Annonce
Esbjerg

Casper opgiver sit landbrug på Mandø

33-årige Casper Hjorth Nielsen sælger sin gård og sin jord til Den Danske Naturfonds store projekt på Mandø. Foto: Ole Maass.

33-årige Casper Hjorth Nielsen flytter sammen med sin hustru og parrets tre børn til Glejbjerg. Gården og den tilhørende jord på Mandø sælges som led i Den Danske Naturfonds projekt for Mandø.

Annonce

MANDØ: Det er med blandede følelser han siger farvel til sin fødeø, Mandø.

33-årige Casper Hjorth Nielsen er én af øens tre landmænd, men han er meget snart forhenværende, fordi han nu opgiver at drive landbrug på øen i Vadehavet. Han sælger nemlig sin gård og de tilhørende 46 hektar jord, som led i det store jordfordelingsprojekt, som tirsdag blev afsluttet på Café Mandøpigen, hvor den endelige jordfordeling blev konfirmeret. Godt 158 hektar jord på den nordlige og nordøstlige del af Mandø omlægges med det formål at skabe bedre forhold og større vådområder for de ynglende engfugle på Mandø.

For Casper Hjorth Nielsen har det ikke været en let beslutning at sælge sin ejendom.

- Nej, det har det ikke. Men vilkårene for at drive landbrug på Mandø er desværre ikke for gode. Jeg har drevet landbrug med 400 får, men ville gerne have lov til at udvide produktionen til 1200 får. Det har jeg fået nej til fra kommunen, og da jeg dårligt kan tjene min egen løn hjem med en produktion på 400 får, så jeg ikke anden udvej end at sælge. Kunne jeg få lov til at udvide produktionen kunne både jeg og min kone leve af det. Min kone er også uddannet landmand, fortæller Casper Hjort Nielsen.

- Vilkårene for at drive landbrug på Mandø er desværre ikke for gode. Jeg har drevet landbrug med 400 får, men ville gerne have lov til at udvide produktionen til 1200 får.

Casper Hjort Nielsen, snart forhenværende landmand på Mandø
Annonce

Skolebuskørsel

Så nu flytter han og hustruen og deres tre børn på seks, otte og ti år senere på sommeren til Glejbjerg, hvor de har købt en landejendom.

Det er ikke kun driften af gården, som har været problematisk for familien. En anden faktor, som får Mandøs eneste børnefamilie til at flytte, er børnenes transport til og fra skole fra øen.

- Det er jo endt med, at vi selv har kørt børnene frem og tilbage til skole. Det holder ikke i det lange løb, siger Casper Hjorth Nielsen, som ikke endnu vil afsløre, hvad han skal lave, når han og familien bosætter sig på fastlandet.

- Jeg har flere muligheder, siger han.

Hans hustru er begyndt at læse på SOSU-skolen.

Casper Hjorth Nielsen betragter det også som en forretningshemmelighed, hvad han får for gården.

- Jeg er ikke helt tilfreds, men nogen gange må man jo indgå nogle kompromisser. Det gør jeg i dette her tilfælde, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Lad os nu få den cykelbro

Annonce