Annonce
Vejen

Centerbyerne på vej til at få pulje til byforskønnelse

Politikerne skal i forbindelse med efterårets budgetforhandlinger tage stilling til, om der kan skabes en pulje, som skal kunne bidrage til udvikling i centerbyerne Vejen, Brørup, Holsted og Rødding, billedet. Foto: Mathias Søby Dalbøge
I forbindelse med næste års budgetlægning skal Vejen Byråd tage stilling til, om der kan findes 200.000 kroner. Puljen skal tilgodese de fire centerbyer.

Vejen Kommune: Når politikerne i Vejen Kommune skal i gang med at strikke budgettet for 2021 sammen, vil de skulle tage stilling til, om der kan findes penge til en pulje, som skal tilgodese udviklingen i de fire centerbyer – Vejen, Brørup, Holsted og Rødding.

- Vi har allerede i dag en landdistriktspulje, som landsbyerne har kunnet søge penge fra gennem en årrække. Nu er der fremkommet et ønske om, at de lokalråd, som allerede er eller er på vej til at blive stiftet rundt i centerbyerne, også kan få en økonomisk pulje, fortæller borgmester Egon Fræhr.

Umiddelbart er der planer om en pulje med 200.000 kroner.

Annonce

Vi har allerede i dag en landdistriktspulje, som landsbyerne har kunnet søge penge fra gennem en årrække. Nu er der fremkommet et ønske om, at de lokalråd, som allerede er eller er på vej til at blive stiftet rundt i centerbyerne, også kan få en økonomisk pulje.

Egon Fræhr, borgmester

Skabe liv i byerne

Økonomiudvalget afvikler hvert år møder både med lokalrådene i landdistrikterne samt med centerbyerne. Det var på et møde i fjor med Holsted Lokalråd, at der blev fremsat et ønske om at afsætte en pulje, som skal give lokalrådene mulighed for at søge om støtte til egne projekter, der kan forskønne og skabe liv i byen, men som ikke bliver udført i kommunens løbende vedligeholdelse og byudvikling.

Centerbyerne udgør samlet cirka en fjerdedel af kommunens borgere, og byerne er typisk opdelt i flere mindre dele som midtbyen, erhvervsområde og boligområder, hvor der alle steder kan være behov for tiltag. Fra administrativt hold i Vejen Kommune vurderes det derfor, at puljen skal have en vis størrelse for, at der kan søges til projekter, som kommer tilstrækkeligt mange af borgerne til gode.

En pulje på 200.000 kroner vil give lokalrådene mulig for at søge tilskud til mindre projekter, ligesom de vil kunne søge medfinansiering til eksempelvis fondsansøgninger.

Det er meningen, at puljen kun skal give støtte til projekter, der bidrager til forskønnelse af byen, som styrker bylivet i byen og som kommer store dele af byen til gavn.

Der kan som udgangspunkt søges til 50 procent af projektudgiften – dog maksimalt 50.000 kr. pr. projekt. Frivillig arbejdskraft kan indgå som del af medfinansieringen. Ligeledes kan det kommunale tilskud til centerbyernes lokalråd på 35.000 kr. også anvendes som medfinansiering.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Natteravnen er i fare for at uddø lokalt

112

Voldsom bilbrand vækkede beboere

Erhverv

Klar melding: Tyskland byder inden for hos Poetzsch og Calle fra 15. juni

Annonce