Annonce
Haderslev

Carsten Murer fra Ribe laver indsamling til fordel for Haderslevhus

Alle kan have brug for lidt hjælp fra en ven. Carsten Johansen er aktiv i foreningslivet i Ribe og går aldrig af vejen for at hjælpe venner og bekendte. Gennem de seneste halvandet år er han kommet som gæst på Haderslevhus i Slotsgade. Privatfoto:
Carsten Johansen fra Ribe, lokalkendt under navnet Carsten Murer, kan lide at gå til bal på Haderslevhus. Derfor har han nu taget initiativ til en indsamling til fordel for huset, hvor værtsparet kæmper for at betale en stor momsregning, samtidig med, at værtinden er ramt af sorg.

HADERSLEV: Mette Gejl Erlang er en gæv kvinde, og hun og hendes mand Agger Aziz har gjort en et stort arbejde for byen i de halvandet år, de foreløbig har drevet Haderslevhus.

Udfordringer har parret haft nok af. Blandt andet rotter, der lukkede køkkenet tre måneder efter overtagelsen, har kostet på bundlinjen.

De fortjener om nogen lidt medvind på cykelstien, mener stamgæst Carsten Johansen fra Ribe.

Det berører ham, at værtsparret er løbet ind i økonomiske problemer på grund af en stor momsregning, som er kommet samtidig med, at Mettes mor er alvorligt syg af kræft.

Carsten Johansen har derfor taget initiativ til en indsamling på Facebook-siden Haderslevhus, hvor han opfordrer alle gæster, der nyder at komme på Haderslevhus til dans og hyggeligt samvær, til at støtte med et økonomisk bidrag, der kan hjælpe værtsparret over krisen.

- Vi er mange, der er glade for at komme på Haderslevhus for at hygge og danse. Det vil jeg også gerne kunne fortsætte med i fremtiden, fortæller Carsten Johansen.

Han har selv smidt de første 5.000 kroner i indsamlings-puljen.

90 har allerede givet deres støtte

I Ribe, hvor han bor, er Carsten Johansen et lokalkendt ansigt, da han driver sin egen murerforretning og er aktiv i foreningslivet.

De fleste lokale kender ham bedst som Carsten Murer.

- Jeg er selvvalgt single, for det duer ikke med en kæreste, når jeg arbejder så meget. Men jeg kan godt lide at komme ud og danse og møde nye mennesker, fortæller Carsten.

Siden han mandag annoncerede sin indsamling i Facebook-gruppen "Haderslevhus" har 90 medlemmer af gruppen tilkendegivet, at de gerne vil give hver en bidrag på 200 kroner.

Der er også et andet medlem, der ligesom Carsten vil donere 5.000 kroner.

Hvis bare 500 personer betaler hver 200 kroner, så er der 100.000 kroner, der kan hjælpe Haderslevhus over krisen.

Med 1.600 medlemmer i Facebook-gruppen, skulle det ikke være helt umuligt at indsamle de penge, der skal til, konstaterer Carsten Johansen.

- Der er mange, der gerne vil værne om det sted Jeg har da også fået nogle negative kommentarer fra nogle - for eksempel fra én, der skriver, at han bruger nok penge på værtshuse i forvejen. Men Haderslevhus er jo netop ikke et værtshus men et kultursted, og stedet betyder meget for de mennesker, der kommer. Huset er også med til at bekæmpe ensomhed ved, at man kan komme der og møde nye mennesker, konstaterer Carsten Johansen.

Når han tager til bal med musik og dans, så snakker han med alle. Han har fundet flere nye venner på Haderslevhus, som han mødes med fast.

Mange af gæsterne kommer ligesom Carsten fra andre byer - både i Jylland og på Fyn.

- Jeg vil være ked af, hvis vi ikke kan mødes dernede, siger Carsten Johansen.

Hans tanke var i første omgang at etablere en forening "Haderslevhusets Venner", der skulle stå for indsamlingen.

Men efter han har erfaret, at huset i forvejen har en støtteforening - nemlig Kultur og Borgerforeningen Haderslev - så vil indsamlingen komme til at køre i borgerforeningens regi.

- Jeg kan forstille mig, at vi lægger det ud til afstemning blandt medlemmerne af borgerforeningen, hvad de indsamlede penge skal bruges til. Jeg gør status på indsamlingen fredag, og der vil blive åbnet en Mobilpay konto til indbetaling, fortæller Carsten Johansen.

Man kan følge indsamlingen på Facebook-siden Haderslevhus. Hvis man liker Carstens opslag, tilkendegiver man samtidig, at man vil støtte med 200 kroner.

Annonce
Haderslev For abonnenter

Mere end otte år efter lukning: Sygehus i ni etager endelig solgt til ukendt investor

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Esbjerg For abonnenter

Sidste skoledag kørte helt af sporet: Fire elever overfaldt 15-årig kammerat med knytnæveslag og skole advarer om nåle i karameller

Sønderborg For abonnenter

Arkæologer har gjort fund i superliga-klassen: Stormandshus fra bronzealderen er dukket op på Als

Sydjylland

Rovfuglene kommer: Kvinde hakket i hovedet

Esbjerg

Mand slog 18-årig i hovedet med baseballbat midt på gågaden: Politiet indledte intensiv jagt

Mød statsministeren: Hun vil have dig til at stemme ja - men hvorfor?

Sønderborg

Stort drama ved gylletank: Mand var kortvarigt bevidstløs

Sønderborg For abonnenter

Politibetjent tiltalt for at misbruge sin stilling: - Han ville ikke lade mig slippe, før jeg ændrede min forklaring

Sif og Andreas vil give mere til jorden end de tager: Sådan kom de i gang uden at stifte stor gæld

Erhverv

Stor virksomhed med 130 medarbejdere i Kolding er solgt til rival for milliarder

Cirkusrevy uden Ulf og Lisbet: Velsmurt underholdning, men ingen latterkramper

EfB

EfB siger farvel til otte spillere

Navne For abonnenter

I mange år mærkede tidligere folketingsmedlem ikke efter, når kroppen sagde fra: Nu har Marlene og familien sat forbruget kraftigt ned og taget en stor beslutning

Esbjerg

Alt var tilladt - se vild billedserie og video fra folkeskolernes sidste skoledag: De unge gav den gas i Gryden

Annonce