Annonce
Danmark

Centraliseringsmaskinen har slået til igen

Denne gang er det gået ud over Odsherred, der bestemt ikke er overrendt med statslige arbejdspladser.

Den Danske Scenekunstskole, en institution under Kulturministeriet, har besluttet at lukke skolens afdeling i Nykøbing Sjælland og koncentrere de studerende i København, Aarhus og Odense.

»Det er jo en helt vanvittig beslutning. Folketinget og regeringen har besluttet at decentralisere uddannelsesinstitutioner, men når man lukker afdelingen i Odsherred og beholder dem i Odense, Aarhus og København, så er det jo det modsatte, der sker,” konstaterer Odsherreds borgmester Thomas Adelskov.

Annonce

Og han har fuldstændigt ret.

Lukningen i Odsherred, kommunens eneste videregående uddannelse, føjer sig til en lang, lang række centraliseringsbeslutninger fra de danske ministerier og styrelser, der ganske åbenbart er fuldstændigt tonedøve over for de politiske ønsker om decentralisering.

Undskyldningen er som altid, at der kan spares penge ved at lukke i Odsherred og ’samle kræfterne’. Det viser regnearket.

Jeg har en kraftig mistanke om, at de regneark, ministerierne bruger, ville vise, at hvis man centraliserede tre gravide kvinder, ville de kunne gennemføre en graviditet på tre måneder!


Jeg har en kraftig mistanke om, at de regneark, ministerierne bruger, ville vise, at hvis man centraliserede tre gravide kvinder, ville de kunne gennemføre en graviditet på tre måneder!

Kim Ruberg


Regneark viser, hvad forfatterne af regnearkene ønsker, de skal vise.

I tilfældet Odsherred ’glemmer’ kulturministeriets embedsmænd og deres håndplukkede bestyrelse for eksempel, at Bygningsstyrelsen i 2018 moderniserede skolens bygninger for 14-15 millioner kroner. Dér røg lige de første mange års besparelser. Og se, hvad den samme skole skrev, da de ansøgte om de mange penge til modernisering af bygningerne i Nykøbing Sjælland:

”Placeringen midt i Danmark er af stor betydning internt i DDSKS såvel som for vores kursister og studerende, der kommer fra hele landet. Ydermere er Odsherred bevaringsværdig som statslig arbejdsplads i provinsen.”

Uuups, det glemte embedsmændene vist, da de besluttede at lukke skolen i Nykøbing Sjælland. Gad vide hvorfor? Mit bud er, at de ikke har tænkt over det, men som sædvanligt ganske automatisk tager udgangspunkt i centraliseringsmaskinen og finder de ’rigtige’ tal i det ’rigtige’ regneark, når de bliver bedt om at spare.

Kim Ruberg, formand for foreningen Bedre Balance. Foto: Morten Pape

Kære politikere. Denne gang er det ikke for sent. I kan nå at undsige jeres centraliseringsbegejstrede embedsmænd og deres tamme bestyrelser.

Omgør beslutningen og lev op til jeres løfter.

Annonce
Annonce
Tønder For abonnenter

Trine Jepsen siger farvel til Schackenborg: - Jeg skal være kvinde i eget hus

Esbjerg For abonnenter

Pædagogen Lone vil slippe kontrollen over børnene: - De bliver skrøbelige, hvis vi ikke lader dem slå sig på en hammer eller falde ned fra et træ

Aabenraa

Motorcykel-ulykke i Padborg: 32-årig mand erklæret død

Varde

Torbjørn overvejer at stemme blankt: Han var håndplukket spidskandidat – nu er hans stemme til salg

Kultur

Grove fuger og gamle munkesten: Ribes gamle kloster har fået en overhaling til godt én million kroner

Aabenraa For abonnenter

Sønderjysk cykelkaptajn ramt af to blodpropper: Vi tager én dag ad gangen

Danmark

Fredagens coronatal: Yderligere 1270 er testet positive for corona

Danmark

Dall: Tag valgtesten og test dig i valgstemning

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Tønder

Ballade på Strucksallé: - Vi ved, hvem de er - og hvor de bor

KANDIDATTEST

Ved du hvem, du vil stemme på? Tag kandidattesten her

Aabenraa

Ikke set siden onsdag: Efterlyst mand fundet død i skovområde

Sydjylland For abonnenter

Stævning afslører: Enerådig bankdirektør bevilligede ulovlige lån til egne sønner og bestyrelsesmedlem

Sønderborg

Vores tidligere vaner er vendt tilbage, men håndspritten står stadig: Derfor er pandemiens restriktioner hurtigt blevet fortid

Annonce