Annonce
Billund

Caspar kæmper med rotter i haven: - Vi er ved at være desperate

Caspar Theis Hansen har i halvandet år kæmpet med rotter i sin have på Sjællandsgade. Foto: Chresten Bergh
Caspar Theis Hansen har i halvandet år kæmpet mod rotter i sin have. Han synes, at Billund Kommune gør for lidt.

Grindsted: Han har set rotter pile hen langs overkanten på plankeværket. Han har set rotter på græsset i haven, og forleden lå en død rotte i den tilbygning, Casper Theis Hansen og hans kone er ved at få bygget til hendes nye frisørklinik.

Det unge par har boet i drømmehuset i Sjællandsgade i tre år. I halvandet år har de kæmpet med rotter. Nu er det så slemt, at de ikke længere tør lade deres to små sønner være alene i haven.

- Vi er ved at være desperate. Vi tør ikke lade drengene sove ude i klapvogn og barnevogn længere, siger Caspar Theis Hansen.

Han kan rottefængerens nummer udenad og har haft kontakt med ham mere end ti gange det seneste år. Familien i Sjællandsgade har også haft mange besøg af rottefængeren, som har stillet fælder og gift op.

- Men så sker der ikke mere, og vi har stadig rotter, siger Caspar Theis Hansen.

Annonce
Vi er ved at være desperate. Vi tør ikke lade drengene sove ude i klapvogn og barnevogn længere.

Caspar Theis Hansen.

Affald i nærliggende have

Caspar mener at vide, hvor rotterne kommer fra. En beboer i kvarteret har en tilgroet have, hvor gamle biler under presenninger ligger blandet med andet affald. Ifølge Caspar bruger manden sin have som losseplads, og Caspar har en mistanke om, at rotterne stammer derfra.

Han kan dog ikke komme i snak med manden. Beboeren er blandt naboerne kendt som en sky mand, der ikke lukker nogen ind. Caspar Theis Hansen har ikke haft succes med at komme i kontakt med ham for at få ham til at rydde op.

- Han lukker ikke nogen ind, så jeg kan ikke komme til at snakke med ham, siger Casper Theis Hansen.

Han håber derfor, at Billund Kommune snart gør noget:

- Det kan ikke være rigtigt, at jeg ikke kan have mine børn ude i haven.

Bekæmpe rotter indtil de er væk

Billund Kommune forsøger allerede at gøre noget. Det forsikrer miljøchef Karl Grundahl om.

- Vi skal sørge for at få ordnet forholdene, så det er acceptabelt, og det er vi i gang med. Vi har svært ved at komme i kontakt med ejeren af ejendommen, men vi skal have fat i ham, og vi gør alt, hvad vi kan for at tage hånd om problemet, siger han.

Billund Kommune har allerede tidligere været i gang med rottebekæmpelse på den pågældende ejendom, og det vil man nu følge op på.

- Vores opgave er at bekæmpe rotter, indtil de er væk. Vi kan ikke bede nogen rydde op i deres have, men vi kan give et påbud om at udbedre det, der eventuelt giver anledning til rotter, siger han.

Her er rotterne set pile afsted. Caspar Theis Hansen mener, at de kommer fra en tilrodet have hos en beboer i kvarteret. Her har kommunen tidligere bekæmpet rotter, og det er man nu ved at følge op på. Foto: Chresten Bergh
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

JV mener om Radio24syv: Man kan både vinde og tabe udbud

Når det offentlige sender opgaver i udbud, ligger det i sagens natur, at man som byder både kan vinde og tabe. Og det er også naturligt, at når en udbudsperiode udløber, risikerer det firma, der hidtil har løst opgaven, at tabe kampen om et nyt udbud. Men de selvfølgeligheder anfægter ikke de mange tilhængere af Radio24syv, der er dybt skuffede og vrede over, at radiokanalen ikke kan fortsætte efter denne måneds udgang. Lukningen af Radio24syv bliver af kritikere set som politikeres bevidste forsøg på at stoppe en kanal, der har lavet magtkritiske nyheder og satire. Dette blev også af disse kritikere set som årsagen til, at det daværende borgerlige flertal besluttede, at det nye udbud af Radio24syvs sendetilladelse skulle føre til en radiostation med hovedsæde i provinsen. Radio24syvs ejere ønskede på de forudsætninger ikke at søge. Det vakte så stor kritik, at et politisk flertal reagerede med at beslutte et udbud af en internetbaseret DAB-kanal, som ville give Radio24syv en chance for at fortsætte. Men i et udbud hverken kan eller skal politikerne bestemme hvem, der skal løse opgaven. Det har det politisk uafhængige radio og tv-nævn under Kulturministeriet haft til opgave at afgøre. Nævnet valgte så tirsdag eftermiddag, at Radio24syv ikke får den opgave. Det var et chok for mange medarbejdere og lyttere af en station, der i løbet af otte år har revolutioneret taleradio i Danmark. Tak for det. Men det er forkert, at politikerne har lukket Radio24syv. Stationen har tabt til konkurrenten Radio Loud, som af Radio og tv-nævnet er vurderet til på en række opstillede kriterier at have indgivet det bedste bud. På FM-båndet er Radio4 med hovedsæde i Aarhus klar til fra 1. november at blive afløseren for Radio24syv. Radio4 er ejet af en række lokale og regionale medier, herunder Jysk Fynske Medier, hvis største dagblad er JydskeVestkysten. Også Radio4 må risikere at kunne tabe et eventuelt nyt udbud, når den nuværende sendetilladelse udløber om otte år. For den slags udbud kan man både vinde og tabe.

Vejen

Landmand opgiver strid om Skovgårdsvej: - Min retsbevidsthed er krænket

Vejen

Vejen Kommune vinder vigtigt slag om Skovgårdsvej: Har handlet efter bogen

Annonce