Annonce
Aabenraa

Centerchef: - Det er ok ikke er være ok

Centerchefen hos Headspace i Aabenraa, Kim Callesen, er rigtig glad for, at den fremtidige finansiering ser ud til at være på plads. Foto: Hans Chr. Gabelgaard

Alt tyder på, at rådgivningscenter for unge i Aabenraa får lov til at fortsætte. De første politikere har nikket ja.

Aabenraa: - Det er jeg meget glad for at høre, og vi har da også et rigtig godt samarbejde med Aabenraa Kommune.

Kim Callesen er centerchef for Headspace Aabenraa, der er et rådgivningscenter for unge mellem 12 og 25 år, og det, han er glad for at høre, er, at arbejdsmarkedsudvalget i Aabenraa Kommune har sagt ja til den fortsatte finansiering af Headspace gældende fra årsskiftet, hvor den gamle samarbejdsaftale udløber.

Den ny samarbejdsaftale skal dog først også lige behandles i social- og sundhedsudvalget og børne- uddannelsesudvalget, da de tre udvalg deles om den samlede udgift på 720.000 kroner for Headspace Aabenraa.

Formanden for arbejdsmarkedsudvalget er dog ikke i tvivl om, at Headspace er kommet for at blive.

- Headspace er noget, der kører godt til glæde for de unge mennesker. Nu viser vi vejen over for de andre udvalg, siger Ejler Schütt (DF).

Annonce

Nu viser vi vejen over for de andre udvalg.

Ejler Schütt, formand for arbejdsmarkedsudvalget

Headspace

Headspace i Aabenraa åbnede i april 2017, og siden har stedet haft besøg af mange unge, der ønsker at tale om alt fra mobning, problemer i skolen, angst, ensomhed eller noget helt femte.Nogle har også brug for praktisk støtte til for eksempel samarbejde med kommunen, skole eller andet.

I Headspace har man mulighed for at være anonym. Det vil sige, at man selv bestemmer, om man vil sige, hvad man hedder.

Både medarbejderne og de frivillige i Headspace har tavshedspligt, og der bliver heller ikke skrevet journaler.

Godt fat i de unge

Headspace Aabenraa åbnede i april 2017, og i årene 2017 og 2018 har samarbejdet med Aabenraa Kommune været baseret på en samarbejdsaftale, der blev indgået i december 2016, og som dækkede perioden frem til 31. december 2018.

Pr. 1. september 2018 har Headspace foretaget en evaluering af de første knap to års erfaringer i Aabenraa Kommune, og vurderingen er, at deres virke har været positivt.

- Vi har haft 271 unikke samtaler med unge, og vi føler da også, at vi har fået rigtig godt fat i de unge i Aabenraa, siger Kim Callesen.

Headspace fungerer som et tilbud, der på et tidligt stadie kan møde unge med problemer og hjælpe dem, inden problemerne bliver til større udfordringer for både de unge selv, men også eksempelvis for kommunen.

- De unge har fundet ud af, at det er ok ikke at være ok, og at vi er et neutralt sted, siger Kim Callesen.

I den nye samarbejdsaftale er der sket den ændring, at der fra årsskiftet ud over den faste åbningstid rådes over yderligere fire timers åbning i det omfang, det er relevant for den unge. Derudover er samarbejdsaftalen ikke længere tidsbegrænset, men kan opsiges af hver af parterne med seks måneders varsel.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Skampletten i Vejen

I Vejen ligger der en vej, som ingen har kunnet bruge i nu et år. 22. oktober er det nøjagtig ét år siden, at landmanden Martin Lund Madsen kørte bigballer og andet ind på Skovgårdsvej, der blev anlagt på hans jord, og spærrede den. Han har Højesterets ord for, at Vejen Kommune brugte den forkerte lovgivning til at ekspropriere den nødvendige jord til vejen, og med kommunens kritisable forvaltning in mente spærrede han altså det sorte asfalttæppe. Lige nu betaler borgerne i den nærliggende by Askov en meget høj pris for dette morads, for konsekvensen af lukningen er blandt andet, at tonstunge entreprenørmaskiner tvinges ind gennem byen til stor fare for bløde trafikanter. Spørgsmålet er, hvor længe vi skal være vidner til denne helt urimelige gidseltagning? Vejen Kommune er helt rigtigt blevet kritiseret for en amatøragtig sagsbehandling. Den private ejendomsret er ikke ukrænkelig, her er Grundloven meget klar. Når hensynet til almenvellet taler for det, kan man ekspropriere borgernes private ejendom, men man må synes, at det offentlige skal forberede sig bedre, end Vejen Kommune har gjort i den aktuelle sag. Ikke alene har man spildt skatteydernes penge, man har på et fejlagtigt grundlag foretaget en ekspropriation, der ikke var lovmedholdelig. Det er en skandale. Men man må også samtidig sætte kritisk lys på landmand Martin Lund Madsens rolle, for han er en del af gidseltagningen. Det vil være mærkeligt, hvis ikke Vejen Kommune får lov at ekspropriere til den allerede anlagte vej, hvis ellers man kan få gjort sit forarbejde ordentligt, for selvfølgelig skal det offentlige kunne anlægge veje, når behovet er tilstrækkeligt stort. Men det kommer til at tage år, hvis også denne proces - nu efter den rigtige lovgivning - skal hele retssystemet igennem, som man må forvente, at Martin Lund Madsen vil trække den, og imens holdes et helt samfund som gidsel. Skal det virkelig kræve ofre, før man som voksne mennesker sætter sig og forhandler en løsning på plads?

Annonce