Annonce
Billund

Cecilia fra Vorbasse Kro: - Vi håber, folk vil tage hjemmemarkedet ud i byen

Cecilia Veggerby overtog Vorbasse Kro i marts måned og skulle have åbnet kroen for fuld skrue 1. april. Sådan gik det ikke på grund af coronavirus. Nu håber hun, at uge 29 - markedsugen - trods alt bliver en god uge for kroen. Arkivfoto: Kristina V. Skjoldbjerg
Vorbasse Marked er aflyst til fordel for et online hjemmemarked, men Cecilia Veggerby fra Vorbasse Kro håber, at folk alligevel vil finde vej til kroen. Hun har gjort sit for at skabe liv.
Annonce

Vorbasse: Vorbasse Hjemmemarked er på trapperne, og indehaver af Vorbasse Kro Cecilia Veggerby er klar med sit bidrag til de noget anderledes festligheder i år.

Hun har valgt at holde åbent i krostuen mandag, tirsdag og onsdag - noget, hun normalt kun har fra torsdag til søndag, men i det tidsrum supplerer hun så med grill- og fadølsanlæg udenfor.

- Folk er vant til at feste og drikke øl i uge 29. Mange har måske bedt om ferie, siger Cecilia Veggerby.

Hun må have 17 gæster i alt i krostuen, men der er også plads til 34 personer i restauranten ved siden af - og endnu flere udenfor.

- Vorbasse Kro vil være det eneste sted, man vil kunne samles i byen i ugen, så vi håber, at folk vil bakke op om det, siger Cecilia Veggerby, der normalt har en bemanding på 3-4 personer i kroen - i uge 29 håber hun, at cirka seks personer vil kunne servicere de festende.

- Vi får blandt andet hjælp af Sebastian Mortensen, som vi sponsorerer. Han kører speedway i 1. division for Vojens, og han og to andre har lovet at komme og hjælpe med at grille, siger Cecilia Veggerby, der håber, at uge 29 - trods alt - vil ende med at blive en god uge.

- Vi har haft store forventninger til det årlige marked og skulle have været med på pladsen med bod og det hele, men det bliver ikke til noget, siger Cecilia Veggerby, der også står bag et stort kaffe- og kagebord som afslutning på ugen søndag i uge 29.

Annonce

Lytter til ideer og kritik

- Vi vil prøve at afslutte med noget lidt mere stille og roligt, når man alligevel trænger til og forfalder til det søde og usunde, og vi håber også, at det kan være noget for de lidt ældre, så de også kan komme ud lidt, siger Cecilia Veggerby, der har planer om 15 forskellige kager lige fra banankage til rugbrødslagkage.

- Og så arbejder min mor og jeg på en stor surprisekage.


Vi håber, at de ældre, der måske plejer at flygte lidt fra det vilde og voldsomme marked, også vil komme lidt ud, når der er noget for dem.

Cecilia Veggerby, Vorbasse Kro


Cecilia Veggerby forsøger i øjeblikket at holde kroen oven vande og lytte til både folks kritik og gode ideer.

- Men vi bliver også nødt til at passe lidt på pengene, for tiden er bare ikke til andet lige nu, fortæller Cecilia Veggerby, der er hårdt ramt på selskabsdelen, men også take away-delen har gået bedre, end den gør nu.

- Folk er begyndt på arbejde igen, og det kan vi godt mærke, forklarer hun, der fra uge 29 også har været nødsaget til at skære ned på menukortet.

- Vi har været nødt til at gøre det så simpelt som muligt, ellers vil det koste os på køddelen, siger Cecilia, der fra næste uge kan tilbyde to slags burgere, en grillpakke, wienerschnitzel og ugens ret.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Varde

Problemer med Venstres online-afstemning: Jørgen fik ikke chancen for at stemme på Line

Erhverv For abonnenter

Familievirksomhed lever af at lave lyd og lys til store arrangementer: Sådan lykkedes det at lave overskud trods corona-nedlukning

Sport

Danmark slider sig i VM-semfinalen i vild gyser

Sønderjyske Fodbold

Første vintertransfer er på plads: SønderjyskE henter svensk forsvarsspiller

Annonce