Annonce
Billund

Caspar kæmper med rotter i haven: - Vi er ved at være desperate

Caspar Theis Hansen har i halvandet år kæmpet med rotter i sin have på Sjællandsgade. Foto: Chresten Bergh
Caspar Theis Hansen har i halvandet år kæmpet mod rotter i sin have. Han synes, at Billund Kommune gør for lidt.
Annonce

Grindsted: Han har set rotter pile hen langs overkanten på plankeværket. Han har set rotter på græsset i haven, og forleden lå en død rotte i den tilbygning, Casper Theis Hansen og hans kone er ved at få bygget til hendes nye frisørklinik.

Det unge par har boet i drømmehuset i Sjællandsgade i tre år. I halvandet år har de kæmpet med rotter. Nu er det så slemt, at de ikke længere tør lade deres to små sønner være alene i haven.

- Vi er ved at være desperate. Vi tør ikke lade drengene sove ude i klapvogn og barnevogn længere, siger Caspar Theis Hansen.

Han kan rottefængerens nummer udenad og har haft kontakt med ham mere end ti gange det seneste år. Familien i Sjællandsgade har også haft mange besøg af rottefængeren, som har stillet fælder og gift op.

- Men så sker der ikke mere, og vi har stadig rotter, siger Caspar Theis Hansen.

Vi er ved at være desperate. Vi tør ikke lade drengene sove ude i klapvogn og barnevogn længere.

Caspar Theis Hansen.

Annonce

Affald i nærliggende have

Caspar mener at vide, hvor rotterne kommer fra. En beboer i kvarteret har en tilgroet have, hvor gamle biler under presenninger ligger blandet med andet affald. Ifølge Caspar bruger manden sin have som losseplads, og Caspar har en mistanke om, at rotterne stammer derfra.

Han kan dog ikke komme i snak med manden. Beboeren er blandt naboerne kendt som en sky mand, der ikke lukker nogen ind. Caspar Theis Hansen har ikke haft succes med at komme i kontakt med ham for at få ham til at rydde op.

- Han lukker ikke nogen ind, så jeg kan ikke komme til at snakke med ham, siger Casper Theis Hansen.

Han håber derfor, at Billund Kommune snart gør noget:

- Det kan ikke være rigtigt, at jeg ikke kan have mine børn ude i haven.

Annonce

Bekæmpe rotter indtil de er væk

Billund Kommune forsøger allerede at gøre noget. Det forsikrer miljøchef Karl Grundahl om.

- Vi skal sørge for at få ordnet forholdene, så det er acceptabelt, og det er vi i gang med. Vi har svært ved at komme i kontakt med ejeren af ejendommen, men vi skal have fat i ham, og vi gør alt, hvad vi kan for at tage hånd om problemet, siger han.

Billund Kommune har allerede tidligere været i gang med rottebekæmpelse på den pågældende ejendom, og det vil man nu følge op på.

- Vores opgave er at bekæmpe rotter, indtil de er væk. Vi kan ikke bede nogen rydde op i deres have, men vi kan give et påbud om at udbedre det, der eventuelt giver anledning til rotter, siger han.

Her er rotterne set pile afsted. Caspar Theis Hansen mener, at de kommer fra en tilrodet have hos en beboer i kvarteret. Her har kommunen tidligere bekæmpet rotter, og det er man nu ved at følge op på. Foto: Chresten Bergh
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Haderslev

Socialdemokrat: Forskel på byer

Regionalt For abonnenter

Tre bilulykker og fald ned ad trapper: Kontroversiel kiropraktor hjalp Anette og Jonas til tålelige liv

Annonce