Annonce
Esbjerg

Center Hviding vinder Asyl Ligaen: Fællesskabet har vundet turneringen

Wahid Nouri fra Iran(tv.), Bassirou fra Guinea, Khashayar Shahriyari fra Iran, Thomas Tambe fra Cameroon, Hashim Abdirahman fra Somalia og Ousmane Bamba fra Elfenbenskysten er alle en del af det hold fra Center Hviding, der netop har vundet den danske Asyl Liga i fodbold for tredje år i træk. Foto: Chresten Bergh
Fodboldherrerne fra asylcentret i Hviding kunne for tredje gang i træk strække armene i vejret som vindere af den danske Asyl Liga ved det netop afholdte Final Four-stævne i Roskilde. Træneren mener, at holdets fantastiske fællesskab har betydet, at de kunne gå ubesejret igennem sæsonen.

Egebæk/Hviding: De skal have lavet en større pokal-montre i administrationsbygningen på asylcentret i Hviding.

I forvejen prydes rummet af tre kæmpepokaler fra Asyl Ligaen og et indestævne for de danske asylcentre-hold. Men nu hvor de har vundet den danske Asyl Liga for tredje gang i træk, skal der laves plads til endnu en pokal med store ører.

Holdet vandt pokalen ved et Final Four-stævne i Roskilde, hvor man i semifinalen slog Sjælsmark/Sandhold med 2-1, inden holdet i finalen dagen efter sikkert vand over Avnstrup med hele 4-1.

- 16 spillere har været med igennem de otte kampe, vi har spillet i sæsonen, og en af vores spillere har været med alle de tre gange, vi har vundet pokalen, siger midtbanespiller Hashim Abdirahman, der sammen med blandt andet anfører Wahid Nouri også løftede pokalen i 2018 efter et finalestævne på Farum Park.

Holdets spillere kommer fra blandt andet Iran, Somalia, Kurdistan, Cameroon og Guinea, mens holdets topscorer, Amadeo, der spillere U19-fodbold i Ribe Boldklub, stammer fra Albanien.

Annonce

Ubesejret

Holdets træner, Yanal Faiz Rawashdeh, er stolt over, hvad holdet har opnået i den forgangne sæson.

- Det har været en meget flot sæson. Holdet er ubesejret, og jeg er utrolig stolt over den kollektive indsats, spillerne har leveret, siger Yanal Faiz Rawashdeh, der de to seneste år har været med som holdleder, men i 2019 har trænet holdet.

- Man plejer at sige, at et godt angreb vinder kampe og godt forsvar vinder turneringer, men for dette hold er det fællesskabet, der har vundet denne turnering, siger Yanal Faiz Rawashdeh og uddyber, at det betyder rigtigt meget for de unge mænd at være med på holdet i Asyl Ligaen.

- De elsker alle sammen fodbold, og når de sparker til en bold, så glemmer de hvor de er, og de glemmer at tænke over religion og politiske holdninger. Fodbold er bare en universel sport, fordi den bringer folk sammen, siger Yanal Faiz Rawashdeh.

Træneren forklarer, at holdets topangriber blev Bassirou fra Guinea med seks mål i seks kampe, mens Amadeo blev holdets topscorer med 10 mål trods status af midtbanespiller.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Skampletten i Vejen

I Vejen ligger der en vej, som ingen har kunnet bruge i nu et år. 22. oktober er det nøjagtig ét år siden, at landmanden Martin Lund Madsen kørte bigballer og andet ind på Skovgårdsvej, der blev anlagt på hans jord, og spærrede den. Han har Højesterets ord for, at Vejen Kommune brugte den forkerte lovgivning til at ekspropriere den nødvendige jord til vejen, og med kommunens kritisable forvaltning in mente spærrede han altså det sorte asfalttæppe. Lige nu betaler borgerne i den nærliggende by Askov en meget høj pris for dette morads, for konsekvensen af lukningen er blandt andet, at tonstunge entreprenørmaskiner tvinges ind gennem byen til stor fare for bløde trafikanter. Spørgsmålet er, hvor længe vi skal være vidner til denne helt urimelige gidseltagning? Vejen Kommune er helt rigtigt blevet kritiseret for en amatøragtig sagsbehandling. Den private ejendomsret er ikke ukrænkelig, her er Grundloven meget klar. Når hensynet til almenvellet taler for det, kan man ekspropriere borgernes private ejendom, men man må synes, at det offentlige skal forberede sig bedre, end Vejen Kommune har gjort i den aktuelle sag. Ikke alene har man spildt skatteydernes penge, man har på et fejlagtigt grundlag foretaget en ekspropriation, der ikke var lovmedholdelig. Det er en skandale. Men man må også samtidig sætte kritisk lys på landmand Martin Lund Madsens rolle, for han er en del af gidseltagningen. Det vil være mærkeligt, hvis ikke Vejen Kommune får lov at ekspropriere til den allerede anlagte vej, hvis ellers man kan få gjort sit forarbejde ordentligt, for selvfølgelig skal det offentlige kunne anlægge veje, når behovet er tilstrækkeligt stort. Men det kommer til at tage år, hvis også denne proces - nu efter den rigtige lovgivning - skal hele retssystemet igennem, som man må forvente, at Martin Lund Madsen vil trække den, og imens holdes et helt samfund som gidsel. Skal det virkelig kræve ofre, før man som voksne mennesker sætter sig og forhandler en løsning på plads?

Annonce