Annonce
Indland

CD-profil endte som nordjysk socialdemokrat

Palle Hedemann/Ritzau Scanpix
CD'eren Peter Duetoft var længe en del af magtens centrum på Christiansborg. I de seneste ti år har han siddet i byrådet i Hjørring for Socialdemokratiet.
Annonce

Han har gennem mere end ti år repræsenteret Socialdemokratiet i Hjørring Byråd.

Men i den brede offentlighed er Peter Duetoft, som 31. maj fylder 70 år, mest kendt for sin tid i Folketinget hos det hedengangne parti Centrum-Demokraterne.

Som ung historiestuderende på Københavns Universitet sad han i Konsistoriet for Moderate Studerende, men studierne sagde han farvel til, inden han for alvor indledte sin politiske karriere hos Centrum-Demokraterne.

Peter Duetoft havde i 1974 meldt sig ind i partiet, som Erhard Jakobsen stiftede i november 1973, og som ved valget en måned senere bragede ind i Folketinget med 14 mandater.

I 1978 blev Peter Duetoft landsformand for Centrum-Demokraterne, og ni år senere blev han vikar for Erhard Jakobsen i EF-Parlamentet.

I 1988 lykkedes det ham at blive valgt til Folketinget, og det blev indledningen på 13 år, hvor Peter Duetofts navn for alvor blev kendt i vælgernes bevidsthed.

Da Centrum-Demokraterne i 1993 blev en del af Poul Nyrup Rasmussens rødkløverregering med Socialdemokratiet, De Radikale og Kristeligt Folkeparti, blev Peter Duetoft både politisk ordfører og gruppeformand for sit parti.

Året efter satte han sig i formandsstolen i Folketingets Finansudvalg, og den post beholdt han frem til 2001. Samme år røg både Peter Duetoft og Centrum-Demokraterne ud af Folketinget.

I 2005 forlod han partiet og skiftede senere til Socialdemokratiet.

I 2009 fik han plads i byrådet i Hjørring ved kommunalvalget, og den plads har han bevaret siden.

Peter Duetoft, der er frimurer, forsøgte sig med et landspolitisk comeback ved folketingsvalget i 2015, men det lykkedes ham ikke at få stemmer nok til at blive valgt ind.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
coronavirus

Live: Regeringen indfører krav om mundbind i offentlig trafik hele døgnet

Annonce