse ville det være særdeles ubelejliget, hvis pressen begyndte at skrive om en kraftig forurening kun godt en kilometer fra ferieparadiset – mente altså kommunaldirektøren. En række eksperter vurderer samstemmende, at kommunaldirektøren hermed groft har overtrådt reglerne. Hvis det er tilfældet, må det naturligvis have konsekvenser. Men allerede nu kan der faktisk fældes en dom over Tim Hansen: Sådan handler en kommunal topchef, der skeler mere til bundlinjen end anstændigheden.

Indland

Henriette Zobel er død 

Annonce