Annonce
Varde

Cateringkoncern forlader landsby: 42 medarbejdere tilbudt at flytte arbejdsplads - seks afskediges

Afdelingen i Skovlund lukker helt. Foto: Google Street View

FoodService Danmark har formelt hjemsted i Skovlund mellem Varde og Grindsted. Men nu lukker afdelingen i landsbyen helt.

Annonce

Skovlund: Formelt har cateringkoncernen FoodService Danmark hjemsted i Skovlund, men det har nu mere været af navn end af gavn. Og nu stopper det helt. For afdelingen i landsbyen mellem Varde og Grindsted flytter nemlig. 42 medarbejdere har fået tilbudt ansættelse i eksempelvis Herning og i Vejle. Seks medarbejdere - primært medhjælpere og kantinepersonale - er opsagt.

Reelt har FoodService Danmark, som leverer råvarer til professionelle køkkener, da heller ikke haft hovedkontor i Skovlund, oplyser administrerende direktør Peter Bruun, som da heller ikke selv har skrivebord i økonomiafdelingen i Skovlund.

- Reelt har FoodService Danmark sine aktiviteter i hovedstadsområdet og i Middelfart, siger Peter Bruun.

Underskud to år i træk

I sommeren 2018 kom det frem, at FoodService i de seneste to år har haft betragtelige underskud på 103 millioner kroner i 2017 og 48 millioner kroner i 2016.Til sammenligning gav FoodService Danmark solide overskud i årene før. I 2015 var det på 111 millioner kroner.

Det var i øvrigt med et års forsinkelse, at underskuddet i 2016 blev opdaget. Der var nemlig en fejl i det oprindelige regnskab.

Annonce

Medarbejdere rykkes sammen

FoodService Danmark ejes af Dagrofa, der som grossist leverer varer til butikskæderne Spar, Meny og Min Købmand. Det var i efteråret, at beslutningen om at lukke afdelingen af FoodService Danmarks afdeling i Skovlund og at tilbyde hovedparten af medarbejderne flytning blev truffet. De blev informeret dengang.

- Vi rykker medarbejderne sammen i nogle centre med kompetencer, siger Peter Bruun.

Det betyder, at medarbejderne i FoodService kommer til at være tættere på medarbejderne i moderkoncernen, Dagrofa, og dermed opnår koncernen visse stordriftsfordele og altså en afdeling mindre i Skovlund.

Peter Bruun oplyser, at der endnu ikke er sat dato på, hvornår det endeligt er slut med FoodService Danmarks afdeling i Skovlund.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Debat

Giv borgerne klar besked, Engelbrecht

Sydjylland

Transportminister ser kun én mulig linjeføring for Hærvejsmotorvejen: - Men jeg er klar til at droppe alle seks

Regionalt For abonnenter

70 procent af omsætningen er væk: Selvstændig i særdeles hårdt ramt branche aner lys forude

Annonce