Annonce
Erhverv

Central skobutik lukker i Kolding

Skobutikken Havanna Shoes lukker snart i Østergade. Kæden fastholder dog sin butik i Kolding Storcenter. Foto: Steffen Nielsen
Et ønsker om færre kvadratmeter får Havanna Shoes i Østergade til at lukke ned. Butikken har i øjeblikket ophørsudsalg.

Kolding: Inden længe er Kolding midtby en skobutik fattigere.

Havanna Shoes i Østergade 15 har i øjeblikket ophørsudsalg, og butikken lukker, så snart der er ved at være udsolgt, fortæller indehaver af kæden bag butikken Jan Damkjær Nielsen.

Beslutningen om at lukke butikken i midtbyen skyldes, at lokalet med sine omkring 180 kvadratmeter er for stort og dermed for dyrt i drift.

- Vi har en strategi om at få lidt mindre butikker, så den passer ikke ind i vores koncept, hvor vi gerne vil have butikker på omkring de 100 kvadratmeter, forklarer Jan Damkjær Nielsen, som understreger, at man holder fast i Havanna Shoes-butikken i Kolding Storcenter.

Annonce

Havanna Shoes Kolding City

Skokæden Havanna Shoes har haft butik i Kolding midtby siden 2008.

Butikken har lokaler i Østergade 15.

I øjeblikket er der ophørsudsalg, og butikken lukker så snart der er ved at være udsolgt.

Kan komme tilbage

Selvom butikken i Østergade nu lukker, så er det ikke umuligt, at Havanna Shoes på et senere tidspunkt vender tilbage til Kolding midtby.

- For 1,5-2 år siden lukkede vi en butik i Horsens, og der har vi lige åbnet en mindre butik igen, så det er ikke utænkeligt, at vi også kommer tilbage til Kolding by, siger Jan Damkjær Nielsen.

Ifølge skomanden vil personalet i den snart lukkede butik få tilbudt nyt arbejde i andre af kædens butikker.

Havanna Shoes er den anden skobutik, der forlader Østergade det seneste halvandet år. I foråret 2018 lukkede forretningen Bianco, og med de to skobutikkers exit er antallet af skobutikker i gaden halveret til to: Ecco og Skoringen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Marcus Knuth er en gemen mandattyv

Marcus Knuth blev onsdag De Konservatives nye udlændingeordfører samt integrations- og indfødsretsordfører. Det er der bestemt ingen grund til at ønske tillykke med. Den politiske belønning er nemlig aldeles ufortjent. Naturligvis er det fuldstændig legitimt, hvis Marcus Knuth ikke længere har følt sig hjemme i Venstre og derfor skifter til De Konservative. Til gengæld er det målt med moralske alen helt utilstedeligt, at politikeren blot fortsætter i Folketinget, som om intet var hændt. Den 5. juni i år sendte vælgerne 43 repræsentanter for Venstre ind i Folketinget. Så vidt vides har der ikke efterfølgende været et nyt valg. Derfor er de 43 mandater fortsat Venstres. Partihop er beklageligvis ikke helt så sjældne i dansk politik. Som regel er mønstret det samme – afhopperne tager deres mandater ind i det nye parti. Opfattelsen af, at politikerne så at sige ejer deres mandat er hinsides enhver sund fornuft. Mandatet tilhører de vælgere, der har udpeget den pågældende. Ved Folketingsvalget satte godt 9500 vælgere deres kryds ved Marcus Knuth. Det gjorde de givetvis i forventning om, at deres tillidsmand på tinge ville arbejde for Venstres dagsorden. Den tillid er nu gjort til skamme. Eneste anstændige beslutning er at forlade sin politiske tillidspost, hvis man af den ene eller anden grund kommer på kollisionskurs med sig parti. Så kan suppleanten nemlig rykke ind og fortsætte arbejdet for den liste, som vælgerne har peget på. Havde Marcus Knuth draget denne rette konsekvens, ville det aftvinge respekt. Det havde herefter stået ham frit for eventuelt at stille op som konservativ kandidat ved næste Folketingsvalg, hvor han måske endda havde haft rimelige muligheder for atter at blive sendt afsted til Christiansborg. I stedet har Marcus Knuth nu slet og ret gjort sig skyldig i gement mandattyveri, hvor han har sat sine egne interesser over vælgernes. Den slags bidrager til en politikerlede, som i dette tilfælde er absolut berettiget.

Aabenraa

Skolebus kørte i grøften

Annonce