Annonce
Haderslev

Carsten Murer fra Ribe laver indsamling til fordel for Haderslevhus

Alle kan have brug for lidt hjælp fra en ven. Carsten Johansen er aktiv i foreningslivet i Ribe og går aldrig af vejen for at hjælpe venner og bekendte. Gennem de seneste halvandet år er han kommet som gæst på Haderslevhus i Slotsgade. Privatfoto:
Carsten Johansen fra Ribe, lokalkendt under navnet Carsten Murer, kan lide at gå til bal på Haderslevhus. Derfor har han nu taget initiativ til en indsamling til fordel for huset, hvor værtsparet kæmper for at betale en stor momsregning, samtidig med, at værtinden er ramt af sorg.

HADERSLEV: Mette Gejl Erlang er en gæv kvinde, og hun og hendes mand Agger Aziz har gjort en et stort arbejde for byen i de halvandet år, de foreløbig har drevet Haderslevhus.

Udfordringer har parret haft nok af. Blandt andet rotter, der lukkede køkkenet tre måneder efter overtagelsen, har kostet på bundlinjen.

De fortjener om nogen lidt medvind på cykelstien, mener stamgæst Carsten Johansen fra Ribe.

Det berører ham, at værtsparret er løbet ind i økonomiske problemer på grund af en stor momsregning, som er kommet samtidig med, at Mettes mor er alvorligt syg af kræft.

Carsten Johansen har derfor taget initiativ til en indsamling på Facebook-siden Haderslevhus, hvor han opfordrer alle gæster, der nyder at komme på Haderslevhus til dans og hyggeligt samvær, til at støtte med et økonomisk bidrag, der kan hjælpe værtsparret over krisen.

- Vi er mange, der er glade for at komme på Haderslevhus for at hygge og danse. Det vil jeg også gerne kunne fortsætte med i fremtiden, fortæller Carsten Johansen.

Han har selv smidt de første 5.000 kroner i indsamlings-puljen.

90 har allerede givet deres støtte

I Ribe, hvor han bor, er Carsten Johansen et lokalkendt ansigt, da han driver sin egen murerforretning og er aktiv i foreningslivet.

De fleste lokale kender ham bedst som Carsten Murer.

- Jeg er selvvalgt single, for det duer ikke med en kæreste, når jeg arbejder så meget. Men jeg kan godt lide at komme ud og danse og møde nye mennesker, fortæller Carsten.

Siden han mandag annoncerede sin indsamling i Facebook-gruppen "Haderslevhus" har 90 medlemmer af gruppen tilkendegivet, at de gerne vil give hver en bidrag på 200 kroner.

Der er også et andet medlem, der ligesom Carsten vil donere 5.000 kroner.

Hvis bare 500 personer betaler hver 200 kroner, så er der 100.000 kroner, der kan hjælpe Haderslevhus over krisen.

Med 1.600 medlemmer i Facebook-gruppen, skulle det ikke være helt umuligt at indsamle de penge, der skal til, konstaterer Carsten Johansen.

- Der er mange, der gerne vil værne om det sted Jeg har da også fået nogle negative kommentarer fra nogle - for eksempel fra én, der skriver, at han bruger nok penge på værtshuse i forvejen. Men Haderslevhus er jo netop ikke et værtshus men et kultursted, og stedet betyder meget for de mennesker, der kommer. Huset er også med til at bekæmpe ensomhed ved, at man kan komme der og møde nye mennesker, konstaterer Carsten Johansen.

Når han tager til bal med musik og dans, så snakker han med alle. Han har fundet flere nye venner på Haderslevhus, som han mødes med fast.

Mange af gæsterne kommer ligesom Carsten fra andre byer - både i Jylland og på Fyn.

- Jeg vil være ked af, hvis vi ikke kan mødes dernede, siger Carsten Johansen.

Hans tanke var i første omgang at etablere en forening "Haderslevhusets Venner", der skulle stå for indsamlingen.

Men efter han har erfaret, at huset i forvejen har en støtteforening - nemlig Kultur og Borgerforeningen Haderslev - så vil indsamlingen komme til at køre i borgerforeningens regi.

- Jeg kan forstille mig, at vi lægger det ud til afstemning blandt medlemmerne af borgerforeningen, hvad de indsamlede penge skal bruges til. Jeg gør status på indsamlingen fredag, og der vil blive åbnet en Mobilpay konto til indbetaling, fortæller Carsten Johansen.

Man kan følge indsamlingen på Facebook-siden Haderslevhus. Hvis man liker Carstens opslag, tilkendegiver man samtidig, at man vil støtte med 200 kroner.

Annonce
Haderslev For abonnenter

Landdistriktsudvalget har det højeste fravær i Haderslev Kommune: Men udvalgene har generelt et højt fremmøde

Danmark

Torsdagens coronatal: Syv færre indlagt det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Aabenraa

Taxaselskab får skarp kritik: Beskyldt for med vilje at glemme kunder ved grænsen

EfB For abonnenter

Peter Hyballa: Jeg må vide, hvem der er med mig, og hvem der er imod mig

EfB

Kommentar: Spillerne tabte - træneren vandt

Kolding

Nedlukningen af nattelivet har betydet markant færre voldsepisoder i Kolding

Vejen For abonnenter

Piben har fået en ny lyd: 36-årige Anne-Kathrine står bag orgelbrus og kormusik i Hovborg og Lindknud

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Haderslev

Ny præsident i Haderslev Rotary Klub

Indland

Sønderborg indfører badeforbud efter fabriksbrand

Sport

Mens du sov: Misser dansk OL-medalje med 15 hundrededele

Sønderborg

Storbrand fører til fiskedød i sø: Fjord er stadig i forureningsfare

Sønderjylland For abonnenter

Ægtepar dyster om de bedste skud: Lone går Hans Christian i bedene

Kolding

Næsten en tredjedel af beboerne i to områder i Kolding har ikke bestilt tid til vaccination

Annonce